Tristar AT-5450 luchtkoeler

Tristar AT-5450 luchtkoeler

Extreem warme dagen zijn voor veel mensen lastig. Door de hoog oplopende temperaturen gaan we het huis niet uit, maar ook binnen is het niet meer aangenaam vertoeven. De warmte zit binnen en alles voelt klam en plakkerig aan. De verkoelende werking van een luchtkoeler kan hiervoor een oplossing zijn. Met de aankoop van een Tristar AT-5450 haal je een topproduct in huis die je de aangename, verfrissende koelte brengt waar je zo naar verlangt.

Tristar AT-5450 overzichtTristar AT-5450 luchtkoeler

De Tristar AT-5450 beschikt over een uitneembaar waterreservoir met een inhoud van 4.5 liter. Het toestel heeft een vermogen van 50 Watt. De Tristar AT-5450 is geschikt om een ruimte tot 40 vierkante meter af te koelen. Dit model heeft vijf luchtstroomstanden en wordt geleverd met een afstandsbediening. Daarnaast is het mogelijk om bij dit model een timer in te zetten voor een periode van 1 tot 8 uur. Het klimaatsysteem voor in huis is uitermate geschikt voor een ruimte waar het onmogelijk is om een airconditioningsysteem te plaatsen. Bij het plaatsen van een luchtkoeler hoef je helemaal niet in je muren of je plafond te boren. Ook is het zeer eenvoudig om dit mobiele toestel snel en gemakkelijk van de ene ruimte naar de andere te verplaatsen.

In de doos

  • Tristar AT-5450
  • Afstandsbediening
  • Handleiding

Bediening en onderhoud van de Tristar AT-5450

De Tristar AT-5450 bedienen kan manueel of via de afstandsbediening. Met één druk op de knop leg je het toestel aan. Het waterreservoir vul je het best met kraantjeswater, zo koud mogelijk. Je kiest tenslotte één van de vijf luchtstroomstanden.

Onderhoud van een luchtkoeler is gemakkelijk. De buitenkant van het apparaat kan gemakkelijk met een zachte doek of zacht dun papier gereinigd worden. te reinigen. Het kan ook geen kwaad om wat zeepsop te gebruiken. Gebruik zeker geen benzine, verdunners of andere oplosmiddelen om het toestel schoon te maken. Het is beter om het scherm met een vochtige doek schoon te maken en hiervoor geen schoonmaakmiddel te gebruiken.

Voor- en nadelen van de Tristar AT-5450

Het grote pluspunt van de aircooler is de gebruiksvriendelijkheid. Het apparaat is heel eenvoudig om te gebruiken. Doordat het toestel mobiel is en zo gemakkelijk te verplaatsen, koel je enkel de ruimtes of de plaatsen die je zelf kiest. Een belangrijk verschil met energieslorpende airconditioningsystemen. Een nadeel van de air cooler is het geluid. Vooral wanneer het toestel ingesteld staat op de hogere standen, produceert het toch wel wat lawaai. Op de lagere standen is het lawaai niet echt extreem luid, maar het kan wel storend zijn wanneer je het toestel wil gebruiken om je slaapkamer te verkoelen bijvoorbeeld.

Conclusie

Deze luchtkoeler van Tristar is zeer geschikt voor kleinere ruimtes. Voor het afkoelen van grotere ruimtes zal je beroep moeten doen op zwaardere toestellen met een groter vermogen. De Tristar AT-5450 zal je heel wat verkoeling verschaffen, zij het dan plaatselijk. Het effect mag je zeker ook niet spectaculair noemen. Om een kamer volledig te verkoelen, heb je nu eenmaal een airco nodig. Maar de AT-5450 doet wat de fabrikant belooft: de temperatuur in de kamer met een aantal graden doen dalen, maar vooral een verkwikkende, koele lucht over de ruimte verspreiden.