Tristar AT-5451 luchtkoeler

Tristar AT-5451 luchtkoeler

We mochten de voorbije zomers kennismaken met zuiderse temperaturen. Het was echt bakken en braden geblazen. Ook binnenskamers zorgde de hitte voor veel te warme en klamme ruimtes. Weermannen en -vrouwen voorspellen echter opnieuw een extreem warme zomer. De opwarming van de aarde zal zich terug goed laten voelen. Neem dus je voorzorgen en haal een Tristar air cooler in huis. Wapen je tegen de volgende warmtegolf en geniet van het comfort van de mobiele Tristar AT-5451  luchtkoeler.

Tristar AT-5451 overzicht

Tristar AT-5451 luchtkoeler

Deze luchtkoeler is eenvoudig te bedienen en is bovendien mobiel. Door de handige wielen onderaan kun je de Tristar lucht koeler eenvoudig van de ene ruimte naar de andere rijden. Deze Tristar AT-5451 heeft een waterreservoir van zes liter, een vermogen van 50 Watt en weegt 6.2 kilogram. Het apparaat is geschikt voor ruimtes tot maximaal 10 vierkante meter. Je kan de luchtstroomstand in drie varianten gebruiken: normaal, natuurlijk of de slaapstand. Daarnaast heeft deze klimaatbeheersing voor thuis een ingebouwde timerfunctie, waardoor het perfect mogelijk is om het toestel na 1 tot 7 uur volledig automatisch uit te schakelen.

In de doos

  • Tristar AT-5451
  • Afstandsbediening
  • Handleiding
  • 4 losse wielen

Bediening en onderhoud van de Tristar AT-5451

Het bedienen van de Tristar AT-5451 is, net zoals andere luchtkoelers, kinderspel. Je vult het waterreservoir met ijskoud kraanwater, steekt de stekker in het stopcontact en duwt op de startknop. Je kiest de snelheid en de kracht waarmee het toestel de lucht blaast en het apparaat doet de rest. Dankzij de handige afstandsbediening hoef je nu zelfs niet meer uit je zetel te komen om het apparaat te regelen. Komt goed uit toch, met die hitte?

Het is voldoende om de behuizing van de Tristar AT-5451 met een zachte doek of zacht dun papier te reinigen. Het kan ook geen kwaad om wat zeepsop te gebruiken. Gebruik zeker geen benzine, verdunners of andere oplosmiddelen om het toestel schoon te maken. Om het honingraatfilter en het waterreservoir schoon te maken, verwijder je de drie stukken en wast ze af met een schoonmaakmiddel en een zachte doek of borstel. Laat alle stukken goed aan de lucht drogen en plaats ze daarna terug.

Voor- en nadelen van de Tristar AT-5451

Groot voordeel van dit toestel is het gebruiksgemak. Al zou de handleiding wel wat duidelijker mogen zijn op vlak van het verwisselen van de koelelementen. De mobiele luchtkoeler heeft een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit. Nadeel is het lawaai dat hij produceert wanneer het apparaat op de hogere standen ingesteld staat.

Conclusie

Het apparaat doet zeker wat het moet doen, tenminste als je niet het extreme effect van een airco verwacht. De Tristar AT-5451 geeft voldoende verkoeling tijdens warme zomeravonden, maar zal de temperatuur in een volledige kamer niet spectaculair doen dalen. Maar dat is ook helemaal de bedoeling niet van een air cooler. Dit model zal je wel een aangename gevoelstemperatuur geven door de frisheid van de gekoelde lucht op je warme huid.