Trotec PAE 50 luchtkoeler

Trotec PAE 50 luchtkoeler

Wil je graag een toestel in huis dat naast het bieden van verkoeling, ook nog mooi is om te zien? Dan zal de Trotec PAE 50 vast bij jou in de smaak vallen. Het apparaat viel zelfs in de prijzen. Het fraaie design leverde de ontwerpers de prestigieuze IF Design Award op.

Trotec PAE 50 overzicht

Trotec PAE 50 luchtkoelerDe Trotec PAE 50 heeft heel wat in zijn mars en biedt geen 3, maar wel 4 functies in één toestel: luchtverkoeling, bevochtigen, verfrissen en ventileren. Bijzonder aan dit model is het feit dat de PAE 50 zowel binnen als buiten te gebruiken is. Heb je nood aan verkoeling op het balkon of terras, dan is deze luchtkoeler uitermate geschikt.

De misschien wel meest innovatieve functie die bij de Trotec luchtkoeler werd ingebouwd is de ionisator. Met deze filter kan het toestel niet alleen onfrisse geuren, maar ook bacteriën, pollen en stofdeeltjes uit de opgezogen lucht filteren. De air cooler kreeg daarnaast ook nog een diffuser voor geurolie ingebouwd. Via deze diffuser kunnen etherische oliën in de ruimte worden geblazen en naast een heerlijke geur verspreiden ook hun helende werking uitvoeren.

In de doos

  • Trotec PAE 50 air cooler
  • 1 handleiding
  • 1 afstandsbediening
  • 4 koelelementen

Bediening en onderhoud van de Trotec PAE 50

Het bedienen van de Trotec PAE 50 kan volledig handmatig, maar wie wel van een beetje gebruiksgemak houdt, neemt hiervoor de afstandsbediening ter hand. Het bedienen van de luchtkoeler is uiterst eenvoudig. Je vult het waterreservoir eerst met ijskoud water uit de kraan. Dit doe je voor je het apparaat inschakelt. Na het vullen van het reservoir, steek je de stekker in het stopcontact en start je het toestel op door op de aan/uitknop te drukken.

Onderhoud deze aircooler heel goed, want dit zal de levensduur van het apparaat verlengen. Vervang op regelmatige basis de filters, maak het waterreservoir goed schoon en verwijder eventuele kalkaanslag. De buitenzijde van het apparaat maak je op een eenvoudige manier schoon met een vochtige doek en een zeepsopje. Gebruik nooit agressieve schoonmaakproducten of schuurmiddelen. Je beschadigt op die manier je klimaat beheerssysteem.

Voor- en nadelen van de Trotec PAE 50

Jammer dat de handleiding enkel beschikbaar is in het Engels. Het apparaat is eenvoudig te bedienen, maar toch is het goed om een technische beschrijving in het Nederlands achter de hand te hebben. Het waterreservoir is supergroot, wat er voor zorgt dat je niet vaak hoeft bij te vullen. Daarnaast is het filter ook makkelijk afneembaar, wat het bijvullen en schoonmaken vereenvoudigd. Top of the bill is uiteraard de ingebouwde diffuser voor geurolie waarmee je samen met de afkoelende, verfrissende lucht ook de heerlijkste geuren door de kamer kan verspreiden.

Conclusie

De PAE 50 is werkelijk een pareltje onder de luchtkoelers. In één toestel zitten maar liefst vier functies vervat: dit klimatiseringssysteem kan lucht verkoelen, bevochtigen, zuiveren en je kan het apparaat ook als ventilator gebruiken. Het toestel is krachtig, heeft een ruim waterreservoir en is geschikt voor grotere ruimtes. Een van de mooiste en beste luchtkoelers van dit moment!