Venta LW60T luchtbevochtiger

Venta LW60T luchtbevochtiger

De Venta LW60T is het kleinere broertje van de Venta LW60T Wifi. Zoals de naam van het laatste model al aangeeft, is deze voorzien van Wi-Fi capaciteiten. Hierdoor kun je deze middels een app aansturen. Bij de Venta LW60T luchtbevochtiger kan dit niet, maar als dit niet belangrijk voor je is, is dat natuurlijk geen probleem. Bovendien kun je wel van de andere voordelen genieten die dit model te bieden heeft.

Venta LW60T overzichtVenta LW60T luchtbevochtiger met luchtreinigingsfunctie

Met behulp van de deze luchtbevochtiger kun je ruimtes tot maar liefst 150 vierkante meter bevochtigen. Dit enorme bereik zorgt er voor dat er werkelijk geen enkele vertrek is wat niet optimaal bevochtigd kan worden. Hierbij zijn diverse standen mogelijk, voor een luchtvochtigheidspeil tussen de 30% en 70%. De ingebouwde hygrometer geeft precies aan wat het peil is, zodat jij kunt bepalen of en welke aanpassingen je moet maken aan de stand. Ook een nachtmodus is aanwezig, met een laag geluidsniveau van 21 dB. Tot slot is het reservoir ruim: 8 liter.

In de doos

 • Venta LW60T
 • Handleiding
 • Afstandsbediening
 • Hygiënedisk

Installatie van de Venta LW60T

De Venta LW60T luchtbevochtiger heeft netstroom nodig. Hier zul je rekening mee moeten houden als je op zoek gaat naar een geschikte locatie binnen een specifiek vertrek. Daarnaast zul je de hygiënedisk moeten installeren. Deze zorgt er voor dat diverse soorten vuil en vieze stoffen uit de lucht worden gefilterd. Zo zuiver je tegelijkertijd de lucht terwijl deze bevochtigd wordt.

Technische specificaties

 • Oppervlak: 150 vierkante meter
 • Hygrometer: ja
 • Luchtvochtigheid: 30% – 70%
 • Type: luchtwasser
 • Nachtmodus: ja
 • Geluidsniveau: 21 dB – 43 dB
 • Inhoud: 8 liter

Bediening en onderhoud van de Venta LW60T

Je kunt dit klimaatsysteem voor in huis op twee manier bedienen. Ten eerste kun je de knoppen op het apparaat gebruiken. Maar je kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van de meegeleverde afstandsbediening. Waar je ook bent binnen een ruimte, je kunt het apparaat afstemmen op jouw wensen.

De Venta LW60T is een luchtwasser die relatief weinig onderhoud nodig heeft. Het belangrijkste onderdeel wat onderhouden moet worden, is de hygiënedisk. Deze vangt immers allerlei soorten vuil op. Door deze om de 2 tot 3 maanden schoon te maken, hou je de LW60T in topconditie. Ionen in de hygiënedisk zorgen er overigens voor dat je het reservoir niet hoeft te ontkalken.

Voor- en nadelen van de Venta LW60T

Zowat elke ruimte, hoe groot dan ook, kan voorzien worden van bevochtigde lucht dankzij de Venta LW60T luchtbevochtiger. Je heb ruimte keuze qua het peil, en er is ook een hygrometer aanwezig. Zo weet je precies of en hoe je het apparaat moet instellen voor het perfecte peil. Door de aanwezigheid van een nachtmodus kan het apparaat stil zijn ding doen, waardoor dit ook een optie is voor in de slaapkamer. De ruime inhoud van het reservoir zorgt er voor dat je deze niet te vaak hoeft bij te vullen. Je bent weinig tijd aan onderhoud kwijt. Wi-Fi mogelijkheden ontbreken, maar hierdoor bespaar je wel een hoop geld.

Wat je als nadeel zou kunnen zien in is de ontbrekende Wi-Fi mogelijkheden op deze Venta luchtbevochtiger. En er is dus ook geen app die deze kan bedienen. Als dit iets is wat je gemakkelijk en comfortabel lijkt, kun je beter voor het grotere broertje van dit model kiezen. Verder is dit een uitstekende luchtbevochtiger met weinig nadelen.

Conclusie

Wij zijn groot fan van de Venta LW60T luchtbevochtiger. Je kunt zowat iedere ruimte (tot maximaal 150 vierkante meter) voorzien van bevochtigde lucht, en dat voor een scherpere prijs in vergelijking met de Venta LW60T Wi-Fi. Dat alles maakt deze luchtbevochtiger tot een absolute aanrader een van de beste luchtbevochtigers die je kunt kopen. Venta levert weer een topper aan.