Tristar AC-5422 split airco inventer

Tristar AC-5422 split airco inventer

Tristar is met recht te bestempelen als een specialist op het gebied van diverse huishoudelijke apparaten. Ook split airco’s zijn terug te vinden in het assortiment. Ook deze producten voldoen aan de belangrijkste eis die Tristar stelt aan al zijn producten: hoge kwaliteit voor schappelijke prijzen. De fabrikant heeft dan ook als hoger doel om kwaliteit bereikbaar te maken voor iedereen, ongeacht het budget. Iedereen moet kunnen genieten van producten die hun leven aangenamer maken. Een nobel streven. Niet voor niets doet het merk het dan ook al jaren goed. Maar hoe zit het met hun airconditioning systemen? Hieronder wordt een split airco uit het assortiment onder de loep genomen: de Tristar AC-5422 Airconditioner (Inventer). Dit model wordt ook op de markt gebracht door fabrikant Chigo en is ook wel bekend onder de naam “Chigo AC-5422 split airco”. Dus lees je in dit artikel Tristar, dan is deze naam ook te vervangen door  Chigo. Laten we nu eens kijken naar deze interessante en goed betaalbare split airco.

Tristar AC-5422 Airconditioner (Inventer) overzicht

Tristar AC-5422 split aircoIedereen is op zoek naar iets anders als het gaat om split airco’s. Een split airco wordt ook wel eens aangeduid met vaste airco. Waar de één voldoende heeft aan een split airco voor een kleinere ruimte, heeft de ander juist behoefte aan een model dat grote ruimtes kan voorzien van verkoeling. De Tristar AC-5422 is een airconditioner die geschikt is voor grotere ruimtes met een inhoud van maximaal 160 kubieke meter. Deze ruimtes kunnen gekoeld worden dankzij het koelvermogen van 12000 BTU. Ook verwarmen, ventileren en ontvochtigen is mogelijk. Je kunt de Tristar vaste airco dus het hele jaar door gebruiken.

In de doos

  • Tristar AC-5422
  • Binnenunit & buitenunit
  • Afstandsbediening

Installatie van de Tristar AC-5422 split airco

In principe kun je zowel de binnen- als de buitenunit van de Tristar AC-5422 geheel zelf monteren. Ook het instellen van de units is een fluitje van een cent. Wil je gebruik maken van de F-gassen? In dat geval is het wel nodig om een installateur in te schakelen. Deze kan het merk zelf leveren.

Technische specificaties

  • Energielabel: A++
  • Koelvermogen: 12000 BTU
  • Ruimte: 160 kubieke meter
  • Geluid: minder dan 39 Db
  • Inclusief afstandsbediening
  • Zelfmontage: ja
  • Modi: verkoelen, verwarmen, ontvochtigen en ventileren

Bediening en onderhoud van de Tristar AC-5422 split airco

Alle instellingen voor een split airco kun je instellen via de split airco zelf. Dit is bij de meeste split airco’s het geval. Echter wordt er ook een afstandsbediening meegeleverd aan de hand waarvan je de airco van afstand kunt aansturen. Handig, want je kunt nu de airco aan of uitzetten waar je ook bent in de ruimte. Ook de temperatuur aanpassen is op deze wijze een fluitje van een cent. Voor de Tristar AC-5422 geldt wat voor de meest airconditioners geldt. Ten eerste is het aan te raden de binnenunit eens in de zoveel tijd schoon te maken met een doekje. Niet alleen voor het uiterlijk, maar ook zodat er geen stof in het apparaat kan komen. Daarnaast moet je van tijd tot tijd de filters vervangen voor een optimale werking.

Voor- en nadelen van de Tristar AC-5422 airconditioner

Deze airconditioner heeft diverse pluspunten. Als je behoefte hebt aan een split airco voor een grote ruimte, is deze Tristar AC-5422 een aanrader. Tot welk 160 kubieke meter kan verkoeld of verwarmd worden dankzij het krachtige koelvermogen van 12000 BTU. Het geluidsniveau is minder dan 39 Db wat uiterst stil is. Je kunt deze split airco dan ook rustig in de slaapkamer plaatsen. Daarnaast vallen ventileren en ontvochtigen onder de mogelijkheden van dit model, waardoor de vaste airconditioning het hele jaar door te gebruiken valt. Tevens kun je dit systeem middels een afstandsbediening bedienen.

De Tristar AC-5422 heeft het energielabel A++. Dit is uitstekend, maar er zijn split airco’s met een betere beoordeling, mocht het energielabel een beslissende factor zijn voor jou. Alhoewel deze split airconditioner zelf te installeren is, zul je voor de F-gassen wel een installateur nodig hebben.

Conclusie

De Tristar AC-5422 split airco is een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een uitstekende airconditioning met binnen- en buitenunit voor het klimatiseren van grote ruimtes. Omdat deze airco zowel verkoeling als warmte kan brengen, kun je het systeem het hele jaar door gebruiken. Stil, gemakkelijk te gebruiken, veelzijdig, zuinig en betrouwbaar. Spreekt dit je aan? Dan kan dit wel eens de beste vaste airco voor jou zijn! Een ander model wat je zou kunnen bekijken is de Tristar AC-5408.