Tristar VE-5951 statiefventilator

Tristar VE-5951 statiefventilator

Ventilatoren komen net als de overige klimaatsystemen in verschillende vormen en maten. Het is daarom ook niet zo gek dat er voor iedere situatie een andere ventilator beschikbaar is. Daarbij zijn er ook mensen die het als vast onderdeel van het interieur willen hebben, waardoor er een andere uitstraling aan gegeven moet worden. De Tristar VE5951 is hier een van. Deze chromen ventilator staat namelijk altijd goed en hoeft daarom ook niet continu verplaatst te worden. Het kan uiteraard wel wanneer je een andere ruimte wilt verkoelen, maar hij kan ook prima gedurende het gehele jaar blijven staan.

Tristar VE-5951 overzichtTristar VE-5951 staande ventilator

De Tristar VE-5951 is een goede en goedkope ventilator die je oude kunststof variant kan vervangen. Er zitten namelijk veel dezelfde functies op, maar dit model ziet er heel stijlvol uit. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de hoogte die te verstellen is tot wel 128 centimeter, maar ook de snelheden die je eenvoudig middels de knoppen in kunt stellen. Daarbij biedt het toestel een luxe-uitstraling, zonder dat je er te veel voor betaalt. De ventilator van Tristar is namelijk voor vrijwel ieder budget geschikt en je hoeft niet meer terug te gaan naar een kleine ventilator. En het goede: de ventilator kan gewoon in jouw woonkamer blijven staan, omdat deze hier helemaal geen afbreuk doet aan de rest van het interieur.

In de doos

  • Tristar VE-5951
  • Handleiding

Bediening en onderhoud van de Tristar VE-5951

De Tristar ventilator is net zo eenvoudig als zijn kunststof variant. Je kunt hem namelijk eenvoudig aanzetten door middel van de knoppen, waar je ook gelijk naar de snelheid kunt kijken. Zo bepaal je zelf met welke snelheid de wind door de ruimte wordt geblazen. Wanneer je merkt dat de wind niet goed jouw kant op kunt, hoef je de hoogte alleen maar te verstellen. Dit gebeurt gewoon op de stang, waardoor het snel geregeld is. Zo ook wat het onderhoud betreft. Je kunt de kap eraf halen, waarna je de bladen stofvrij maakt. Als je dit regelmatig doet, dan zal er geen nieuw stof de ruimte in geblazen worden.

Voor- en nadelen van de Tristar VE-5951

Het toestel biedt verschillende voordelen. Zo heb je een rotatiestand tot je beschikking, waardoor er een dynamische luchtstroom gecreëerd wordt. Stel daarbij zelf de hoogte in, waardoor de wind nog beter jouw kant op gestuurd kan worden. Hierdoor heb je altijd voldoende lucht langs je lichaam stromen, wat het zweten tijdens de lange zomerdagen tegen kan gaan. Ook is deze ventilator extra stevig, doordat deze op een grote ronde voet staat. Als er mensen langslopen zal het toestel dus niet zomaar omvallen. Houd er wel rekening mee dat je het apparaat zelf uit moet zetten. Er is namelijk geen timer beschikbaar.

Conclusie

Als je een goede ventilator wilt hebben waar je niet te veel voor betaalt, dan is de Tristar VE-5951 een goede oplossing. Met een relatief laag budget heb je gelijk alle verkoeling in huis gehaald om de warme maanden door te komen. Zodra de temperaturen buiten hoog oplopen hoef je alleen maar deze staande ventilator aan te zetten en het zweten is voorbij. Door de eenvoud van het apparaat is deze voor iedereen te gebruiken. Er zit weinig poespas op, waardoor je zelfs met weinig verstand van technische apparaten ermee aan de slag zou kunnen gaan.