Trotec PAC 2010 SH + Airlock 1000 mobiele airco

Trotec PAC 2010 SH + Airlock 1000 split airco

Trotec is al jarenlang een populair merk onder de Nederlandse consumenten. Het heeft een aantal positieve eigenschappen. Ten eerste ken het zijn specialiteit: airco’s voor kleinere ruimtes van een hoge kwaliteit. Ook zijn de prijzen betaalbaar, iets waar wij Nederlanders ook fan van zijn. Bovendien voeren de Trotec (split) airco’s hun primaire taak naar behoren uit. Geldt dit ook voor de Trotec PAC 2010 SH + Airlock 1000.

Trotec PAC 2010 SH + Airlock 1000 overzicht

Wat de Trotec verplaatsbare airco een streepje voorgeeft op de andere 2010 SH varianten, is het feit dat deze voorzien is van de Airlock 1000. Deze kun je op het raam monteren en zorgt er voor dat de lucht van buiten optimaler wordt aangevoerd. Hierdoor kan deze airco sneller koelen (of verwarmen) dan andere modellen, en dat tegen minder stroomverbruik. Voor de kleinere ruimtes (tot 27 vierkante meter) zijn er dan ook weinig betere alternatieven.

In de doos

 • Trotec PAC 2010 SH + Airlock 1000
 • Buis
 • Afstandsbediening

Installatie van het systeem

Bij een webshop wordt altijd aangegeven of je een airconditioning zelf kunt installeren, of dat je dit moet laten doen door een gecertificeerde installateur. In het geval van de Trotec PAC 2010 SH + Airlock 1000 raamafdichting kun je de installatie geheel zelf uitvoeren.

Technische specificaties

Trotec PAC 2010 SH mobiele airco plus airlock 1000

 • Energielabel: A
 • Koelvermogen: 7000 BTU
 • Ruimte: 27 vierkante meter
 • Geluid: 53 Db
 • Inclusief afstandsbediening
 • LED display
 • Inclusief nachtmodus
 • Inclusief Airlock 1000
 • Modi: verkoelen, verwarmen, ontvochtigen en ventileren

Bediening en onderhoud van de Trotec PAC 2010 SH + Airlock 1000

Je hebt twee bedieningsmogelijkheden voor deze mobiele airconditioner. Ten eerste kun je het display van de airco zelf gebruiken om instellingen op aan te passen. Bovendien kun je hier ook handige info van af lezen, zoals bijvoorbeeld de huidige temperatuur in de kamer. Daarnaast kun je ook vanuit je luie stoel deze Trotec verrijdbare airco aansturen middels de meegeleverde afstandsbediening. Sowieso is het aan te raden om van tijd tot tijd de filters van de Trotec PAC 2010 SH + Airlock 1000 te vervangen. Zo weet je zeker dat het toestel perfect blijft werken, en hierdoor gaat hij uiteindelijk een stuk langer mee. Schoonmaken met een doekje is tevens, van tijd tot tijd, geen overbodige luxe.

Voor- en nadelen van de Trotec PAC 2010 SH + Airlock 1000

De combinatie van de Trotec PAC 2010 SH en de Airlock 1000 levert je een optimaal werkende mobiele airconditioner op die kleine ruimtes tot 27 vierkante meter optimaal kan afkoelen. Ook verwarmen is een optie voor de koudere maanden. Je gebruikt dit klimaatsysteem voor thuis dus het gehele jaar door. Je kunt het toestel van afstand bedienen en het geluidsniveau ligt laag. Ook geschikt voor de slaapkamer dus. Voor de grotere ruimtes voldoet deze airco niet. Je zult in dat geval op zoek moeten gaan naar een duurder alternatief. De machine heeft daarnaast het energielabel A ontvangen. Dit is goed, maar als zuinigheid een prioriteit is zijn er betere varianten te vinden.

Conclusie

Voor de kleinere ruimtes behoort de Trotec PAC 2010 SH tot de beste modellen van dit moment. Zowel verkoeling als verwarming is mogelijk met dit toestel, dus je gebruikt hem indien nodig het hele jaar door. Koop je deze airco, dan krijg je dus echt waar voor je geld.