Trotec PAE 25 luchtkoeler

Trotec PAE 25 luchtkoeler

Lang leve de luchtkoelers, die ons ondraaglijke leven tijdens een hittegolf heel wat aangenamer kunnen maken. Dit klinkt misschien wat overdreven, maar als we rekening houden met de hoge temperaturen die werden bereikt afgelopen zomer, dan is een verkoeling op sommige momenten meer dan welkom. Met een Trotec PAE 25 luchtkoeler laat je in enkele tellen een frisse bries door je living, slaapkamer, winkel of kantoor waaien. De air cooler werkt op basis van een natuurlijk systeem. De luchtkoeler zuigt een hoeveelheid warme lucht uit de ruimte en leidt die langs een reservoir met koud kraantjeswater en een speciale filter met honingraatstructuur. Het water koelt de lucht meteen af, met als resultaat waterdamp. De koude waterdamp wordt door een krachtige ventilator samen met de koude lucht terug de ruimte ingeblazen.

Trotec PAE 25 overzichtTrotec PAE 25 luchtkoeler

De PAE 25 aircooler heeft een vermogen van 65 Watt en heeft een waterreservoir met een inhoud van 6 liter. Deze combinatie maakt het tot een air cooler die geschikt is om te gebruiken in ruimtes tot 24 vierkante meter. Bijkomend pluspunt is de aanwezigheid van het vakje waar ijsblokjes of koelelementen kunnen toegevoegd worden voor extra verkoeling. Er is een ingebouwde timerfunctie en ook bij dit model kan de blaasrichting ingesteld worden. De zwenkfunctie maakt dat de Trotec aircooler een veel groter bereik heeft. Daarnaast wordt het apparaat gekenmerkt door een leuk design, wat dit toestel wat opwaardeert.

In de doos

  • Trotec PAE 25
  • 1 handleiding

Bediening en onderhoud van de Trotec PAE 25

Het bedienen van een mobiele luchtkoeler is eenvoudig. Zo ook wat betreft de Trotec PAE 25. Je vult het waterreservoir met ijskoud water uit de kraan, steekt de stekker in het stopcontact en start het toestel door op de aan/uitknop te drukken.
Om je air cooler van een lange levensduur te voorzien is het onderhoud heel belangrijk. Regelmatig de filters vervangen, het waterreservoir schoonmaken en indien nodig ontkalken en de buitenzijde van het apparaat afstoffen met een vochtige doek en een sopje is ruim voldoende.

Voor- en nadelen van de Trotec PAE 25

Het waterreservoir is tamelijk groot, maar is helaas niet uitneembaar. Dit maakt het moeilijk om zonder morsen bij te vullen of schoon te maken. Grote plus is het originele design van de PAE 25 luchtkoeler. Het apparaat werkt goed en oogt nog eens mooi ook. De verlichting van het beeldscherm kan met een eenvoudige druk op de knop worden uitgeschakeld. Hierdoor verdwijnt meteen het storend effect van het scherpe licht wanneer je bijvoorbeeld in slaap probeert te geraken. Jammer dat er geen afstandsbediening met het toestel meegeleverd wordt, dit zou het gebruiksgemak aanzienlijk verhogen. Er is wel een ingebouwde timerfunctie.

Conclusie

De Trotec PAE 25 is de ideale air cooler om te gebruiken in kleinere ruimtes. Door de stilte waarmee het toestel draait, is het geschikt om de slaapkamer te verkoelen terwijl je slaapt. Het lichte gezoem van de het klimaatsysteem zal je zeker en vast niet uit je slaap houden.

1 reactie op “Trotec PAE 25 luchtkoeler”

Reacties zijn uitgeschakeld.