Venta LW15T luchtbevochtiger

Venta LW15T luchtbevochtiger

Venta heeft alles binnen hun assortiment, van duur tot goedkoop. Het goedkoopste model is een goede barometer van de algehele kwaliteit van het aanbod van het merk. Bij dit merk is dat de Venta LW15T luchtbevochtiger. Is deze redelijk goedkope luchtbevochtiger een aankoop waard? Je leest het hieronder.

Venta LW15T overzichtVenta LW15 luchtbevochtiger met reinigingsfunctie

Goedkope modellen hebben veelal een lagere prijs omdat ze zich focussen op ruimtes met een kleiner oppervlak. Zo ook de Venta LW15T luchtbevochtiger. Dit klimaat controle systeem is verkrijgbaar in wit en zwarte en is gericht op ruimtes tot 20 vierkante meter. Echter heeft het waterreservoir wel een grote inhoud, 5 liter, zodat je niet steeds deze hoeft bij te vullen. Het geluidsniveau ligt over de gehele linie laag (tussen de 22 dB en 32 dB), waardoor het ontbreken van een nachtmodus minder een gemis is.

In de doos

  • Venta LW15T
  • Handleiding
  • 50 ml hygiënemiddel

Installatie van de Venta LW15T

Neem ten eerste de handleiding door, zodat je bekend raakt met de mogelijkheden van het apparaat en welke stappen je moet ondernemen om deze bevochtiger te installeren. Zoek vervolgens een geschikte locatie uit om het apparaat te plaatsen. Dit moet in de buurt van een stopcontact zijn, aangezien de LW15T luchtwasser gebruik maakt van netstroom. Vergeet ook niet de lamelrol te installeren.

Technische specificaties

  • Oppervlak: 20 vierkante meter
  • Hygrometer: nee
  • Luchtvochtigheid: niet gespecificeerd
  • Type: luchtwasser
  • Nachtmodus: nee
  • Geluidsniveau: 22 dB – 32 dB
  • Inhoud: 5 liter

Bediening en onderhoud van de Venta LW15T

Waar andere luchtbevochtigers mogelijkheden hebben om het apparaat van afstand te bedienen, is dit bij deze Venta luchtbevochtiger nog niet het geval. Hiervoor moet je dus gewoon de knoppen op het apparaat gebruiken. Ook zal het reservoir met water gevuld moeten worden. Voor het reinigen gebruik je de lamelrol.

Aan het onderhouden van het toestel ben je doorgaans weinig tijd kwijt. Ten eerste zal het waterreservoir gereinigd moeten worden, en ook ontkalken is een aanrader. Daarnaast vangt de lamelrol vuil op uit de lucht. Deze zul je om de 3 maanden moeten wassen voor een optimale werking.

Voor- en nadelen van de Venta LW15T

Het handige aan de Venta LW15T is dat dit een luchtbevochtiger en luchtreiniger in één is. Bevochtigers en reinigers vullen elkaar optimaal aan. Zo zorgt een peil van 40% tot 60% er voor dat reinigers meer vuil uit de lucht kunnen halen, voor een hogere luchtkwaliteit. Er is een geurolie reservoir aanwezig. Daarnaast is de inhoud van het waterreservoir groot voor een goedkoper model (5 liter). Door het gebrek aan filters ben je weinig tijd kwijt aan onderhoud.

20 vierkante meter is een gering oppervlak om de lucht voor te bevochtigen. Daarnaast is het jammer dat een hygrometer ontbreekt, zodat je niet het precieze peil op dat moment kunt meten. Deze zul je apart moeten aanschaffen. Tot slot is het jammer dat bediening van afstand niet mogelijk is.

Conclusie

Door de combinatie van luchtbevochtiger en luchtreiniger is de Venta LW15T luchtbevochtiger een aanrader als je op zoek bent naar een relatief goedkoop model voor kleinere ruimtes. Je bent weinig tijd aan onderhoud kwijt en het bevochtigen verloopt soepel. Een prima aankoop, kortom.