Stadler Form Oskar White luchtbevochtiger

Stadler Form Oskar White luchtbevochtiger

Stadler doet het goed onder de Nederlandse consumenten. Dit schept ook meteen een hoop verwachtingen. Immers verwacht je dat een merk ook daadwerkelijk hoge kwaliteit levert, anders zouden ze het namelijk niet zo goed doen. Is dit echter ook zo? We gaan het bekijken aan de hand van de Stadler Form Oskar White luchtbevochtiger. Deze bevochtiger is terug te vinden in onze Top 4 van best verkochte luchtbevochtigers. Maar verdient dit apparaat zijn plek in deze Top 4 ook?

Stadler Form Oskar White overzichtStadler Form Oskar luchtbevochtiger met hygrometer

Met behulp van de Stadler Form Oskar White luchtbevochtiger kun je een luchtvochtigheidspeil van 40% tot 55% behalen in ruimtes tot maximaal 50 vierkante meter. Hierdoor is dit model geschikt voor diverse ruimtes binnen je woning. Dit is een koudwaterverdamper, waarbij gebruik gemaakt wordt van filters. Meerdere handige modi zijn aanwezig, zoals nachtmodus en een automatische modus. Het waterreservoir heeft een inhoud van 3.5 liter. Ook is een reservoir voor geuroliën aanwezig.

In de doos

 • Stadler Form Oskar White
 • Handleiding
 • Ionic Silver Cube
 • Adapter
 • 2x filter

Installatie van de Stadler Form Oskar White

Om de Stadler Form bevochtiger zijn ding te laten doen, moet het apparaat voorzien worden van netstroom. Een locatie in de buurt van een stopcontact spreekt dan ook voor zich. Daarnaast zullen de filters in het apparaat geïnstalleerd moeten worden. Voor instructies kun je de handleiding raadplegen.

Technische specificaties

 • Oppervlak: 50 vierkante meter
 • Hygrometer: ja
 • Luchtvochtigheid: 40% – 55%
 • Type: koudwaterverdamper
 • Nachtmodus: ja
 • Geluidsniveau: 26 dB – 39 dB
 • Inhoud: 3,5 liter

Bediening en onderhoud van de Stadler Form Oskar White

De Oskar White luchtbevochtiger stel je in via de knoppen op het apparaat. Er zijn geen mogelijkheden om het apparaat van afstand te bedienen. Je hebt de keuze uit meerdere standen. Via de lamp op de lucht bevochtiger zie je voor welk peil je gekozen hebt. Wanneer de lamp gaat knipperen, weet je dat het peil bereikt is. Het afstoffen van het exterieur van deze luchtbevochtiger is sowieso geen overbodige luxe. Daarnaast is het aan te raden om de filters tijdig te vervangen. Doe dit om de 2 tot 3 maanden. Ook het ontkalken van het apparaat is een aanrader. Dit kun je het beste om de 2 tot 3 weken doen.

Voor- en nadelen van de Stadler Form Oskar White

Ten eerste zorgt de het klimaatcontrole systeem voor een optimaal luchtvochtigheidspeil in iedere ruimte tot 50 vierkante meter. Vele handige modi zijn aanwezig. Zo is er de nachtmodus, zodat je tijdens het slapen geen hinder ondervindt van het apparaat. Ook is er de automatische stand, zodat het apparaat zichzelf regelt. Dankzij de hygrometer weet je altijd wat het peil is, en er is ook een lampje die als handige indicator dient. Tot slot is een geurolie reservoir aanwezig.

Voor ruimtes groter dan 50 vierkante meter zul je een ander model luchtbevochtiger moeten kiezen. Daarnaast zit het waterreservoir geïntegreerd in het model, je zult dus een gietertje moeten gebruiken om deze met water te vullen. Tevens zul je geregeld het apparaat moeten onderhouden, zowel qua filters als qua ontkalking.

Conclusie

Voor ruimtes tot 50 vierkante meter is de Oskar White luchtbevochtiger een goede aankoop. Deze koudwaterverdamper voert zijn belangrijkste taak prima uit, en dankzij enkele aantrekkelijke modi heb je weinig omkijken naar het apparaat. Bovendien beschikt het apparaat over een bijzondere en moderne look, waardoor het bij ieder interieur past.