Xiaomi Mi Air Purifier 2S luchtreiniger

Xiaomi Mi Air Purifier 2S luchtreiniger

Xiaomi is een bekende producent van diverse huishoudelijke apparaten, dus ook een luchtreiniger mag niet ontbreken in het assortiment. Hierbij heb je de keuze uit meerdere modellen, zoals de Xiaomi Mi Air Purifier 2S luchtreiniger. Xiaomi tracht altijd producten te maken die innoveren. Hierdoor hebben ze ook een goede naam onder Nederlandse consumenten. Scoort bovenstaand model ook goed op dit vlak?

Xiaomi Mi Air Purifier 2S overzichtXiaomi Mi Air Purifier 2S luchtreiniger

De Xiaomi Mi Air Purifier 2S luchtreiniger maakt gebruik van filters om ruimtes tot 75 vierkante meter te zuiveren. De luchtkwaliteit gaat significant omhoog wanneer je dit apparaat in huis haalt. Dit is een relatief stille luchtreiniger, wat nog eens versterkt wordt wanneer de nachtmodus wordt ingeschakeld. Ook is er een automatische stand. Er is een overzichtelijk display aanwezig op deze lucht reiniger, waar je alle relevante info kunt vinden. Het licht van dit display is nooit te fel, wat fijn is voor je ogen.

In de doos

  • Xiaomi Mi Air Purifier 2S
  • Handleiding

Installatie van de Xiaomi Mi Air Purifier 2S

Luchtzuiveraars vereisen netstroom, en deze luchtreiniger van Xiaomi is geen uitzondering op deze regel. Daarom zul je deze in de buurt van een stopcontact moeten plaatsen. Er wordt gebruik gemaakt van filters, die nog wel in het apparaat geïnstalleerd moeten worden. Dit is eenvoudig te doen, zeker wanneer je de handleiding gebruikt. Ook kun je de app voor deze luchtreiniger op je telefoon installeren.

Technische specificaties

  • Oppervlak: 75 vierkante meter
  • Reinigingstechniek: filters
  • Sensoren: ja
  • Nachtmodus: ja
  • Bevochtiger: nee
  • Geluidsniveau: 21 dB (stille modus) – 38 dB
  • Standen: 3

Bediening en onderhoud van de Xiaomi Mi Air Purifier 2S

Vroeger was het de standaard om luchtreinigers aan te sturen middels de knoppen op het apparaat zelf, en dit kan nog steeds. Niet alleen heeft de Xiaomi Mi Air Purifier 2S luchtreiniger knoppen, maar er is ook een handig en altijd optimaal verlicht display aanwezig waar je alle relevante info kunt zien. Daarnaast kun je deze Xiaomi luchtreiniger bedienen middels de app. Hiermee kun je niet alleen van afstand het apparaat bedienen, maar deze maakt ook spraakbesturing mogelijk. Filters zijn een effectieve reinigingstechniek voor het zuiveren van lucht, maar filters zul je wel om de x aantal maanden moeten vervangen. In het geval van deze reiniger moet je om het half jaar de filters vervangen. Een lampje dient als indicator hiervoor. Doe dit om een optimale werking van je Xiaomi luchtreiniger te garanderen.

Voor- en nadelen van de Xiaomi Mi Air Purifier 2S

De van filters gebruik makende Xiaomi Mi Air Purifier 2S luchtzuiveraar reinig oppervlaktes tot maximaal 75 vierkante meter op een uiterst effectieve manier. Je hebt totaal geen omkijken naar het apparaat dankzij de automatische modus en de sensoren, en de bediening word je eenvoudiger dan ooit gemaakt dankzij de app. De nachtmodus is bovendien uiterst, handig voor de lichte slapers onder ons. Voor de echt grote ruimtes zul je een ander model moeten kiezen. Deze klimaatbeheersing voor in huis kan tevens niet aangestuurd worden middels een afstandsbediening. Daarnaast is er geen luchtbevochtiger aanwezig. Het aantal standen (3) is ietwat karig. Maar dit zijn kleine nadelen.

Conclusie

Xiaomi heeft wederom een uitstekende luchtreiniger afgeleverd. Oppervlaktes tot 75 vierkante meter kunnen voorzien worden van een verbeterde luchtkwaliteit. Bovendien wordt de bediening je eenvoudig gemaakt dankzij de app. Daarnaast is de nachtmodus ook daadwerkelijk stil, en is dit zelfs een stille reiniger in de hoogste stand. Ideaal voor gebruik op een slaapkamer.