Trebs 99294 luchtontvochtiger

Trebs 99294 luchtontvochtiger

Een goed binnenklimaat is goud waard. Echter kun je dat met de woning ventileren niet altijd realiseren. Je moet daarom ook uit gaan kijken naar andere mogelijkheden om het vocht uit de ruimte te krijgen en daarbij ook direct meerdere stofdeeltjes mee te kunnen nemen. De Trebs 99294 luchtontvochtiger kan jou daarbij helpen. Deze luchtontvochtiger geeft jou de gelegenheid om voor langere tijd aan de slag te gaan met het ontvochtigen. Je moet hier wel een investering voor maken. Voordat je dit goed is het verstandig om te bekijken wat de luchtontvochtiger jou daadwerkelijk te bieden heeft.

Trebs 99294Trebs 99294 luchtontvochtiger

De Trebs 99294 is een goedkope luchtontvochtiger die schimmelvorming helpt voorkomen. Dit kan in ruimtes tot maximaal 100 kubieke meter, waarvoor een waterreservoir van 1,5 liter beschikbaar is. Wanneer je deze regelmatig leegt, geniet je van de droge lucht in huis. Daarbij kan de luchtontvochtiger ook de stofdeeltjes uit de lucht filteren. Last krijgen van jouw allergieën zal daarom niet meer voorkomen wanneer je deze luchtontvochtiger aangeschaft hebt. Het compacte formaat zorgt er tevens voor dat je van alle gemakken bent voorzien en de ontvochtiger eenvoudig van ruimte naar ruimte kunt verplaatsen.

In de doos

  • Trebs 99294
  • Handleiding

Bediening en onderhoud van de Trebs 99294

De bediening van de Trebs luchtontvochtiger is eenvoudig. Het compacte model kun je in de ruimte plaatsen en van stroom voorzien, waarna je hem van stroom voorziet. Door het eenvoudige systeem hoef je geen instellingen meer te plaatsen. Je geniet gelijk van de prestaties van deze ontvochtiger. Door de kleine inhoud van het waterreservoir moet je regelmatig legen. Dit in combinatie met de stoffilter is eigenlijk het enige onderhoud wat je eraan hoeft te doen. Vergeet daarbij ook niet om af en toe het stof van het apparaat zelf te halen.

Voor- en nadelen van de Trebs luchtontvochtiger

De Trebs 99294 klimaatbeheersing voor in huis kent enkele voor- en nadelen. Zo heb je altijd een stil apparaat tot jouw beschikking. Met een geluidsniveau van 40 decibel is het vrijwel onmogelijk om het storend te noemen, waardoor je jouw werkzaamheden in alle rust voort kunt zetten. Daarnaast schakelt de lucht ontvochtiger zichzelf uit wanneer de capaciteit van het waterreservoir bereikt is. Zo voorkom je dat er water door de ruimte heen gaat lopen en je uiteindelijk alsnog met een hogere kostenpost komt te zitten. Je moet er echter wel rekening mee houden dat er slechts weinig vocht per dag uit de lucht kan worden onttrokken en daarom dus zwakkere prestaties heeft dan de gemiddelde ontvochtiger.

Conclusie

De Trebs 99294 is geen geschikte luchtontvochtiger wanneer je regelmatig het huis moet ontvochtigen of grotere vochtproblemen hebt. De zwakke prestaties kunnen dit namelijk niet aan, waardoor je al gauw extra apparaten aan moet gaan schaffen om toch hetzelfde resultaat te kunnen behalen. Hier is de prijs ook naar. Waar andere modellen een kleine investering zijn, is dit in principe een koopje. Echter kan goedkoop in dit geval duurkoop zijn, waardoor je er spijt van gaat krijgen dat je het apparaat aangeschaft hebt.