Trotec PAE 26 luchtkoeler

Trotec PAE 26 luchtkoeler

Luchtkoelers zoals de Trotec PAE 26 worden de laatste jaren steeds populairder. Een aantal jaar terug stonden de mobiele airco’s met stip op nummer 1, maar door hun hoge aankoopprijs, het grote verbruik en het interessante alternatief van de air cooler, verdwijnt de airco geleidelijk aan naar de achtergrond. Ook gezondheidsredenen spelen vaak een rol. Want wie vaak in een ruimte met airco’s vertoeft, krijgt soms last van prikkende of tranende ogen of een vervelende hoest. Een aircooler heeft dit effect niet omdat uitgeblazen lucht vochtig is en de slijmvliezen niet uitdroogt. Een groot voordeel ten opzichte van een airconditioningsysteem.

Trotec PAE 26 overzicht

Trotec PAE 26 luchtkoelerHet is op z’n minst een veelzijdig toestel te noemen. Naast de basisfunctie waarvoor het is ontworpen, namelijk lucht verkoelen, heeft het ook de eigenschap om lucht te bevochtigen en daarnaast ook te filteren. Dankzij een innovatief filter kan het mobiele klimaatsysteem een grote hoeveelheid stofdeeltjes, microben, bacteriën en allergenen uit de opgezogen lucht filteren. De lucht die de Trotec PAE 26 terug uitblaast is bijgevolg voor een groot stuk schoner en zuiverder.

Deze lucht koeler kan ingesteld worden op verschillende standen. Probeer de variatie aan standen uit en ervaar wat voor jou het aangenaamste effect geeft. Je kan kiezen uit onder meer de natuurlijke windmodus en de nachtmodus. Het toestel beschikt over een ingebouwde zwenkfunctie om een groter bereik te realiseren. Dankzij de timer- en geheugenfunctie is het mogelijk om het apparaat automatisch uit te schakelen op een zelfgekozen tijdstip. Sowieso zal deze goedkope luchtkoeler na 24 uur uitschakelen, als beveiliging. Het apparaat kan volledig manueel of met een afstandsbediening bediend worden.

In de doos

  • Trotec PAE 26
  • Afstandsbediening
  • Handleiding

Bediening en onderhoud van de Trotec PAE 26

Het bedienen van de Trotec luchtkoeler kan volledig handmatig, maar wie wel van een beetje gebruiksgemak houdt, neemt hiervoor de afstandsbediening ter hand. Het bedienen van de luchtkoeler is uiterst eenvoudig. Je vult het waterreservoir eerst met ijskoud water uit de kraan. Dit doe je voor je het apparaat inschakelt. Na het vullen van het reservoir, steek je de stekker in het stopcontact en start je het toestel op door op de aan/uitknop te drukken. Hoe beter je de Trotec PAE 26 onderhoudt, hoe langer de levensduur van het apparaat. Vervang op regelmatige basis de filters, maak het waterreservoir voldoende schoon en verwijder indien nodig de kalkaanslag. De buitenzijde van het apparaat maak je best schoon met een vochtige doek en een zeepsopje.

Voor- en nadelen van de Trotec PAE 26

Dankzij de meegeleverde koelelementen beschik je meteen over een volledig pakket. Je kunt direct aan de slag. De eco-stand wordt geapprecieerd. Het toestel maakt een zacht zoemend geluid en werkt zeker niet storend. De klimatiseringsmachine heeft verschillende functies en is daarmee een van de meest veelzijdige apparaten in zijn soort.

Conclusie

Wil je in je woning klimaatbeheersing? De Trotec PAE 26 zorgt voor een aangename, frisse lucht in de ruimte, zonder hierbij een extreme koude te veroorzaken zoals bij een airco. Het toestel bevat alle nodige technische functies die je bij een dergelijk apparaat zou verwachten, zoals een ingebouwde timer en een afstandsbediening. Hiervoor hoef je ook niet diep in de buidel te tasten. Voor een relatief laag bedrag heb je immers al een goede luchtkoeler in huis staan.