Tristar Chigo AC-5408 split airco

Tristar Chigo AC-5408 split airco

Tristar en Chigo zijn een vruchtbare samenwerking aangegaan die een aantal uitstekende airco’s heeft opgeleverd. Deze airco’s zijn veelal gericht op de gemiddelde tot zeer grote ruimtes. Chigo is van nature een specialist die excelleert op het gebied van split airco’s. Daarnaast zijn de waarden van Tristar toegepast: hoge kwaliteit tegen scherpe prijzen. Zo is innovatie voor iedereen beschikbaar. De grootste vaste airco uit het aanbod van Chigo is de Tristar Chigo AC-5408. Wat zijn de mogelijkheden van deze split airco?

Tristar Chigo AC-5408 overzicht

Tristar Chigo AC-5408 split aircoVoor de echt grote ruimtes is het aanbod qua split airco’s niet groot. Daar is nu verandering in gekomen dankzij de Tristar Chigo AC-5408. Deze split airco van Chigo kan ruimtes tot wel 176 kubieke meter verkoelen, onder meer dankzij het koelvermogen van maar liefst 18000 BTU. Er zijn weinig modellen met meer koelvermogen. Bovendien ligt het geluidsniveau lager dan 39 decibel, wat uitzonderlijk knap is. Je kunt kiezen tussen temperaturen tussen de 16 en 32 graden Celsius. Koop je dit klimaatsysteem voor thuis, dan krijg je een binnen- en buitenunit inclusief afstandsbediening geleverd.

Installatie van de Tristar Chigo airconditioning

In principe kun je de installatie van de Tristar Chigo AC-5408 geheel zelf uitvoeren. Veelal staat het expliciet vermeld wanneer je een installateur een split unit airco moet laten monteren, maar dat is bij dit model niet het geval.

Technische specificaties

  • Energielabel: A+
  • Koelvermogen: 18000 BTU
  • Ruimte: 176 kubieke meter
  • Geluid: minder dan 39 Db
  • Inclusief afstandsbediening
  • Zelfmontage: ja
  • Temperaturen: 16 – 32 graden Celsius
  • Modi: verkoelen en ontvochtigen

Bediening en onderhoud van de Tristar Chigo AC-5408 split airco

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, wordt er in de doos een afstandsbediening meegeleverd. Dat is een groot gemak, want je kunt aan de hand van dit accessoire deze split airconditioner van afstand aansturen. Natuurlijk is bedienen via de airco zelf ook nog een mogelijkheid. Is de afstandsbediening kapot? Dan kun je een nieuwe kopen via de site van Chigo. Om de levensduur van het klimaatsysteem te verlengen en een optimale werking te garanderen, dien je de filters van de Tristar Chigo AC-5408 geregeld te verwisselen. Nieuwe filters zijn wederom te bestellen via de site van Chigo. Daarnaast is het schoonmaken met een doekje van de binnenunit een aanrader, zodat deze er mooi uit blijft zien.

Voor- en nadelen van de Tristar Chigo AC-5408

Voor grote ruimtes tot 176 kubieke meter is er geen beter model dan de Tristar Chigo AC-5408. Weinig split airco’s hebben zo’n hoog koelvermogen (18000 BTU) en maken zo weinig geluid. Bovendien is het energielabel A+ goed wat betekent dat het stroomverbruik van een airco ook binnen de perken blijft. De split unit airco is van afstand te besturen en eenvoudig om te installeren. Het enige grote gemis van deze vaste airconditioning is dat het toestel niet kan verwarmen. Tijdens de zomer zullen de grote ruimtes heerlijk koel zijn, maar tijdens de winter kun je deze split airco unit niet gebruiken (tenzij je wilt ventileren of ontvochtigen).

Conclusie

Je kunt bijna geen betere split airco met buitenunit vinden voor de grote ruimtes tot 176 kubieke meter dan de Tristar Chigo AC-5408. De mogelijkheden tot verwarmen is een gemis, maar er is geen model dat beter grotere ruimtes verkoelt dan deze. Dit doet het ook nog eens zonder te veel geluid te maken en zonder te veel energie te verspillen. Samen met de Tristar AC-5422 een van de beste split airco systemen van dit moment!