Trotec luchtkoelers

Een aircooler

koelt en bevochtigt

Trotec luchtkoelers – 100% natuurlijke verkoeling voor elke ruimte

In de winter kun je veel plezier hebben van een mobiele verwarming zoals de Trotec TRH 26 E. Maar in de zomer is het anders. De zomers worden steeds warmer, daar hoeven we je niet aan te herinneren. Feit is dat er voor de komende jaren een hete zomers vol broeierige dagen wordt voorspeld. Gelukkig zijn er de goede luchtkoelers, die het leven tijdens een hittegolf wat aangenamer kunnen maken. Met een Trotec luchtkoeler haal je zo een frisse wind in je woonkamer, slaapkamer, winkel of kantoor.

Welke Trotec luchtkoeler kopen?

Trotec luchtkoeler (PAE 21 aircooler)De fabrikant van de Trotec luchtkoelers heeft ondertussen zes verschillende types ontwikkeld. Bij het kopen van een luchtkoeler heb je bij deze fabrikant keuze uit verschillende modellen die werken op basis van dezelfde techniek, maar wel van elkaar verschillen onder andere in vermogen. De Trotec PAE 10 kan de lucht verkoelen, maar ook ventileren en verfrissen. Ook in andere seizoenen kan deze goedkope air cooler dus perfect gebruikt worden om bijvoorbeeld onzuiverheden uit de lucht te halen. Dit type heeft drie ventilatiestanden en je kan de richting die de air cooler uitblaast apart instellen. Bovendien is er ook een handige zwenkfunctie. Met deze swingfunctie kan je de luchtkoeler laten draaien om zo een groter bereik te creëren.

De Trotec PAE 21 air cooler daarentegen heeft een inhoud van 5.6 liter, is eenvoudig te bedienen en gemakkelijk te verplaatsen dankzij de wendbare wieltjes. Naast het koelen van de lucht kan het apparaat ook ventileren en is dus ook geschikt om buiten de warme zomermaanden een ruimte te ventileren. Het is bij dit model mogelijk om extra koelte op te wekken door aan het toestel ijsblokjes of koelelementen toe te voegen

PAE 25 en PAE 26 aircooler

Het derde type, de Trotec PAE 25, is geschikt om te gebruiken in ruimtes tot 24 vierkante meter. Ook bij dit type kunnen ijsblokjes of koelelementen toegevoegd worden voor extra verkoeling. Er is een ingebouwde timerfunctie en ook bij dit model kan de blaasrichting ingesteld worden en is er een zwenkfunctie. De Trotec PAE 26 is een veelzijdig toestel. Het kan lucht verkoelen, heeft verschillende standen met onder meer de natuurlijke windmodus en de nachtmodus, een zwenkfunctie om een groter bereik te realiseren, timer- en geheugenfunctie en zal, indien gewenst, automatisch uitschakelen na 24 uur. Bovendien is het toestel beveiligd tegen nieuwsgierige kinderhandjes. De Trotec PAE 26 kan volledig manueel of met een afstandsbediening bediend worden.

PAE 50 en PAE 51 aircooler

Wil je naast functionaliteit ook wel wat design in huis? Kies dan voor de Trotec PAE 50. Dit toestel werd zelfs bekroond met de IF Design Award. De PAE 50 heeft heel wat in zijn mars en biedt geen 3, maar wel 4 functies in één toestel: luchtverkoeling, bevochtigen, verfrissen en ventileren. De PAE 51 aircooler is werkelijk het neusje van de zalm onder de lucht koelers en is een van de beste luchtkoelers. Dit toestel is krachtig genoeg voor ruimtes tot maar liefst 60 vierkante meter en heeft vier verschillende functies: verkoelen, ventileren, bevochtigen en verfrissen. Alle functionaliteiten zitten er op en er aan: timer, vier ventilatiestanden, nachtmodus, afstandsbediening,… alles is aanwezig bij dit toptoestel.

Wat zijn de voordelen van Trotec luchtkoelers?

Een luchtkoeler van Trotec kan naast het verkoelen ook de lucht reinigen en ventileren. Ook het feit dat de luchtkoelers op verschillende standen gebruikt kunnen worden, doet de populariteit toenemen. Wie vaak in een ruimte met airco’s vertoeft, krijgt soms last van prikkende of tranende ogen of een vervelende hoest. Een air cooler heeft dit effect niet omdat uitgeblazen lucht vochtig is en de slijmvliezen niet uitdroogt. Een groot voordeel ten opzichte van een airconditioningsysteem.

Hoe werkt een Trotec luchtkoeler?

Een Trotec luchtkoeler zuigt warme lucht uit de ruimte. Deze lucht wordt langs een reservoir met koud kraantjeswater en een innovatieve verdampingsfilter met honingraatstructuur geleid. Het water koelt de lucht meteen af. Het resultaat is waterdamp. De koude waterdamp wordt daarna samen met de koude lucht terug de ruimte ingeblazen. Goed om te weten is dat de bediening van de air cooler cht eenvoudig is: je vult het reservoir met water en schakelt het toestel in. Te warm om uit de zetel te komen? Geen probleem, met de afstandsbediening bedien je het toestel van op afstand. Bovendien is in de luchtkoeler een timerfunctie ingebouwd waarmee je het toestel automatisch kan uitschakelen op het gewenste tijdstip.

Speciale functies van een Trotec luchtkoeler

Bijzonder aan deze air cooler (niet te verwarren met een Trotec mobiele airco) is de mogelijkheid om ijsblokjes of koelelementen aan het toestel toe te voegen en zo extra verkoeling te verkrijgen. De Trotec luchtkoelers hebben een fluisterstille nachtstand. Dankzij deze stille stand kun je de air cooler de lucht in de slaapkamer laten afkoelen terwijl je geniet van een deugddoende nachtrust.

Waar je rekening mee moet houden bij je aankoop

Vergelijk de verschillende types en hun mogelijkheden met elkaar om tot de juiste aankoop over te gaan. Het vermogen van elk toestel verschilt, wat betekent dat ze voor een bepaald oppervlakte geschikt zijn. Het is beter om één toestel aan te kopen met een zwaarder vermogen, dan meerdere toestellen met een lager vermogen. Een Trotec luchtkoeler helpt je in het bereiken van een gezonde klimaatbeheersing in huis. Zoek je ook andere klimaatsystemen, dan kun je kiezen uit Trotec luchtontvochtigers en Trotec bouwdrogers.

Trotec luchtkoelers

  • Diverse modellen beschikbaar
  • Eenvoudig in gebruik
  • Energiezuinig