Winix Zero Pro luchtreiniger

Winix Zero Pro luchtreiniger

Winix is een specialist op het gebied van luchtreinigers. Je klimaat beheersen binnen kan een bepalende factor zijn voor de mate waarin je jezelf thuis voelt in je eigen woning. Een vieze woning is simpelweg niet fijn. Luchtreinigers kunnen hierbij een bepalende rol spelen. Bovendien is het beter voor je gezondheid als de luchtkwaliteit goed is. In welke mate kan de Winix Zero Pro luchtreiniger je hierbij helpen?

Winix Zero Pro overzichtWinix Zero Pro luchtreiniger

De Winix Zero Pro luchtreiniger kan ruimtes tot maar liefst 96 vierkante meter voor je zuiveren. Alles van kleine tot grote ruimtes kan dit apparaat aan. Hierbij gebruikt het apparaat een combinatie van filters en ionisatie. Meerdere soorten filters worden gebruikt: HEPA filter, koolstoffilter en een voorfilter. Een automatische modus is aanwezig, waarbij gebruik gemaakt wordt van de sensoren om de luchtkwaliteit binnen een ruimte te meten en zich hierop aan te passen. Daarnaast is er een nachtmodus aanwezig, waarbij het geluidsniveau rond de 28 dB schommelt.

In de doos

 • Winix Zero Pro
 • Handleiding
 • HEPA filter
 • Koolstoffilter
 • Voorfilter

Installatie van de Winix Zero Pro

Bij het plaatsen van de Winix Zero Pro luchtreiniger in een ruimte is er maar één ding dat je in het oog moet houden: deze luchtreiniger maakt gebruik van netstroom, en dien je dus in de buurt van een stopcontact te plaatsen. Ook de filters worden meegeleverd en moeten in het apparaat geplaatst worden. Mochten er onduidelijkheden zijn, dan biedt de handleiding je houvast.

Technische specificaties

 • Oppervlak: 96 vierkante meter
 • Reinigingstechniek: filters en ionisatie
 • Sensoren: ja
 • Nachtmodus: ja
 • Bevochtiger: nee
 • Geluidsniveau: 28 dB (stille modus) – 56 dB
 • Standen: 5

Bediening en onderhoud van de Winix Zero Pro

Qua bediening geeft deze luchtzuiveraar je weinig opties. Het enige wat je kunt gebruiken om standen te bepalen, zijn de knoppen op het apparaat. Er is geen mogelijkheid om het apparaat van afstand te bedienen. In totaal heb je de keuze uit 5 standen, waaronder een automatische modus en een nachtmodus. Naast het van tijd tot tijd afstoffen van de buitenzijde van deze Winix luchtreiniger, is het voornaamste onderhoud dat je moet uitvoeren het tijdig vervangen van de diverse filters die in deze luchtzuiveraar terug te vinden zijn. Dit moet na ongeveer een jaar. Doe dit, om de beste werking te garanderen.

Voor- en nadelen van de Winix Zero Pro

Door het oppervlak te gereinigd kan worden (96 vierkante meter max.), is dit model geschikt voor vele soorten ruimtes. De aanwezigheid van een nachtmodus maakt deze reiniger ook geschikt voor slaapkamers. Door de combinatie van reinigingstechnieken zal de lucht bijzonder schoon worden. Er is ook een automatische modus aanwezig, al je helemaal geen omkijken naar het apparaat wilt hebben. In totaal zijn er 5 standen aanwezig. Daarnaast valt de variatie qua filters op. Het is erg jammer dat de het klimaatbeheerssysteem niet van afstand aangestuurd kan worden middels bijvoorbeeld een afstandsbediening of een app. De stille modus is relatief stil, maar er zijn varianten die je een nog stillere modus geven als je echt last hebt van geluiden in de nacht.

Conclusie

Voor ruimtes tot 96 vierkante meter is de Winix Zero Pro luchtreiniger een prima alternatief om voor te kiezen. De combinatie van reinigingstechnieken zorgt voor een schoon resultaat en dankzij de automatische modus heb je totaal geen omkijken naar het apparaat. De lucht reiniger is geschikt voor zowel stofdeeltjes als rook of vieze geuren. Een veelzijdige luchtzuiveraar, kortom.