Winix luchtreinigers

Een luchtreiniger

zuivert de lucht

Winix luchtreinigers

Wil je in je woning klimaatbeheersing aanschaffen? Winix is een producent met luchtreinigers als focus. De fabrikant wil graag schonere lucht binnen je woning voor een betaalbare prijs aan kunnen bieden, maar ook een algeheel hogere standaard van leven. Qua prijzen behoren de luchtreinigers van Winix tot de lager tot gemiddeld geprijsde reinigers van dit moment. Hieronder gaan we dieper in op dit merk en de luchtreinigers die binnen hun aanbod terug te vinden zijn. Ook bespreken we de kwaliteiten, functionaliteit en speciale functies van de luchtreinigers. Tot slot laten we je zien waar je op moet letten als je een Winix luchtreiniger kopen gaat.

Het bedrijf is één van de weinige specialisten die alleen gefocust is op het produceren van luchtreinigers (en bijbehorende filters). Het zal je misschien verbazen, maar bij menig huishouden is de luchtkwaliteit binnen vele malen lager in vergelijking met buiten. Dat kan en moet beter. Winix is een Zuid-Koreaanse producent die kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan, maar tegelijkertijd als doel heeft dat een schone lucht binnenshuis voor iedereen bereikbaar moet zijn. Hun lucht reinigers zijn dat ook betaalbaar, maar zijn alsnog voorzien van een state of the art design. Laten we dit illustreren aan de hand van twee voorbeelden.

Welke Winix luchtreiniger kopen?

Winix luchtreiniger (Zero Pro)Wist je dat één van de populairste luchtreinigers onder consumenten van dit moment een luchtreiniger van Winix is? Deze lucht zuiveraar is zelfs terug te vinden in onze beste luchtreiniger Top 4. Het gaat hierbij om de Winix Zero. Dit is een uitstekende keuze als je last hebt van allergieën, maar ook wanneer je de kwaliteit van de lucht in een grote slaapkamer wilt verbeteren. Dit komt door de handige nachtmodus waarvan dit apparaat voorzien is, waardoor het geluidsniveau rond de 28 dB ligt. Een algeheel efficiënte reiniger, net als de Zero Pro.

Een andere optie binnen het aanbod is de Winix P150. Dit is een goedkopere variant, maar dat betekent niet dat er op het gebied van kwaliteit wordt ingeboet. Net als de Zero varianten maakt deze luchtreiniger gebruik van sensoren om de luchtkwaliteit te meten, waarna het apparaat zich automatisch hierop aanpast. Dit zie je tevens zelf middels de indicator. Daarnaast is deze variant, net als de Zero, ook geschikt voor de slaapkamer dankzij de stille modus.

Wat zijn de voordelen van Winix luchtreinigers?

Een eerste voordeel van een Winix luchtreiniger is het feit dat deze relatief betaalbaar is. De modellen vallen allemaal in de 150 – 300 euro prijsklasse. Natuurlijk kijken consumenten niet alleen naar de prijs, maar ook naar de kwaliteit. En ook op dat vlak doet Winix het goed. Door het automatische programma, waarbij het apparaat zich aanpast aan de gedetecteerde luchtkwaliteit, werken deze reinigers altijd efficiënt. Bovendien zijn ze allen geschikt voor slaapkamers dankzij de stille nachtmodus. Natuurlijk zijn er tussen de modellen onderling verschillen, maar de hierboven genoemde voordelen hebben deze varianten allen als overeenkomst.

Hoe werkt een Winix luchtreiniger?

In tegenstelling tot vele andere modellen van andere merken, kun je een Winix luchtzuiveraar zoals bijvoorbeeld de Winix Zero N niet van afstand aansturen middels een afstandsbediening. Dit moet nog ouderwets via het display zelf. Natuurlijk is dit niet per se een groot gemis, maar de flexibiliteit die een afstandsbediening je kan bieden is desalniettemin altijd mooi meegenomen. Bovendien zul je zelf weinig aanpassingen hoeven te maken. De luchtreinigers van Winix meten namelijk zelf de kwaliteit van de lucht en passen zich hierop aan. Natuurlijk is het mogelijk om zelf aanpassingen te maken middels de display, maar 9 van de 10 keer hoeft dit dus niet. Via de display kun je ook de nachtmodus aanzetten.

Speciale functies van een Winix luchtzuiveraar

Ten eerste vallen de luchtzuiveraars op doordat ze niet opvallen als ze in nachtmodus worden gezet. Of je nu voor de goedkoopste of de duurste variant kiest, deze zijn allen voorzien van een nachtmodus stand en ze zijn allen ook uitzonderlijk stil in deze modus. Zowel in de woon- als in de slaapkamer zul je geen geluidsoverlast ondervinden van deze apparaten. Daarnaast zijn de indicatoren handige speciale functies van een Winix luchtreiniger. Deze geven de luchtkwaliteit binnen de ruimte weer aan de hand van overzichtelijke lampen. Zo betekent een blauw licht dat de luchtkwaliteit goed is, maar daarentegen betekent een rood licht dat de luchtkwaliteit niet optimaal is. Daarnaast gaat er ook een lampje knipperen als de filters vervangen moeten worden. Handig om te weten, want vieze filters verstoren de werking van een luchtreiniger significant.

Waar je rekening mee moet houden bij je aankoop

Winix heeft meerdere betaalbare lucht reinigers in het assortiment. Je hebt al kunnen lezen dat deze apparaten een aantal overeenkomsten hebben zoals handige indicatoren, een automatisch systeem en een stille nachtmodus. Onderling wordt het verschil vooral gemaakt door de grootte van het oppervlak dat de modellen maximaal kunnen reinigen. Daarnaast kunnen de meeste lucht zuiveraars niet worden aangestuurd worden met een afstandsbediening. Als dat iets is wat je prefereert, dan kun je beter naar andere modellen gaan kijken. Wel is het zo dat je deze luchtreinigers, dankzij de automatische detectie van de luchtkwaliteit, nauwelijks hoeft aan te sturen.