Trotec PAE 10 luchtkoeler

Trotec PAE 10 luchtkoeler

Het is zeker niet nodig om te zeggen dat de beide zomers van 2018 en 2019 extreem warm waren. Maar we moeten er rekening mee houden dat er wordt beweerd dat we dit jaar opnieuw met een hete zomer vol broeierige dagen te kampen zullen hebben. Gelukkig zijn er de aircoolers die het leven tijdens een hittegolf wat aangenamer kunnen maken. Want niet iedereen heeft het budget of de mogelijkheid om een vaste airconditioning te installeren. De aankoop van dergelijke installaties is duur en vraagt wat verbouwingswerk. Bovendien zijn airco’s echte slokoppen voor wat elektriciteit betreft. De energiefactuur kan snel oplopen. Met een Trotec PAE 10 luchtkoeler haal je zo een alternatief toestel in huis die je een frisse wind in je woonkamer, slaapkamer, winkel of kantoor kan bieden.

Trotect PAE 10 overzicht

Trotec PAE 10 luchtkoeler

Dit model aircooler van Trotec kan de lucht verkoelen, maar ook ventileren en verfrissen. Ideaal dus om ook in andere seizoenen deze air cooler te gebruiken om bijvoorbeeld onzuiverheden uit de lucht te halen. Het apparaat heeft een vermogen van 70 watt en een waterreservoir met een inhoud van 4 liter. Dankzij de vlot zwenkbare wielen is het toestel snel en gemakkelijk verplaatsbaar. Op die manier kun je eenvoudig afwisselen tussen de verschillende ruimtes die je met de Trotec PAE 10 wil verkoelen. Het klimaatsysteem heeft drie verschillende ventilatiestanden en je kan daarnaast ook de richting die de air cooler uitblaast apart instellen. Bovendien is er een handige zwenkfunctie ingebouwd. Met deze swingfunctie kan je de lucht koeler laten draaien om zo een groter bereik te creëren.

In de doos

  • Trotec PAE 10
  • Honingraatfilter
  • Luchtfilter
  • Handleiding

Bediening en onderhoud van de Trotec PAE 10

De bediening van de air cooler is echt eenvoudig: je vult het reservoir met water en schakelt het toestel in. Klaar! Ook het onderhouden van een aircooler (zo ook bij de PAE 10) is gemakkelijk, maar wel belangrijk om je toestel een lange levensduur te gunnen. Maak het buitenoppervlak gewoon schoon met een vochtige doek en een schoonmaakmiddel. Gebruik geen schuurmiddel of agressief huishoudelijk product, want dit brengt de machine ernstige schade toe.

Voor- en nadelen van de Trotec PAE 10

Er is bij dit type van luchtkoeler geen afstandsbediening voorzien, wat meteen de gebruiksvriendelijkheid van de Trotec PAE 10 met een groot stuk doet afnemen. Ook de afwezigheid van een ingebouwde timerfunctie is een groot minpunt. Positief zijn dan weer de grote kwaliteit van de air cooler, de goede prijs/kwaliteit verhouding en de eenvoudige manier om het toestel te gebruiken en in te stellen als een klimaatbeheersingssysteem in huis.

Conclusie

De Trotec PAE 10 doet wat er van hem verlangt wordt: de ruimte een aangename gevoelstemperatuur verschaffen. Verwacht van dit toestel niet dat het de volledige kamer extreem zal verkoelen, daarvoor schaf je beter een airco aan. Deze goedkope aircooler laat je wel genieten van een verkoelende bries die op een natuurlijke manier wordt aangemaakt en in de ruimte wordt verspreid. Veel technische snufjes hoef je bij dit apparaat niet te verwachten. Er is geen timerfunctie en ook het gemak van een afstandsbediening ontbreekt.