Trotec luchtontvochtigers

een luchtontvochtiger

bestrijdt vocht

Trotec luchtontvochtigers – Voor iedereen een eigen model

Trotec staat erom bekend dat je altijd een betrouwbaar apparaat in handen hebt. Het Duitse merk doet wat het moet doen, is functioneel en je kunt er veel kanten mee op. Zo ook met luchtontvochtigers. Het maakt niet uit voor welke ruimte je een Trotec luchtontvochtiger nodig hebt, je hebt altijd een geschikt model in handen. Doordat er een lange levensduur gegarandeerd is, kun je met slechts een investering jarenlang genieten van een goed binnenklimaat. Of je nu voor een woning of een kantoorpand een klimaatsysteem nodig hebt, je kunt kiezen uit een breed assortiment van onder andere Trotec aircoolers, Trotec mobiele verwarming, Trotec bouwdrogers en Trotec mobiele airco’s.

Welke Trotec luchtontvochtiger kopen?

Trotec luchtontvochtiger (TTK 110 HEPA)Wil je een luchtontvochtiger kopen, dan bieden de toestellen van Trotec veel verschillende technologieën. Hierdoor heb je een ontvochtiger voor de badkamer, woonkamer, slaapkamer of kantoorpand. De vermogens zijn hierop aangepast en ook de capaciteit van het waterreservoir is bij het ene model groter dan de andere. De TTK 110 Hepa is een van de modellen waar je naar kunt gaan kijken. Dit model heeft een stijlvol uiterlijk, waardoor deze ook in het interieur gezet kan worden zonder dat het storend wordt. De ontvochtiger heeft hierdoor drie programma’s beschikbaar, waarmee je tot maximaal 40 liter per dag kunt ontvochtigen.

Een ander model waar je naar kunt gaan kijken is de TTK 24 E DS. Dit is een goedkope luchtontvochtiger, maar met genoeg mogelijkheden om je van alle gemakken te kunnen voorzien. Je moet er bij dit model wel rekening mee houden dat deze meer ruimte in beslag neemt. Je kunt hiermee tot 10 liter per dag ontvochtigen. Het lage geluidsniveau van 42 decibel zorgt er daarbij voor dat je niet gestoord wordt tijdens de werkzaamheden. Je gaat hem immers niet horen, waardoor de luchtontvochtiger in je werk- of slaapkamer kan gaan staan en de ruimte kan ontvochtigen.

Wat zijn de voordelen van Trotec luchtontvochtigers?

Een van de grootste voordelen van Trotec luchtontvochtigers is het formaat waarmee deze komt. Je kunt verschillende formaten aanschaffen, waarbij de een meer ruimte in beslag neemt dan de andere. Daarbij is het design altijd stijlvol. Zo kun je de ontvochtiger gewoon in de woonkamer plaatsen. Het is afhankelijk van je wensen waar je daadwerkelijk een voordeel van haalt. Zo kun je bijvoorbeeld ook het geluidsniveau meenemen. De vrijwel geluidstille ontvochtigers maken het prima mogelijk om je te kunnen concentreren.

De beste luchtontvochtigers van Trotec (waaronder de Trotec TTK 75 ETrotec TTK 50 E, Trotec TTK 51 E en de Trotec Peltier TTP 5 E) kunnen geheel ingesteld worden. Je hebt meerdere programma’s, waarbij de intensiteit kan verschillen. Dit geeft je de gelegenheid om het vocht volledig uit de ruimte te halen of een deel door middel van een normale ventilatie weg te halen. Hierdoor kun je de luchtvochtigheid geheel regelen en hoef je geen vochtproblemen meer te hebben. De gevolgen die je hiermee voorkomt zorgen daarbij ook voor meer financiële ruimte. Schimmelvorming en het rotten van meubelstukken brengen immers dus nog een veel grotere kostenpost met zich mee.

Hoe werkt een Trotec luchtontvochtiger?

Een Trotec luchtontvochtiger werkt over het algemeen simpel. Je zet hem neer, stelt een van de programma’s in en het apparaat begint te werken. Hiervoor trekt de ontvochtiger de lucht aan, waarbij direct stof en vuil meegenomen wordt. Het stof blijft achter in de filter en de lucht zelf gaat door naar de condensator. Doordat deze condensator een koud oppervlakte heeft, blijft het vocht hieraan hangen. De condens die hierdoor ontstaat komt in de lekbak terecht. De ontvochtigde lucht wordt terug de ruimte in geblazen. Het gehele proces blijft herhaald worden tot je het apparaat uit zet.

Speciale functies van een Trotec luchtontvochiger

De speciale functies van een Trotec luchtontvochtiger hebben voornamelijk te maken met de programma’s die in te stellen zijn. Je kunt de kracht en de snelheid namelijk geheel zelf regelen, waardoor je je eigen binnenklimaat kunt realiseren. Het is echter afhankelijk van de capaciteit en het vermogen van het apparaat in hoeverre je grote ruimtes kunt gaan voorzien van een lagere luchtvochtigheid. Het is dus afhankelijk van de ruimte in hoeverre het resultaat behaald kan worden. Goedkopere modellen zijn bijvoorbeeld de Peltier TTP 2 E en de Peltier TTP 1 E en de TTK 24 E DS.

Waar je rekening mee moet houden bij je aankoop

Voordat je aan de slag gaat met de aanschaf van een klimaatbeheerssysteem voor in huis, is het goed om te bekijken hoeveel geld je kunt missen. De ontvochtigers komen namelijk in verschillende prijsklassen. Als je het budget vaststelt, kun je al sneller een goede oplossing vinden van wanneer je hier niet over nagedacht hebt. Denk daarbij ook na over de specificaties die je belangrijk vindt. Het is afhankelijk van het budget in combinatie met de specificaties wat de beste oplossing is voor je eigen huishouden. Zo kun je alle modellen met elkaar vergelijken voordat je tot een aankoop overgaat.

Trotec luchtontvochtigers

  • Voor iedere ruimte een geschikt model
  • De prijsklassen zorgen voor extra ruimte
  • Meerdere programma’s in te stellen