Venta LPH60 luchtreiniger

Venta LPH60 luchtreiniger

Venta staat bekend als een specialist op het gebied van het beheersen van het binnenklimaat. Binnen hun assortiment vind je dan ook diverse uitstekende luchtreinigers en luchtbevochtigers. De Venta LPH60 combineert het beste van beide werelden. Dit is een luchtreiniger en een luchtbevochtiger in één. Wat heeft dit apparaat je nog meer te bieden is dit misschien de beste luchtzuiveraar voor jou?

Venta LPH60 overzichtVenta LPH60 luchtreiniger en bevochtiger

De Venta LPH60 kan de lucht van een ruimte tot maximaal 95 vierkante meter compleet zuiveren. Bovendien zijn er weinig modellen die deze taak efficiënter uitvoeren. Dit kom omdat de LPH60 een reiniger en bevochtiger in één is. Een lucht zuiveraar werkt op zijn best bij een luchtvochtigheidspeil van 40% tot 60%, iets waar de luchtbevochtiger voor kan zorgen. Qua filteringstechniek wordt er gebruik gemaakt van filters. Het geluidsniveau is relatief laag, zeker in de nachtmodus, en in totaal heb je de keuze uit 5 standen. Dankzij de sensoren werkt de automatische modus optimaal.

In de doos

 • Venta LPH60
 • Handleiding
 • Afstandsbediening
 • Hygiënedisk

Installatie van de Venta LPH60

Lucht reinigers vereisen netstroom, en de Venta LPH60 is geen uitzondering op deze regel. Je zult dit apparaat dan ook in de buurt van een stopcontact moeten plaatsen. Daarnaast moet je niet vergeten om de meegeleverde filters en hygiënedisk in het apparaat te plaatsen. Bij twijfel raadpleeg je de handleiding. Vergeet daarnaast niet de connectie te maken tussen de reiniger en je smartphone, zodat je gebruik kunt maken van de speciale app.

Technische specificaties

 • Oppervlak: 95 vierkante meter
 • Reinigingstechniek: filters
 • Sensoren: ja
 • Nachtmodus: ja
 • Bevochtiger: ja
 • Geluidsniveau: 17 dB (stille modus) – 47 dB
 • Standen: 5

Bediening en onderhoud van de Venta LPH60

Je hebt drie mogelijkheden qua bediening van de LPH60. Ten eerste kun je gebruik maken van de knoppen op deze luchtreiniger. Daarnaast is er de afstandsbediening, die standaard wordt meegeleverd. Dankzij de Wi-Fi capaciteiten van dit model kun je ook dit apparaat aansturen middels een app, die je kunt downloaden voor je smartphone. Wanneer een lucht zuiveraar gebruik maakt van filters, is het over het algemeen standaard dat deze vervangen moeten worden na verloop van tijd. De Venta LPH60 maakt je het onderhoud echter heel gemakkelijk dankzij de hygiënedisk. Als je deze om de 3 tot 6 maanden schoonmaakt, zul je verder geen onderhoud hoeven te plegen.

Voor- en nadelen van de Venta LPH60

Met een maximum te reinigen oppervlak van 95 vierkante meter kan de Venta luchtzuiveraar vele grote ruimtes voorzien van een hoge kwaliteit lucht. Hierbij wordt gebruik gemaakt van filters die middels speciale technologie er voor zorgen dat vieze deeltjes opgevangen worden. Deze klimaatbeheersing voor in huis heeft Wi-Fi capaciteiten, dus je kunt het apparaat bedienen vanaf je smartphone. De nachtmodus is ook daadwerkelijk zeer stil (17 dB). Bovendien is dit een luchtreiniger en -bevochtiger in één. We hebben weinig aan te merken op de Venta LPH60. Soms zijn er connectie problemen met de app, maar in dat geval heb je altijd nog een afstandsbediening om het apparaat van afstand aan te sturen. Maar verder dan dat kleven er weinig nadelen aan deze reiniger.

Conclusie

Als wij weinig aan te merken, weet je al genoeg: dan heb je te maken met een topper. En dat is de Venta LPH60 luchtreiniger dan ook. Deze luchtreiniger en luchtbevochtiger in één is een top aankoop voor ruimtes tot maximaal 95 vierkante meter. De lucht zal schoner zijn dan ooit. En je kunt ook nog eens vanaf je smartphone alles aansturen. Dit alles maakt de LPH60 tot een aanrader.