Venta LW25 Comfort Plus luchtbevochtiger

Venta LW25 Comfort Plus luchtbevochtiger

Wat je budget ook is, de kans is groot dat je binnen het assortiment van Venta vindt wat je zoekt. Deze producent beschikt over een aantal van de beste luchtbevochtigers van dit moment. Valt de Venta LW25 Comfort Plus luchtbevochtiger ook onder deze categorie? Je leest het in onze review.

Venta LW25 Comfort PlusVenta LW25 Comfort Plus luchtbevochtiger met reinigingsfunctie

Aan de hand van de Venta LW25 luchtbevochtiger kun je de lucht van oppervlaktes tot maximaal 45 vierkante meter bevochtigen. Hierbij kan een luchtvochtigheidspeil tussen de 30% en 70% ingesteld worden. Aan de hand van de hygrometer kun je geïnformeerde keuzes maken: is een hogere stand nodig, of voldoet een lagere stand? Eén van de standen waarvoor je kunt kiezen is de nachtmodus, dus deze bevochtiger is ook geschikt voor de slaapkamer. Daarnaast kan dit klimatiseringssysteem ook de lucht voor je zuiveren.

In de doos

  • Venta LW25 Comfort Plus
  • Handleiding
  • 50 ml hygiënemiddel

Installatie van de Venta LW25 Comfort Plus

Door de relatief grote afmetingen van deze Venta luchtbevochtiger is dit niet een model dat je zomaar even overal kunt plaatsen. Daarnaast is dit apparaat afhankelijk van netstroom, dus je zult deze sowieso in de buurt van een stopcontact moeten plaatsen. Dit is een luchtwasser, dus er zijn verder geen filters om te installeren.

Technische specificaties

  • Oppervlak: 45 vierkante meter
  • Hygrometer: ja
  • Luchtvochtigheid: 30% – 70%
  • Type: luchtwasser
  • Nachtmodus: ja
  • Geluidsniveau: 24 dB – 44 dB
  • Inhoud: 7 liter

Bediening en onderhoud van de Venta LW25 Comfort Plus

Om de luchtvochtigheid binnen een ruimte in te stellen, kun je gebruik maken van het touchscreen paneel. Hier vind je de knoppen die je kunt gebruiken om alles te bedienen. Van afstand bedienen is niet mogelijk. Je kunt kiezen uit vele standen. Ook een nachtmodus behoort tot de mogelijkheden.

Qua het vervangen van onderdelen ben je geen tijd kwijt aan de Venta LW25 luchtbevochtiger, aangezien er geen gebruik gemaakt wordt van filters. Wel is er een waterreservoir dat van tijd tot tijd onderhoud nodig heeft. Ontkalken is een aanrader. Daarnaast is het aan te raden het water te verversen als je het apparaat een tijdje niet gebruikt hebt.

Voor- en nadelen van de Venta LW25 Comfort Plus

In totaal kan 45 vierkante meter aan oppervlak voorzien worden van bevochtigde lucht, wat dit apparaat geschikt maakt voor vele huishoudens. Deze luchtwasser gaat efficiënt te werk, en dankzij de hygrometer weet je niet alleen wat het peil is maar ook in welke stand je de humidfier het beste kunt zetten. Er is een nachtmodus aanwezig die ook daadwerkelijk relatief geluidsstil is, dus de Venta LW25 luchtbevochtiger kan ook in de slaapkamer geplaatst worden. Met een inhoud van 7 liter is het reservoir ruim en hoef je niet al te vaak deze bij te vullen. Tot slot is er de reinigingsfunctie. Zo kun je de lucht tevens zuiveren.

De Venta lucht bevochtiger maakt gebruik van een hygiënemiddel. Hiervan krijg je een flesje van 50 ml meegeleverd, maar als deze op is zul je dit middel bij moeten kopen. Daarnaast is het jammer dat je dit apparaat niet van afstand aan kunt sturen via een afstandsbediening of een app.

Conclusie

Een gemiddelde prijs en toch een hoge kwaliteit: dat is wat de Venta LW25 Comfort Plus luchtbevochtiger je te bieden heeft. Dankzij de ingebouwde hygrometer weet je altijd wat het peil is en welke aanpassingen je moet maken om het juiste peil te bereiken. Deze veelzijdige bevochtiger is geschikt voor meerdere soorten kamers binnen je woning.