Venta LP60 luchtreiniger

Venta LP60 luchtreiniger antraciet

Door de opvallende kleur valt de Venta LP60 luchtreiniger meteen op. Deze luchtreiniger zou niet misstaan binnen de meeste huishoudens, want deze past goed bij het interieur. Bovendien schept het merk verwachten: Venta staat er om bekend significante bijdrages te leveren aan het verbeteren van het binnenklimaat binnen woningen. Maakt deze klimaatbeheersing voor thuis de hoge verwachtingen waar?

Venta LP60 antraciet overzichtVenta LP60 luchtreiniger Wifi Antraciet

Voor ruimtes tot 75 vierkante meter is de Venta LP60 luchtreiniger een uitstekende keuze. Dit is bovendien een vernieuwend model, want deze luchtreiniger is voorzien van Wi-Fi mogelijkheden. Hierdoor kun je voortaan via de speciale app voor je smartphone alle instellingen maken voor dit apparaat. Voor het zuiveren wordt gebruik gemaakt van filters. Door de speciale technologie doen deze hun werk top, en zal meer dan 99.5% van de vuile deeltjes uit de lucht worden gehaald. Dankzij de sensoren wordt de luchtkwaliteit gemeten en past het apparaat zich hierop aan. Hierdoor wordt niet onnodig energie verspild doch wordt een ruimte wel effectief gezuiverd.

In de doos

  • Venta LP60 antraciet
  • Handleiding
  • Afstandsbediening

Installatie van de Venta LP60 antraciet

Het is aan te raden om de luchtreiniger in de buurt van een stopcontact te plaatsen, aangezien lucht reinigers netstroom vereisen om te werken. Daarnaast moet er een link tussen het apparaat en je mobiele telefoon worden gelegd als je gebruik wilt maken van de app.

Technische specificaties

  • Oppervlak: 75 vierkante meter
  • Reinigingstechniek: filters
  • Sensoren: ja
  • Nachtmodus: ja
  • Bevochtiger: nee
  • Geluidsniveau: 19 dB (stille modus) – 51 dB
  • Standen: 5

Bediening en onderhoud van de Venta LP60 antraciet

De bediening van de Venta luchtreiniger kun je op 3 manieren uitvoeren. Ten eerste kun je gebruik maken van de knoppen op deze luchtreiniger. Daarnaast wordt een afstandsbediening meegeleverd. Tot slot zijn er de Wi-Fi capaciteiten, die je in staat stellen om het apparaat te bedienen vanaf je smartphone middels een app.

Zoals voor elke luchtzuiveraar met filters geldt, geldt voor de Venta LP60 Antraciet ook dat je de filters om de zoveel tijd zult moeten vervangen om de beste werking van het apparaat te garanderen. Dit moet je om het jaar doen, en dit zal aangegeven worden. Het is aan te raden dit onmiddellijk te doen wanneer het nodig is.

Voor- en nadelen van de Venta LP60 antraciet

De Venta LP60 luchtreiniger antraciet kan ruimtes tot 75 vierkante meter zuiveren, een grootte waar vele ruimtes toebehoren. De filters zuiveren uitstekend, en dankzij de sensoren kan het apparaat zichzelf aanpassen. Bedienen is eenvoudig en kan op drie manieren: knoppen op het apparaat zelf, afstandsbediening of middels de app. Met een geluidsniveau van 19 dB is de nachtmodus ook daadwerkelijk stil. In totaal kun je kiezen uit 5 standen.

Het maximale geluidsniveau, 51 dB, kunnen sommige mensen als hinderlijk ervaren. Daarnaast is het jammer dat een luchtbevochtiger ontbreekt, aangezien andere Venta luchtreinigers wel over deze functie beschikken. Ook willen er nog wel eens connection errors ontstaan tijdens het verbinden met de app.

Conclusie

Voor ruimtes tot 75 vierkante meter is de Venta LP60 luchtreiniger antraciet een aanrader. De kleur ziet er geweldig uit en het apparaat voert zijn voornaamste taken uitstekend uit. Dankzij de Wi-Fi capaciteiten is het bedienen van een lucht zuiveraar nog nooit zo eenvoudig geweest. Bovendien is er een stille nachtmodus aanwezig. Een van de beste luchtzuiveraars en zeker een goede aankoop.