Stadler Form Oskar Big White luchtbevochtiger

Stadler Form Oskar Big White luchtbevochtiger

Kies je voor een luchtbevochtiger van het merk Stadler Form, dan weet je in ieder geval zeker dat je de keuze hebt uit een ruim assortiment. Dit merk doet er alles aan om jouw leven binnen je eigen woning zo aangenaam mogelijk te maken, en lucht bevochtigers zijn één van de manieren waarop dit verbeterd kan worden. Maakt de Stadler Form Oskar Big White luchtbevochtiger ook je leven een stuk aangenamer?

Stadler Form Oskar Big WhiteStadler Form Oskar Big White luchtbevochtiger

Binnen ruimtes tot wel 100 vierkante meter kan de Stadler Form Oskar Big White de lucht bevochtigen. Dit model is een koudwaterverdamper, wat betekent dat hierbij de lucht naar binnen wordt gezogen en langs een filter wordt gehaald. Hier wordt de lucht bevochtigd en vervolgens weer de kamer in gebracht. Bij dit climate control systeem heb je de keuze uit 5 standen, waarbij het peil tussen de 40% en 55% uit kan komen. Dit kun je nameten aan de hand van de ingebouwde hygrometer.

In de doos

 • Stadler Form Oskar Big White
 • Handleiding
 • Adapter
 • Silver Cube
 • Filterset

Installatie van de Stadler Form bevochtiger

Het design van de Oskar Big luchtbevochtiger past bij de meeste soorten interieurs. Elke locatie is dan ook geschikt, mits er een stopcontact in de buurt is. Net als de meeste luchtbevochtigers heeft deze variant namelijk netstroom nodig. Daarnaast die je de filters correct te installeren. Met behulp van de handleiding komt dit zeker goed.

Technische specificaties

 • Oppervlak: 100 vierkante meter
 • Hygrometer: ja
 • Luchtvochtigheid: 40% – 55%
 • Type: koudwaterverdamper
 • Nachtmodus: nee
 • Geluidsniveau: 25 dB – 46 dB
 • Inhoud: 6 liter

Bediening en onderhoud van de Stadler Form Oskar Big White

Dit klimaatbeheersingssysteem kun je helaas niet van afstand bedienen. Dit zul je via de knoppen op het apparaat zelf moeten doen, waarbij je de keuze hebt uit 5 standen. Twijfel je voor welke stand je moet kiezen? Lees dan eerst het peil af van de hygrometer, en baseer hierop je beslissing. Wanneer een luchtbevochtiger gebruik maakt van filters, weet je sowieso zeker dat je deze van tijd tot tijd zult moeten vervangen. Dit doe je om de twee tot drie maanden. Voor een optimale werking is het daarnaast aan te raden om dit model om de twee werken te ontkalken.

Voor- en nadelen van de Stadler Form Oskar Big White

Door het ruime oppervlak dat van bevochtigde lucht voorzien kan worden, is deze Stadler Form bevochtiger in feite geschikt voor iedereen. Dit is een koudwaterverdamper, wat een effectieve manier is om lucht te bevochtigen. Met een inhoud van 6 liter zul je het waterreservoir niet te frequent bij hoeven te vullen. Een nachtmodus ontbreekt, maar op de laagste stand ligt het geluidsniveau rond de 25 dB. Hierdoor kan deze alsnog in de slaapkamer.

Voor het bijvullen van een reservoir is het handig als deze los te koppelen is. Dit kan helaas niet bij dit model. Het design is opvallend en niet standaard, wat sommige mensen niet mooi kunnen vinden. Tevens zul je dit apparaat moeten onderhouden, onder meer door deze te ontkalken en door de filters geregeld te vervangen.

Conclusie

Doordat 100 vierkante meter aan lucht bevochtigd kan worden, is de Stadler Form Oskar Big luchtbevochtiger geschikt voor de meeste ruimtes. De lucht wordt efficiënt en effectief bevochtigd, en het ruime reservoir hoef je niet geregeld bij te vullen. Dit model kan in vele vertrekken binnen je woning geplaatst worden. Dat alles maakt deze air humidifier dan ook tot één van de hoogtepunten binnen het assortiment.