Stahlmann bouwdrogers

een bouwdroger

voor sneller drogen van pleisterwerk en verf

Stahlmann bouwdrogers – Vocht binnen een korte tijd verdwenen

Stahlmann is een Duits bedrijf dat zich in eerste instantie richtte op op vuurvaste stenen voor de industrie. Echter werden er steeds meer diensten aangeboden, waardoor ook de bouwdrogers op de markt kwamen. De projecten moesten immers sneller uitgevoerd worden en dat is precies waar een bouwdroger voor ontwikkeld is. Door de continu veranderende markt zijn er ook steeds meer modellen op de markt gebracht, zodat er aan ieders wensen kon worden voldaan. Hierbij wordt altijd gestreefd naar hoogwaardige kwaliteit, waar jarenlang plezier aan moet worden beleefd. Zo betaal je nooit te veel voor je nieuwe apparaten en kun je de bouwprojecten versnellen.

Welke Stahlmann bouwdroger kopen?

Stahlmann bouwdroger (LE60)De Stahlmann bouwdrogers zorgen ervoor dat de ruimte wordt ontvochtigd. Dit brengt als voordeel met zich mee dat de bouw van iedere woning kan worden versneld. Door het robuuste ontwerp van de drogers zorg je ervoor dat je altijd een degelijk apparaat in handen hebt, die grote oppervlakten tegelijkertijd kan gaan ontvochtigen. Doordat er een geleidelijke droging plaatsvindt, heb je ook minder kans op scheuren. Ieder bouwproces zal door deze droger tot een beter eindresultaat leiden, waardoor er in de toekomst ook geen hogere kostenposten meer zullen ontstaan. Met deze investering kun je dus altijd alles tot een goed einde brengen. Zelfs een goedkope bouwdroger kan al genoeg zijn. Toch loont het altijd om te vergelijken.

De Stahlmann LE60 bouwkachel is een van de bouwkachels die je aan kunt schaffen. Deze Stahlmann bouwdroger kan tot 60 liter vocht per dag uit de ruimte onttrekken, waardoor je binnen een korte tijd droge muren en vloeren hebt. Zo kun je zelfs met waterschade aan de slag met deze droger. Hierbij heb je de keuze uit een waterreservoir of een afvoerslang voor een constante afvoer van het condens. Wanneer je dit apparaat voor een langere tijd gebruikt, wordt aangeraden om de afvoerslang te koppelen. Zo voorkom je dat je de tank een aantal keren per dag moet legen. Met een afvoerslang heb je er geen omkijken meer naar en is het bouwproject nog sneller afgerond. Wil je meer ontvochtigingscapaciteit, dan kun je kiezen voor de LE158 bouwdroger.

Wat zijn de voordelen van Stahlmann bouwdrogers?

Een Stahlmann bouwkachel kan je dus helpen om het bouwproces te versnellen door het vocht aan de ruimte te onttrekken. Echter zijn er nog meer voordelen aan het apparaat te vinden. Zo kennen de modellen ook een ingebouwde hygrostaat, waarmee de luchtvochtigheid wordt gemeten. Vooraf stel je op het klimatisering systeem een bepaalde luchtvochtigheid in, waardoor het apparaat afsluit als deze bereikt is. Hiermee voorkom je dat er meer wordt ontvochtigd dan nodig of dat het apparaat eerder stopt met werken. Wanneer de luchtvochtigheid toeneemt, zal het apparaat automatisch weer aan de slag gaan. Je hebt er hierdoor geen omkijken meer naar.

Hoe werkt een Stahlmann bouwdroger?

Een Stahlman bouwdroger heeft een eenvoudige werking. In eerste instantie moet je de bouwdroger hiervoor op de juiste plaats in de ruimte zetten. Dit doe je door hem te verplaatsen. Er zijn wielen onder het apparaat te vinden, waardoor je hem gewoon voor je uit kunt duwen. Zodra de droger op zijn plek staat, stop je de stekker in het stopcontact en bepaal je of je de afvoerslang aansluit of niet. Daarna is het alleen nog een kwestie van het apparaat aanzetten en de juiste luchtvochtigheid instellen. De bouwdroger gaat dan aan de slag met het onttrekken van het vocht, wat wordt opgevangen in de tank of direct door de slang het huis verlaat.

Speciale functies van een Stahlmann bouwkachel

Als speciale functie op de bouwkachel zou je de hygrostaat kunnen noemen. Niet iedere droger heeft deze automatisch erbij zitten. Met deze hygrostaat kan de luchtvochtigheid gedurende de dag gemeten worden. Je weet hierdoor niet alleen zelf of het gewenste resultaat is behaald, maar kunt er ook voor zorgen dat het apparaat niet te veel gaat doen. Door de instellingen te plaatsen weet het apparaat namelijk wanneer deze moet stoppen met ontvochtigen en wanneer deze weer aan moet gaan als de luchtvochtigheid omhooggaat. Hiermee voorkom je dat het bouwproces vertraagd wordt door vochtproblemen of scheuren in de muren.

Waar je rekening mee moet houden bij je aankoop

Voordat je overgaat met het aanschaffen van een Stahlmann bouwdroger is het goed om voor jezelf enkele zaken op een rijtje te zetten. Zo heb je bijvoorbeeld te maken met een bepaald oppervlakte die ontvochtigd moet worden. Het is belangrijk om het apparaat hierop aan te sluiten. Zo voorkom je dat er uiteindelijk nog meer apparaten aangeschaft moeten worden en je jezelf hoog in de kosten jaagt. Stel daarom ook altijd een maximaal budget op, zodat je voorkomt dat je hier overheen gaat. Daarna is het alleen nog een kwestie van de specificaties naast elkaar leggen en bekijken wat de beste bouwdroger is voor je klus.

Stahlmann bouwdrogers

  • Altijd een bouwdroger die bij de situatie past
  • Modellen in meerdere prijsklassen te verkrijgen
  • Hoogwaardige kwaliteit voor jarenlang plezier