Stadler Form luchtbevochtigers

Een luchtbevochtiger

voorkomt droge lucht

Stadler Form luchtbevochtigers

Stadler Form heeft als voornaamste doel om een belangrijke bijdrage te leveren aan het comfort binnen je eigen woning. Een belangrijke manier om dit voor elkaar te krijgen, is door controle te krijgen over het klimaat binnen. Dit klimaat zie je niet, maar de effecten ervan voel je wel. Als de lucht binnen je woning bijvoorbeeld niet goed schoon is, krijg je eerder last van allergieën en astma. Ook de luchtvochtigheidspeil heeft invloed. Een te droge lucht voelt niet fijn voor je neus, keel en longen. Maar het kan ook een averechts effect hebben op je gezondheid. Gelukkig kan een Stadler Form luchtbevochtiger je vooruit helpen.

Hieronder kun je meer lezen over de Stadler Form luchtbevochtigers. Wat maakt deze bevochtigers de moeite waard en wat zijn de voordelen? We illustreren dit aan de hand van een aantal voorbeelden. Daarnaast tonen we je hoe een lucht bevochtiger van dit merk werkt en of de verschillende modellen nog over enkele speciale functies beschikken. Tot slot geven we je een aantal tips waar je op moet letten als je besluit om een Stadler Form luchtbevochtiger te kopen.

Welke Stadler Form luchtbevochtiger kopen?

Stadler Form Oskar luchtbevochtigerBij de fabrikant kun je (naast Stadler Form mobiele verwarming) terecht voor alle soorten luchtbevochtigers die er op dit moment zijn: ultrasone bevochtigers, luchtwassers, koudwaterverdampers en stoombevochtigers. Qua prijzen zij deze modellen erg goedkoop tot aan gemiddeld geprijsd. Van de meeste modellen zijn er zowel zwarte als witte varianten. Qua de grootte van het oppervlak dat bevochtigd kan worden, heb je ruim de keuze. Zo zijn er modellen die geschikt zijn voor ruimtes tot 25 vierkante meter, maar ook 50 vierkante meter is een optie. De humidifiers verschillen daarnaast ook qua afmetingen, van groot tot uiterst compact.

Eén van de beste luchtbevochtigers en een hoogtepunt uit het assortiment aan luchtbevochtigers is de Stadler Form Oskar White. Aan de hand van dit apparaat kun je ruimtes tot 50 vierkante meter voorzien van optimaal bevochtigde lucht. Qua oppervlak zijn er meerdere ruimtes binnen je woning waar deze luchtbevochtiger geplaatst kan worden. Qua modi heb je ruim de keuze. Zo is er een nachtmodus aanwezig, maar er is ook een automatische stand. Het minimale peil is 40%, het maximale peil is 55%. Er is een reservoir voor geuroliën aanwezig, zodat je een kamer van een aangename geur kunt voorzien. De Oskar is een zogeheten koudwaterverdamper. Dit is een effectieve methode, maar het houdt wel in dat je om de zoveel maanden de filters moet vervangen. Ook ontkalking om de twee maanden is geen overbodige luxe.

Goedkoop alternatief: Stadler Form Emma

Daarnaast kun je kiezen voor de Stadler Form Emma. Deze heb je zowel in een witte als een zwarte variant. Qua eigenschappen komen ze compleet overeen. De Form Emma kan ruimtes tot 25 vierkante meter voorzien van optimaal bevochtigde lucht aan de hand van ultrasone technieken. Middels trillingen wordt water omgezet in nevel, wat er voor zorgt dat de lucht voorzien wordt van vocht. Een USB kabel wordt meegeleverd, zodat je niet 100% afhankelijk bent van netstroom. Door de combinatie van een nachtmodus en het licht van de display dat gedimd kan worden, is de Stadler Form Emma geschikt voor de slaapkamer. Daarnaast valt het compacte formaat op. Een reistas wordt meegeleverd, dus het is mogelijk deze goedkope bevochtiger mee te nemen. Waar je ook naartoe gaat.

Wat zijn de voordelen van Stadler Form luchtbevochtigers?

Ten eerste is een voordeel van dit merk dat je de keuze hebt uit een ruim assortiment. Niet alleen is er voor iedereens budget een passende optie, maar ook op het gebied van je eigen voorkeuren is er veel keus. Van het soort lucht bevochtiger tot aan het type kamer waar je deze in wilt plaatsen, vrijwel alles is mogelijk. Tevens zijn er varianten die niet per se van netstroom afhankelijk zijn, en er zijn ook modellen die je eenvoudig met je mee kunt nemen. Zo beschik je overal over lucht met genoeg vocht. Een prima model is bijvoorbeeld de Oskar Big White bevochtiger.

Hoe werkt een Stadler Form luchtbevochtiger?

Ten eerste moet je een Stadler Form luchtbevochtiger van voeding voorzien. Vaak heb je hiervoor netstroom nodig, maar er zijn ook varianten die middels een opgeladen USB kabel van voeding kunnen worden voorzien. Qua bediening zul je de knoppen op het apparaat zelf moeten gebruiken om de standen in te stellen. De verdere werking zal afhankelijk zijn van het soort luchtbevochtiger.

Speciale functies van een Stadler Form bevochtiger

De duurdere klimaatcontrolesystemen hebben een speciaal reservoir voor geurolie, zodat je een vertrek aangenamer kunt laten ruiken. Daarnaast vallen de blauwe LED lampjes op sommige modellen op, die de stand en het peil van de luchtvochtigheid aangeven. Tot slot zijn er varianten met een automatische modus.

Waar je rekening mee moet houden bij je aankoop

Het vinden van de juiste Stadler Form luchtbevochtiger is afhankelijk van wat je nodig hebt. Wil je een ruimte tot 100 vierkante meter bevochtigen, of is maximaal 25 vierkante meter voldoende? Zijn extra functies nodig, of volstaat alleen bevochtigen? Bekijk van elk model specifiek de kwaliteiten, en overlap deze met je eigen voorkeuren. Zo vind je de Stadler luchtbevochtiger die het beste bij je past.