Tristar luchtkoelers

Een aircooler

koelt en bevochtigt

Tristar luchtkoelers – Snel en eenvoudig een verfrissende koelte

De hittegolven die we hebben getrotseerd de voorbije zomers liggen bij velen nog vers in het geheugen. Niet alleen buiten was het bakken en braden, maar ook binnen zorgde de verzengende hitte voor ruimtes waar het veel te warm en klam was. Met een Tristar luchtkoeler is dit probleem volledig van de baan. Deze toestellen zijn eenvoudig te bedienen, in verschillende standen en snelheden te gebruiken en zijn bovendien mobiel. Je kunt een goedkope aircooler van Tristar eenvoudig van de ene ruimte naar de andere rijden. Neem dus je voorzorgen en haal een air cooler in huis. Wapen je tegen de volgende warmtegolf en geniet van het comfort van een mobiele luchtkoeler.

Welke Tristar luchtkoeler kopen?

Tristar AT-5450 luchtkoeler aircoolerDe Tristar luchtkoelers bestaan in drie types en zijn uiterst eenvoudig te gebruiken. Het systeem is voor elk type hetzelfde: vul het reservoir met koud kraantjeswater en zet het toestel aan. Hoe kouder het water uit de kraan zal zijn, hoe frisser de lucht zal zijn die het toestel terug uit zal blazen. De drie modellen, de AT-5450, de AT-5451 en de AT-5452 verschillen vooral in het vermogen, de capaciteit om een bepaalde ruimte te verkoelen en de inhoud van het waterreservoir.

De Tristar AT-5450 air cooler heeft een tank met een inhoud van 4.5 liter. Het toestel heeft een wattage van 50 en is in staat om een ruimte tot 40 vierkante meter af te koelen. Dit model heeft vijf luchtstroomstanden en wordt geleverd met een afstandsbediening. Het is mogelijk om bij dit model een timer in te zetten voor een periode van 1 tot 8 uur. Het tweede type, de Tristar AT-5451, heeft een waterreservoir van zes liter, een vermogen van 50 Watt en weegt 6.2 kilogram. Het apparaat is geschikt voor ruimtes tot 10 vierkante meter.

Je kan de luchtstroomstand in drie varianten gebruiken: normaal, natuurlijk of de slaapstand. De Tristar AT-5451 heeft een timerfunctie. Het is dus perfect mogelijk om het toestel na 1 tot 7 uur uit te schakelen. Ook dit type heeft een handige afstandsbediening. De Tristar AT-5452, het derde type onder de Tristar luchtkoelers, heeft het grootste waterreservoir. Je kan de tank met maar liefst 10 liter ijskoud kraantjeswater vullen. Er zijn drie snelheden waarmee je het toestel lucht kan laten circuleren. Het apparaat weegt 7.6 kilogram, heeft een vermogen van 60 Watt en is geschikt voor ruimtes tot 20 vierkante meter. De Tristar AC-5477 daarentegen is een van de best verkochte aircoolers.

Wat zijn de voordelen van Tristar luchtkoelers?

Een luchtkoeler van Tristar is geschikt voor ruimtes waar het niet mogelijk is om een airconditioningsysteem op te hangen. Met een lucht koeler hoef je helemaal niet te boren. Het is zelfs eenvoudig om het toestel snel en gemakkelijk van de ene ruimte naar de andere te verplaatsen. Een aircooler is bovendien gezonder dan een airco. De lucht die een airco uitblaast is vaak te droog en kan irritaties aan de slijmvliezen veroorzaken, met prikkende ogen en geïrriteerde luchtwegen tot gevolg.

Hoe werkt een Tristar luchtkoeler?

Zoals bij elke andere luchtkoeler werken ook de Tristar air coolers op basis van zuiver water. In tegenstelling tot een airco wordt er geen gebruik gemaakt van chemicaliën. Het toestel zuigt de warme, droge lucht op die in de ruimte aanwezig is. De lucht passeert een waterreservoir dat gevuld is met koud kraantjeswater. Door het contact van de warme lucht met het koude water gaat het water verdampen en zal de warme lucht ook afkoelen. De afgekoelde, vochtige lucht wordt daarna door het toestel terug in de ruimte geblazen. Het effect van een lucht koeler is niet hetzelfde als van een airco. De temperatuur in de ruimte zal niet spectaculair dalen. Doordat de uitgeblazen lucht zo vochtig is, lijkt het net alsof er een licht briesje over je heen waait. Het effect van de koele, vochtige lucht op je huid is aangenaam verfrissend, zonder dat de temperatuur van de omgeving daarvoor hoeft af te nemen.

Speciale functies van een Tristar luchtkoeler

De Tristar luchtkoelers hebben drie snelheden waardoor je de snelheid waarmee de air cooler functioneert perfect onder controle hebt. Heb je slechts nood aan een kleine verfrissing, dan is de laagste stand prima. Is het echt heel warm of broeierig, dan schakel je de air cooler een standje hoger. Je hebt dus je eigen comfort volledig zelf in de hand.

Waar je rekening mee moet houden bij je aankoop

Bij de aankoop van een klimaatsysteem in huis is het belangrijk om stil de staan bij de ruimte of de ruimtes waar je het toestel wil gebruiken. De oppervlakte van de ruimte speelt namelijk een grote rol. Het aantal vierkante meter dat een air cooler aankan, verschilt van type tot type. Wil je liever geen luchtkoeler, dan heeft Tristar mobiele airco’s in het assortiment. Ook kun je natuurlijk ventilatoren van Tristar aanschaffen of kiezen voor een Tristar mobiele verwarmer.

Tristar luchtkoelers

  • Meerdere standen en snelheden
  • Eenvoudig te bedienen
  • Energiezuinig