Stahlmann LE60 bouwdroger

Stahlmann LE60 bouwdroger

Middelgrote ruimtes die niet goed geventileerd zijn, kunnen regelmatig vochtproblemen hebben. Ook bij nieuwbouwprojecten is vocht niet uit de muren weg te denken. Hierdoor liggen de bouwprocessen al snel stil, doordat het stuc- of schilderwerk niet goed uitgevoerd kan worden. De Stahlmann LE60 bouwdroger kan jou hierbij helpen. Met deze goedkope bouwdroger heb je binnen een korte tijd het vocht aan de ruimte onttrokken, waardoor ieder bouwproces aanzienlijk versneld kan worden en je binnen een korte tijd kunt genieten van het eindresultaat. Het is daarom goed om te bekijken wat dit apparaat voor jou in petto heeft.

Stahlmann LE60 overzichtStahlmann LE60 bouwdroger

De Stahlmann LE60 is een bouwkachel met een ontvochtigingscapaciteit van 60 liter per dag. Hierdoor is hij niet alleen geschikt voor op bouwplaatsen, maar ook bij saneringswerkzaamheden en waterschades. Hierbij heb je de keuze uit een waterreservoir en een afvoerslang. Wanneer je voor een langere tijd wilt ontvochtigen, kan een afvoerslang de beste keuze zijn. Het water wordt dan namelijk constant afgevoerd. Tevens heb je een hygrostaat tot jouw beschikking, welke bijhoudt of de juiste luchtvochtigheid bereikt is. Het apparaat sluit dan automatisch af tot er weer wat verandert.

In de doos

  • Stahlmann LE60
  • Handleiding
  • Afvoerslang

Bediening en onderhoud van de Stahlmann LE60

Deze Stahlmann bouwdroger is helemaal naar wens in te stellen. Dit begint al vanaf het moment dat je hem in de ruimte geplaatst hebt en de stekker in het stopcontact zit. Je stelt dan namelijk de gewenste luchtvochtigheid in en plaatst de afvoerslang bij het langere gebruik van het apparaat. Door het ontbreken van een timer moet je hem echter wel weer uitzetten aan het einde van het gebruik. Als je gaat kijken naar het onderhoud ben je ook van alle gemakken voorzien. Als je kiest voor een waterreservoir moet je deze eens in de zoveel tijd leegmaken. Voor de rest heb je er geen omkijken meer naar en is het voornamelijk profiteren van het eindresultaat.

Voor- en nadelen van de Stahlmann LE60

Een van de voordelen van de Stahlmann LE60 klimaatbeheerser is de hygrostaat. Je kunt hiermee zelf de gewenste luchtvochtigheid instellen, waarna het apparaat uitschakelt als de waarden bereikt zijn en weer aangaat als de luchtvochtigheid weer omhoog is gegaan. Je kunt jezelf hier veel energie mee besparen en tevens het gewenste resultaat behalen. Wanneer je dit doet, moet je er wel voor zorgen dat de afvoerslang aangesloten is. Zo hoef je niet meer om te kijken naar het waterreservoir. Ook het geluidsniveau is een voordeel. Met slechts 50 decibel ga je niet merken dat deze mobiele verwarmer aanstaat.

Conclusie

De Stahlmann LE60 is een van de beste bouwdrogers als je gaat kijken naar de specificaties. Doordat je het hele apparaat naar wens in kunt stellen heb je altijd het beste eindresultaat. Tevens is het een energiezuinig apparaat, doordat deze uitschakelt wanneer de gewenste luchtvochtigheid bereikt is. Jouw energierekening zal daarom niet altijd hoog op hoeven lopen. Het enige waar je wel rekening mee moet houden is dat je goed weet welke instellingen er geplaatst moeten worden. Als je dit nog niet weet, dan is het even goed onderzoeken waar je goed aan gaat doen.