Venta luchtbevochtigers

Een luchtbevochtiger

voorkomt droge lucht

Venta luchtbevochtigers

Venta zet zich in voor een schonere lucht binnen huizen. Het creëren van het optimale binnenklimaat moet voor iedereen mogelijk zijn. Dit kan op diverse manieren, maar hierbij zijn voorname taken weggelegd voor zowel luchtreinigers als luchtbevochtigers. De producent heeft beiden in het assortiment. Ook voor natuurlijke en biologische producten zoals geuroliën ben je bij hen aan het juiste adres. Alles om een perfect binnenklimaat te creëren. Dit voelt niet alleen goed, maar het is ook nog eens beter voor je gezondheid. Met een Venta luchtbevochtiger creëer je een gezond binnenklimaat in huis.

Venta is een specialist op dit vlak. Zij beschikken dan ook over een aantal uitstekende luchtbevochtigers binnen hun assortiment. Deze worden hieronder voor je op een rijtje gezet, waarbij tevens besproken zal worden wat de pluspunten zijn van deze modellen. Daarnaast zal dieper ingegaan worden op de werking van een Venta luchtbevochtiger en over welke speciale functies deze bevochtigers kunnen beschikken. Tot slot laten we je zien waar je op moet letten als je een Venta luchtbevochtiger gaat kopen.

Welke Venta luchtbevochtiger kopen?

Venta luchtbevochtiger (LW60T)Er zijn weinig merken met een veelzijdiger aanbod dan Venta. Hier vind je modellen die net iets meer dan 100 euro kosten, maar ook varianten die meer dan 1000 euro kosten. Het zal je niet verbazen dat deze laatste modellen tegelijkertijd een aantal van de meest geavanceerde luchtbevochtigers van dit moment zijn. Er is voor ieder wat wils in het assortiment. Daarom doen ze het als merk ook al jaren uitstekend bij de Nederlandse en Belgische consument. Hieronder worden zowel een duurder als een goedkopere variant binnen het aanbod van Venta voor je op een rij gezet. Dit geeft een goed beeld van wat je kunt verwachten van deze producent.

Een van de duurste klimaatsystemen voor thuis waar je voor kunt kiezen, is de Venta LW60T Wi-Fi. Zoals de naam al aangeeft, is dit een wit gekleurde luchtbevochtiger met Wi-Fi capaciteiten. Hierdoor kan er een link gelegd worden met je smartphone, waardoor het mogelijk is om deze bevochtiger met een app aan te sturen. Ook via een afstandsbediening is mogelijk. Daarnaast valt op dat dit apparaat een enorm bereik heeft. De lucht van ruimtes tot maar liefst 150 vierkante meter kan bevochtigd worden. Er zijn weinig bevochtigers met een groter bereik dan dat. Hierbij kun je kiezen voor een peil tussen de 30% en 70%. Aan de hand van de ingebouwde hygrometer kun je aflezen wat het peil is, en hier de stand op afstellen. Er is een nachtmodus aanwezig, en het waterreservoir heeft een inhoud van maar liefst 9 liter. Je snapt wel waarom dit een van de duurste en beste luchtbevochtigers van Venta is. Wil je dit model, maar dan zonder Wi-Fi mogelijkheden, kijk dan eens naar de LW60T luchtbevochtiger welke ook iets goedkoper is. Een andere topper is de LW45 Comfort Plus.

Goedkoop alternatief: Venta LW15

Maar er zijn ook (veel) goedkopere modellen binnen het assortiment van deze producent te vinden. Een goedkope bevochtiger is de Venta LW15. Deze kan ruimtes met een oppervlak tot maximaal 20 vierkante meter van bevochtigde lucht voorzien. Het mooie aan deze goedkope variant is dat het een bevochtiger en reiniger in één is. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een lamelrol, die gewassen kan worden. De Venta LW15 is een luchtwasser. Er is zowel een reservoir voor water (inhoud: 5 liter) als voor geuroliën aanwezig. Alhoewel er geen nachtmodus aanwezig is, is het geluidsniveau van dit model zo laag dat deze gewoon in de slaapkamer kan. Het is wel jammer dat een hygrometer ontbreekt. Een iets duurder model is de LW25 Comfort Plus.

Wat zijn de voordelen van Venta luchtbevochtigers?

Zoals je hebt kunnen zien, is het aanbod van Venta enorm gevarieerd. Je hebt de meest luxe, state of the art modellen, maar je hebt ook goedkopere varianten die desalniettemin nog altijd uitstekend hun taken uitvoeren. Je zit dus altijd goed bij dit merk, wat je budget ook is. Dit illustreert de Venta LW15 Wit. Alhoewel deze niet al te grote ruimtes van bevochtigde lucht kan voorzien, is dit wel een bevochtiger en luchtreiniger in één. Deze beide functies vullen elkaar optimaal aan, waardoor ze beide kunnen excelleren.

Hoe werkt een Venta luchtbevochtiger?

Het verschilt per model hoe de luchtbevochtiger precies werkt. Ten eerste heb je de keuze uit luchtwassers en koudwaterverdampers. Bovendien kunnen sommigen van afstand bediend worden, terwijl je bij andere (vaak goedkopere) varianten alleen de knoppen op het apparaat kunt gebruiken. Allen zijn afhankelijk van netstroom, iets waar je rekening mee moet houden als je het apparaat binnen een vertrek plaatst.

Speciale functies van een Venta bevochtiger

Je moet bij de duurdere modellen van een Venta luchtbevochtiger zijn als je op zoek bent naar speciale functies. Zo is de Venta LW60T Wit voorzien van Wi-Fi mogelijkheden, waardoor je middels een app het apparaat kunt aansturen. Ook vind je hier allerlei relevante info terug, bijvoorbeeld het luchtvochtigheidspeil. Daarnaast zijn er modellen die bevochtigers en reinigers in één zijn.

Waar je rekening mee moet houden bij je aankoop

Bij het uitkiezen van zowel Venta luchtreinigers als een Venta luchtbevochtiger moet je niet alleen kijken naar de prijs, maar ook naar de eigenschappen. Als een model dat ruimtes tot 20 vierkante meter kan bevochtigen volstaat, en je bent ook tevreden over de mogelijkheden, waarom zou je dan een duurder model aanschaffen? Hou alle kwaliteiten in het oog en maak op basis hiervan een weloverwogen beslissing.