Tristar AT-5452 luchtkoeler

Tristar AT-5452 luchtkoeler

Soms zijn er van die dagen dat de hitte je te veel wordt. Een gewone ventilator biedt je niet voldoende verkoeling n om dan meteen een airco in je woning te installeren is meteen een stap te ver. De oplossing van je probleem ligt bij de Tristar AT-5452 aircooler. Deze luchtkoeler koelt de lucht uit de ruimte op een natuurlijke manier, op basis van waterdamp. Het resultaat is een aangenamere binnentemperatuur van een paar graden minder, maar vooral een verkoelend effect van de koele, vochtige bries op je huid.

Tristar AT-5452 overzichtTristar AT-5452 luchtkoeler aircooler

De Tristar AT-5452 heeft een groot waterreservoir dat je kan vullen met maar liefst 10 liter ijskoud kraantjeswater. Het apparaat weegt 7.6 kilogram, heeft een vermogen van 60 Watt en is geschikt voor ruimtes tot 20 vierkante meter. Het model beschikt over drie snelheden waarmee je het toestel lucht kan laten circuleren. Op die manier hou je de snelheid en de kracht waarmee de lucht uitgeblazen wordt onder controle.

De Tristar aircooler beschikt bovendien over een oscillatieknop. Door op deze knop te drukken, schiet een mechanisme in gang dat ervoor zorgt dat de uitgeblazen lucht gelijkmatig over de kamer wordt verdeeld. Extra handig is de ingebouwde timerfunctie en uiteraard ook de afstandsbediening. Het apparaat werkt op zich al erg zuinig, maar dankzij de timer is het perfect mogelijk om de AT-5452 op een bepaald, vooraf ingesteld tijdstip automatisch uit te schakelen. Zo verbruik niet onnodig energie.

In de doos

  • Tristar AT-5152
  • Afstandsbediening
  • Handleiding

Bediening en onderhoud van de Tristar AT-5452

Vul het waterreservoir eerst met tien liter water. Gebruik hiervoor zo koud mogelijk water, want hoe kouder het water in de watertank, des te kouder zal de uitgeblazen lucht zijn. Steek de stekker in het stopcontact en druk op de starttoets. Daarna kun je kiezen tussen drie verschillende luchtstroomstanden: normaal, natuurlijke modus en de slaapstand.

Qua onderhoud is de lucht koeler ook geen moeilijke klant. De externe behuizing maak je schoon met een zachte doek en wat schoonmaakmiddel. Om de filter en het waterreservoir schoon te maken, verwijder je de drie stukken en wast ze af met zeepsop. Laat alle stukken goed aan de lucht drogen en plaats ze daarna terug.

Voor- en nadelen van de Tristar AT-5452

De Tristar AT-5452 is een apparaat met een goede prijs/kwaliteitverhouding en valt onder de categorie voordelige aircoolers. Het toestel doet wat het beloofd, namelijk de ruimte van een koele bries voorzien. Groot voordeel is het grote waterreservoir van 10 liter. Zo hoef je niet snel het reservoir aan te vullen. Dit is op zich wel goed, want het waterreservoir is niet uitneembaar. Het is niet zo eenvoudig en eigenlijk een heel gedoe om het waterreservoir los te maken, schoon te maken, opnieuw te vullen en terug te plaatsen.

Conclusie

De Tristar AT-5452 werkt perfect en zorgt voor de beloofde verkoeling. Verwacht uiteraard niet het effect van een airco, maar je zal vast en zeker tevreden zijn over het verkwikkende briesje dat door de kamer waait. Het toestel is uitermate geschikt voor het aanbrengen van klimaatbeheersing in huis en het verkoelen van ruimtes tot 20 vierkante meter.