Venta LW60T Wifi luchtbevochtiger

Venta LW60T Wifi luchtbevochtiger

Het is niet voor niets dat Venta het al jaren goed doet bij de Nederlandse consument op het gebied van luchtbevochtigers. Dit merk heeft dan ook enkele van de beste modellen van dit moment tot zijn beschikken. Misschien wel de crème de la crème op dit vlak is de Venta LW60T Wifi luchtbevochtiger. Is dit ook daadwerkelijk één van de beste luchtbevochtigers van dit moment?

Venta LW60T Wifi overzichtVenta LW60T Wifi luchtbevochtiger

Met behulp van dit klimaatbeheersingssysteem voor thuis kun je de lucht binnen ruimtes tot maximaal 150 vierkante meter bevochtigen. Er zijn weinig luchtbevochtigers die een grotere ruimte kunnen bevochtigen. Dit is een luchtwasser die voor een peil tussen de 30% en 70% kan zorgen. Hierbij is het geluidsniveau niet eens bijzonder hoog. In de nachtmodus is deze zelfs maar 21 dB. Een hygrometer zit ingebouwd, zodat je het peil altijd kunt aflezen. Het waterreservoir heeft een enorme inhoud van 9 liter. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de Wifi capaciteiten van dit apparaat.

In de doos

 • Venta LW60T Wi-Fi
 • Handleiding
 • Afstandsbediening
 • Hygiënedisk

Installatie van de Venta LW60T Wifi

Ten eerste zul je een plek moeten vinden waar de LW60T Wifi luchtbevochtiger voorzien kan worden van stroom. Een hygiënedisk wordt meegeleverd. Deze zorgt voor de reiniging van de lucht. Echter moet deze wel in de lucht bevochtiger aangebracht worden. Weet je niet zeker hoe? In dat geval kan de meegeleverde handleiding je helpen.

Technische specificaties

 • Oppervlak: 150 vierkante meter
 • Hygrometer: ja
 • Luchtvochtigheid: 30% – 70%
 • Type: luchtwasser
 • Nachtmodus: ja
 • Geluidsniveau: 21 dB – 43 dB
 • Inhoud: 9 liter

Bediening en onderhoud van de Venta LW60T Wifi

Je hebt drie manieren om de Venta LW60T Wifi te bedienen. Ten eerste kun je gebruik maken van de knoppen op de bevochtiger zelf. Daarnaast kun je gebruik maken van de meegeleverde afstandsbediening. Tot slot is het mogelijk, dankzij de Wi-Fi mogelijkheden, om een connectie te leggen tussen de bevochtiger en jouw smartphone middels de speciale app. Het bedienen van een luchtbevochtiger is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Qua onderhoud ben je weinig tijd kwijt aan de luchtbevochtiger van Venta. De hygiënedisk is namelijk voorzien van ionen, waardoor kalkvorming in het waterreservoir voorkomen wordt. De disk zul je echter wel na 3 maanden moeten vervangen, want deze vangt ook het vuil van de reiniging op (stof, pollen en dergelijken). Daarnaast is het op tijd vullen van het reservoir van belang.

Voor- en nadelen van de Venta LW60T Wifi

Eigenlijk heeft de Venta LW60T Wifi luchtbevochtiger alles wat je nodig hebt. Je kunt de lucht van zowat iedere ruimte bevochtigen. Het is ook een luchtreiniger. Dankzij de Wi-Fi mogelijkheden kun je het apparaat van afstand besturen. Een hygrometer is aanwezig. Je hebt vele standen om uit te kiezen, waaronder een nachtmodus. Het reservoir is ruim en dankzij de aanwezigheid van een hygiënedisk wordt kalkvorming voorkomen

Het is moeilijk om nadelen op te sporen, tenzij we heel kieskeurig gaan doen. Zo zijn er geen wielen aanwezig om dit grote model te vervoeren, en ook kun je geen geurolie in het reservoir doen. Tot slot is het één van de prijzigste modellen van dit moment. Maar deze nadelen wegen niet op tegen de vele voordelen.

Conclusie

De Venta LW60T Wifi luchtbevochtiger is niet zomaar een luchtbevochtiger, maar het is één van de beste luchtbevochtigers van dit moment. Hier betaal je een hoge prijs voor, maar dit model maakt het dubbel en dwars waar. Bovendien is het een bevochtiger en luchtreiniger in één, zodat ruimtes tot 150 vierkante meter ook in één klap over een hogere kwaliteit lucht beschikken. Wil je hetzelfde model, maar dan zonder wifi? Kies dan voor de Venta LW60T!