Venta LW45 Comfort Plus luchtbevochtiger

Venta LW45 Comfort Plus luchtbevochtiger

Venta staat bekend om het grote aanbod van uitstekende luchtbevochtigers. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit merk op het moment zo populair is. Eén van de bevochtigers binnen hun assortiment is de Venta LW45 Comfort Plus luchtbevochtiger. Is deze air humidifier ook een schot in de roos? Je leest het in onze review.

Venta LW45 Comfort PlusVenta LW45 Comfort Plus luchtbevochtiger met reinigingsfunctie

Comfort Plus staat in de naam van deze lucht bevochtiger, wat gelijk verwachtingen schept. Dit model is beschikbaar in de kleur wit en zwart en is geschikt voor ruimtes tot 80 vierkante meter. De luchtvochtigheid kan naar een peil tussen de 30% en 70% gebracht worden, wat je na kunt meten aan de hand van de ingebouwde hygrometer. Eén van de standen waar je uit kunt kiezen is de nachtmodus, wat een stille werking oplevert. Het waterreservoir heeft een inhoud van 10 liter, wat enorm is. Tot slot kan dit model tevens de lucht voor je reinigen.

In de doos

  • Venta LW45 Comfort Plus
  • Handleiding
  • 50 ml hygiënemiddel

Installatie van de Venta LW45 Comfort Plus Wit

Het belangrijkste wat de Venta LW45 Comfort Plus luchtbevochtiger nodig heeft qua voeding, is netstroom. Dit zul je bij het vinden van een geschikte locatie binnen een vertrek in je achterhoofd moeten houden. Plaats deze dan ook altijd in de buurt van een stopcontact. Hierna kun je aan de slag met deze luchtbevochtiger.

Technische specificaties

  • Oppervlak: 80 vierkante meter
  • Hygrometer: ja
  • Luchtvochtigheid: 30% – 70%
  • Type: luchtwasser
  • Nachtmodus: ja
  • Geluidsniveau: 24 dB – 45 dB
  • Inhoud: 10 liter

Bediening en onderhoud van de Venta LW45 Comfort Plus

De Venta LW45 Comfort Plus luchtbevochtiger kan niet van afstand bediend worden. Gelukkig zijn er knoppen op het apparaat zelf aanwezig. Specifiek gaat het hierbij om een makkelijk te gebruiken en overzichtelijk touchscreen die het instellen van het juiste luchtvochtigheidspeil eenvoudiger dan ooit maakt.

Deze Venta luchtbevochtiger is een luchtwasser, waardoor er geen gebruik wordt van filters. Handig, want zo spendeer je veel minder tijd aan het onderhouden van deze bevochtiger. Wel zul je het water geregeld moeten verversen en het reservoir vaak moeten reinigen, aangezien hier de vieze deeltjes worden verzameld die het apparaat uit de lucht filtert.

Voor- en nadelen van de Venta LW45 Comfort Plus

Ten eerste is de veelzijdige Venta LW45 een luchtbevochtiger en luchtreiniger in één. Twee functies voor de prijs van één. Deze luchtwasser bevochtigt de lucht zoals jij dat wil, waarbij je een peil kunt kiezen tussen de 30% en 70%. Dit kun je zelf checken middels de hygrometer. Hierbij gaat het apparaat zeer stil te werk, zeker wanneer je de nachtmodus inschakelt. Hierdoor is de LW45 ook geschikt voor slaapkamers. Met een inhoud van 10 liter zul je het reservoir ook niet te vaak hoeven bij te vullen. Tot slot ben je weinig tijd kwijt aan het onderhouden van dit apparaat.

Het is jammer dat je het klimaatbeheerssysteem niet van afstand kunt besturen, of dit nu via een afstandsbediening of een app is. Daarnaast is het hygiënemiddel vereist om de lW45 te kunnen gebruiken. Deze zul je dus erbij moeten kopen, wat extra kosten oplevert.

Conclusie

Al met al is de Venta LW45 Comfort Plus luchtbevochtiger een absolute aanrader. Je haalt namelijk niet alleen een luchtbevochtiger in huis, maar ook een luchtreiniger. Op beide fronten doet het apparaat dit goed, waarbij je ruimtes tot 80 vierkante meter kunt bevochtigen en kunt zuiveren. Dankzij de stille nachtmodus kun je deze variant ook in je slaapkamer plaatsen. Wij vinden dit een topper en een van de beste humidifiers van dit moment.