Trotec PAE 21 luchtkoeler

Trotec PAE 21 luchtkoeler

Een luchtkoeler aankopen is de laatste jaren zeker geen overbodige luxe. Zeker met de extreem warme afgelopen zomers in ons achterhoofd hebben we kunnen ondervinden dat de frisse bries die de air coolers door onze kamers kunnen laten waaien enorm verkwikkend is. Luchtkoelers zijn ideaal voor ruimtes waar een ventilator niet krachtig genoeg is om voldoende koele lucht te kunnen blazen. Maar ook wanneer de ruimte niet geschikt is om een vaste of mobiele airco te installeren is air cooler een prima alternatief. Bovendien werken de air coolers op basis van een natuurlijk proces: het verdampen van zuiver water. Dit in tegenstelling tot een aircosysteem dat op basis van chemicaliën werkt. De lucht die een aircooler blaast is vochtig en zal geen irritaties aan de slijmvliezen veroorzaken, wat een airco wel doet. Laten we eens kijken naar de Trotec PAE 21 luchtkoeler.

Trotec PAE 21 overzichtTrotec PAE 21 luchtkoeler

De Trotec PAE 21 heeft een inhoud van 5.6 liter, een vermogen van 50 Watt en is heel eenvoudig om te bedienen en in te stellen. Bovendien is het toestel erg gemakkelijk om te verplaatsen dankzij de wendbare, sterke wieltjes. Je verplaatst de mobiele aircooler in enkele tellen naar een andere ruimte die je van wat koelte wil voorzien. Het model biedt naast het koelen van de lucht nog een extra functie. Deze lucht koeler kan namelijk ook ventileren en is dus geschikt om buiten de zomermaanden een ruimte te gaan ventileren. Extra troef voor dit type Trotec luchtkoeler is dat het bij dit model mogelijk is om extra koelte op te wekken door aan het toestel ijsblokjes of koelelementen toe te voegen.

In de doos

  • Trotec PAE 21
  • Honingraatfilter
  • Luchtfilter
  • 2 transportrollen met parkeerrem
  • 2 batterijen
  • Handleiding

Bediening en onderhoud van de Trotec PAE 21

De bediening van de Trotec PAE 21 is erg simpel. Eerst en vooral vul je het reservoir met ijskoud water uit de kraan. Hoe kouder het water, hoe beter. Want hoe kouder het water in het reservoir is, hoe kouder de lucht zal zijn die de PAE 21 zal uitblazen. Na het vullen van het waterreservoir, steek je de stekker in het stopcontact en schakel je het toestel aan met de aan/uitknop. Klaar! Ook onderhouden is gemakkelijk, maar wel belangrijk om je toestel een lange levensduur te gunnen. Maak het buitenoppervlak gewoon schoon met een vochtige doek en een schoonmaakmiddel. Gebruik geen schuurmiddel of agressief huishoudelijk product, want dit brengt de machine ernstige schade toe.

Voor- en nadelen van de Trotec PAE 21

Grootste nadelen van de air cooler zijn het ontbreken van een afstandsbediening en een ingebouwde timerfunctie. Groot voordeel is het gebruiksgemak waarmee het toestel bediend en ingesteld moet worden en de goede prijs/kwaliteit verhouding.

Conclusie

De Trotec PAE 21 luchtkoeler is niet verbazend groot, maar heeft toch voldoende kracht om te doen waarvoor het werd ontwikkelt. Het toestel doet de kamertemperatuur slechts met een paar graden dalen, maar slaagt er toch in om door de koude, vochtige bries die het blaast, je een aangename gevoelstemperatuur te laten gewaarworden. Wil je klimaatbeheersing in huis? Dan is deze goedkope luchtkoeler een welkome aanvulling.