Trotec PAC 2010 E mobiele airco

Trotec PAC 2010 E mobiele airco

Voor het verkoelen van de kleinere ruimtes is er een merk dat getypeerd kan worden als een specialist: Trotec. Je vindt weinig merken die meer gefocust zijn op de wat kleinere ruimtes. Ook de Trotec PAC 2010 E is een airconditioner die gericht is op kleinere ruimtes, veelal tot een maximum oppervlak van 24 vierkante meter (wat neerkomt op zo’n 60 kubieke meter). Wat zijn de mogelijkheden van de Trotec PAC 2010 E mobiele airco en is deze de moeite waard voor jou?

Trotec PAC 2010 E overzicht

Trotec PAC 2010 E mobiele airco

Met een koelvermogen van 7200 BTU richt de Trotec PAC 2010 E zich op de kleinere ruimtes tot 24 vierkante meter. Je kunt zowel op de verrijdbare airco zelf de boel instellen als middels een afstandsbediening het geheel aansturen. Het geluidsniveau ligt normaliter rond de 63 DB, maar is in nachtmodus lager. Zo kan het klimaatbeheerssysteem bijvoorbeeld in de slaapkamer geplaatst worden. Naast verkoelen behoren ontvochtigen en ventileren ook tot de mogelijkheden. In de doos vind je de verrijdbare airco zelf, een afvoerbuis en een afstandsbediening. Veelal zijn er twee keuzes wanneer je een airco gaat installeren: of je voert deze werkzaamheden zelf uit of je laat dit doen door een expert op dit vlak. Bij sommige modellen staat zelfs expliciet vermeld dat deze het beste door een installateur gemonteerd kunnen worden. Gelukkig kun je de Trotec PAC 2010 E het beste zelf installeren, mocht je dit willen.

Technische specificaties

  • Energielabel: A
  • Koelvermogen: 7200 BTU
  • Ruimte: 24 vierkante meter
  • Geluid: 63 Db
  • Inclusief afstandsbediening
  • LED display
  • Inclusief nachtmodus
  • Modi: verkoelen, ontvochtigen en ventileren

Bediening en onderhoud van de Trotec PAC 2010 E

De airco op wieltjes is op twee manieren aan te sturen. Ten eerste is er de ouderwetse manier, waarbij je middels het display op de airco zelf de instellingen maakt. Hier zet je deze ook aan of uit. Daarnaast is het mogelijk om de mobiele airconditioner aan te sturen middels de meegeleverde afstandsbediening. Goed onderhoud zorgt er niet alleen voor dat je airco er beter uitziet, maar dit garandeert ook een betere werking. Dit leidt tevens tot een langere levensduur. Sowieso is het aan te raden de filters om de zoveel tijd te vervangen. Maar ook reinigen middels een doekje kan de werking en het uiterlijk van de airco op peil houden.

Voor- en nadelen van de Trotec PAC 2010 E

Ten eerste is het fijn dat de Trotec mobiele airconditioner multifunctioneel is. Naast verkoelen kan deze ook ontvochtigen en ventileren. Deze airco doet zijn werk goed in de kleinere ruimtes tot 24 vierkante meter. Dankzij de nachtmodus is deze airco ook geschikt voor de slaapkamer. Ook is deze airco aan te sturen middels een afstandsbediening. De Trotec PAC 2010 E richt zich op de kleinere ruimtes. Als je iets zoekt voor een grotere ruimte, is dit niet de airco die je zoekt. Daarnaast mis je toch een verwarm functie, wat vooral tijdens de winter een aangename eigenschap is. Vele airco’s zijn inmiddels 4 in 1, deze dus niet. Tot slot is het energielabel A goed, maar er zijn varianten met nog betere labels.

Conclusie

Voor de kleinere ruimtes voldoet de Trotec PAC 2010 E prima. Dit is een betaalbare airco op wieltjes die alles naar behoren uitvoert. Je moet er geen wonderen van verwachten, en het is jammer dat de mogelijkheid tot verwarmen er niet is, maar verder is dit een adequate airco die zijn primaire taak goed uitvoert.