Winix Zero luchtreiniger

Winix Zero luchtreiniger

Winix is een speciaal merk. Vele merken hebben diverse elektrische apparaten voor consumenten binnen hun assortiment, en luchtreinigers zijn er hier één van. Bij Winix ligt de focus echter geheel op luchtreinigers. Het zal je dan ook niet verbazen dat er vele kwalitatief hoogwaardige luchtreinigers terug te vinden zijn binnen het aanbod van dit merk. Behoort de Winix Zero luchtreiniger hier ook toe? Is deze luchtzuiveraar de moeite waard? Na het lezen van deze review krijg je het antwoord op deze vraag.

Winix Zero overzichtWinix Zero luchtreiniger

Winix Zero is het paradepaardje uit het assortiment aan luchtreinigers van dit merk. Niet voor niets is dit model terug te vinden binnen onze Top 4 best verkochte luchtreinigers van dit moment. Het oppervlak dat je kunt reinigen aan de hand van dit apparaat is 81 vierkante meter. Qua techniek wordt zowel gebruik gemaakt van filters als van ionisatie. Zelf heb je weinig omkijken naar de Winix Zero, want dankzij de automatische modus meet het apparaat zelf de luchtkwaliteit en past zich hierop aan. Een ander pluspunt is de uiterst stille nachtmodus.

In de doos

 • Winix Zero
 • Handleiding
 • Voorfilters
 • 4 koolstoffilters
 • HEPA filter

Installatie van de Winix Zero

Het installeren van de Winix luchtreiniger geen probleem. Om dit apparaat te laten werken, moet je deze in de buurt van een stopcontact plaatsen aangezien deze op netstroom werkt. Daarnaast worden alle benodigde filters meegeleverd, deze zul je zelf moeten plaatsen. Weet je niet zeker hoe dit moet? Een behulpzame handleiding wordt meegeleverd.

Technische specificaties

 • Oppervlak: 81 vierkante meter
 • Reinigingstechniek: filters en ionisatie
 • Sensoren: ja
 • Nachtmodus: ja
 • Bevochtiger: nee
 • Geluidsniveau: 28 (stille modus) – 65 Db
 • Standen: 5

Bediening en onderhoud van de Winix Zero

Wanneer men gevraagd wordt om het grootste nadeel van de Winix Zero luchtzuiveraar aan te wijzen, komt men al snel uit op het ontbreken van een afstandsbediening. Echter ben je weinig tijd kwijt aan het bedienen van het toestel, omdat deze dankzij de automatische modus in feite zichzelf regelt. Verder kun je zelf instellingen maken, bijvoorbeeld het aanzetten van de nachtmodus.

Dit klimaatsysteem maakt gebruik van lampen om de luchtkwaliteit aan te geven, maar ook als de filters vervangen moeten worden wordt dit aangegeven middels een lampje. Voor een optimale werking van het apparaat is het vervangen van de filters aan te raden. Over het algemeen is dit een jaarlijkse taak. Daarnaast zul je het water in het reservoir voor de ionisatie moeten aanvullen dan wel verschonen.

Voord- en nadelen van de Winix Zero

Dankzij de automatische modus heb je totaal geen omkijken naar het klimaatcontrole systeem. Het oppervlak dat gereinigd kan worden is maximaal 81 vierkante meter, flink groot kortom. Het apparaat werkt uiterst efficiënt en beschikt daarnaast over een uiterst stille nachtmodus met een geluidsniveau rond de 28 dB. Dankzij de handige indicatoren zie je in één oogopslag hoe het er voor staat met de luchtkwaliteit binnen een ruimte. Tevens zie je meteen wanneer filters vervangen moeten worden.

Het grootste nadeel van de Winix Zero luchtreiniger is het feit dat je deze niet van afstand kunt besturen, of het nu gaat om een afstandsbediening of via een app. Dit is een functie die op menig andere moderne luchtreiniger aanwezig is. Hiermee is ook gelijk het enige nadeel van deze reiniger benoemd.

Conclusie

Het is niet verwonderlijk dat de Winix Zero lucht zuiveraar terug te vinden is in onze Top 4 van best verkochte luchtreinigers. Het kan grote ruimtes reinigen en dankzij de automatische modus heb je hier totaal geen omkijken naar. Bovendien is de nachtmodus ook daadwerkelijk stil, zodat je totaal geen hinder hebt van dit apparaat. Het bedrijf levert een top product af.