Winix Zero N luchtreiniger

Winix Zero N luchtreiniger

Het mooie aan een luchtreiniger specialist zoals Winix is dat ze meerdere series binnen hun assortiment hebben. Sommige varianten richten zich op het zuiveren grotere ruimtes, anderen op kleine ruimtes. Maar ook op het gebied van eigenschappen kunnen modellen onderling verschillen. Denk aan het gebruik van filters of ionisatie (of beide) als reinigingstechniek. Hoe zit dit bij de Winix Zero N luchtreiniger?

Winix Zero N overzichtWinix Zero N luchtreiniger

Voor kleine tot gemiddelde vertrekken, met een maximaal oppervlak van 51 vierkante meter, kan de Winix Zero N luchtreiniger de lucht zuiveren. Dit doet het apparaat aan de hand van filters, waarbij meerdere soorten gebruikt worden: HEPA filters, koolstoffilters en voorfilters. Deze laatste zijn wasbaar. Een indicator van luchtkwaliteit is aanwezig, zodat je meteen kunt zien hoe het er voor staat. Deze lucht reiniger doet automatisch zijn werk, maar er is ook een stillere nachtmodus aanwezig. Door de combinatie van filters wordt de lucht voor 99,97% gezuiverd, waarbij alles van pollen en stof tot aan rook uit de lucht wordt gehaald.

In de doos

 • Winix Zero N
 • Handleiding
 • 2x wasbare voorfilters
 • 4x koolstoffilters
 • HEPA filters

Installatie van de Winix luchtzuiveraar

De Winix luchtzuiveraar wordt geleverd met een waar filterpakket. Dit pakket bestaat uit twee wasbare voorfilters, 4 koolstoffilters en een aantal HEPA filters. Deze filters moeten nog wel in de lucht reiniger geplaatst moet worden. Dit is gelukkig niet moeilijk, en bij vragen kun je altijd de handleiding raadplegen. Daarnaast zul je de Winix Zero N in de buurt van een stopcontact moeten plaatsen, deze runt namelijk om netstroom.

Technische specificaties

 • Oppervlak: 51 vierkante meter
 • Reinigingstechniek: filters
 • Sensoren: ja
 • Nachtmodus: ja
 • Bevochtiger: nee
 • Geluidsniveau: 27 dB (stille modus) – 59 dB
 • Standen: 4

Bediening en onderhoud van de Winix Zero N

Qua bediening heb je weinig opties bij deze lucht zuiveraar. Er wordt geen afstandsbediening meegeleverd, en ook een app is voor dit model nog niet ontwikkeld. De bediening verloopt dan ook nog ouderwets via de knoppen op het apparaat. Er zijn wel vele filters aanwezig. Het handige aan de voorfilters is dat je deze kunt wassen. De koolstoffilters en de HEPA filters zul je wel moeten vervangen. Dit zul je na een jaar moeten doen. Gelukkig geeft het apparaat zelf een indicatie wanneer dit moet gebeuren.

Voor- en nadelen van de Winix Zero N

Door de vele soorten filters levert de Winix Zero N luchtreiniger je een enorm hoge luchtkwaliteit op binnen een ruimte. Hierbij gaat het model automatisch te werk, aan de hand van sensoren. Je kunt ook zelf aflezen hoe het er voor staat met de luchtkwaliteit. Je hebt de keuze uit 4 standen, waaronder een nachtmodus. Het klimaat controle systeem kan niet van afstand bestuurd worden. De nachtmodus is relatief stil, maar er zijn stillere varianten te vinden voor lichte slapers. Als je een ruimte groter dan 51 vierkante meter wilt reinigen, zul je voor een alternatief moeten kiezen.

Conclusie

Door de combinatie van meerdere soorten filters kan deze Winix luchtzuiveraar een luchtkwaliteit leveren waar andere modellen van dromen. Dit kan voor ruimtes met een oppervlak tot maximaal 51 vierkante meter. Een prima aankoop voor dergelijke ruimtes en misschien wel de beste luchtreiniger voor jou.