Stadler Form Emma luchtbevochtiger

Stadler Form Emma luchtbevochtiger

Van luchtbevochtigers voor grote oppervlakten tot bevochtigers met een wat kleinere focus: binnen het assortiment van Stadler Form vind je het allemaal. Als je op zoek bent naar een betaalbare en compactere variant, kom je al snel uit bij de Stadler Form Emma luchtbevochtiger. Deze variant is terug te vinden in onze Top 4 goedkoopste luchtbevochtigers. Maar wat zegt deze lage prijs over de kwaliteit van het apparaat?

Stadler Form Emma overzichtStadler Form Emma Wit luchtbevochtiger

Ondanks de lage prijs, kan de Emma luchtbevochtiger  de lucht van oppervlaktes tot 25 vierkante meter bevochtigen. Qua betaalbare varianten kan het een stuk slechter. Door zijn compacte vorm kun je dit apparaat niet alleen plaatsen waar jij dat wil, maar je kunt deze ook eenvoudig met je meenemen. Hiervoor wordt zelfs een reistas meegeleverd. Dit is een ultrasone bevochtiger, met een gemiddeld geluidsniveau van 29 dB. Dit is relatief laag.

In de doos

 • Stadler Form Emma
 • Handleiding
 • Reistas
 • Onderhoudsborstel

Installatie van de Stadler Form Emma

Door de compacte vorm van deze Stadler Form luchtbevochtiger kun je deze in feite overal plaatsen waar het jou uitkomt. Dit kan in de buurt van een stopcontact zijn, maar dat hoeft niet. Middels de meegeleverde USB kabel is het namelijk ook mogelijk om deze aan een powerbank aan te sluiten.

Technische specificaties

 • Oppervlak: 25 vierkante meter
 • Hygrometer: nee
 • Luchtvochtigheid: niet gespecificeerd
 • Type: ultrasone bevochtiger
 • Nachtmodus: ja
 • Geluidsniveau: 29 dB
 • Inhoud: 0.5 liter

Bediening en onderhoud van de Stadler Form Emma

Er zijn knoppen aanwezig op de Stadler Form Emma luchtbevochtiger om de gewenste instellingen te maken. Deze instellingen, en andere info, kun je terug lezen op het display. Het licht van dit display kun je zelf instellen. Als je dit model bijvoorbeeld in je slaapkamer plaatst, is dit licht zo laag te zetten dat je hier geen last van zult hebben als je gaat slapen. Om een mooi uiterlijk en een langere levensduur te garanderen, wordt het afstoffen van het exterieur van dit apparaat aanbevolen. Daarnaast zal het water in het reservoir op tijd moeten worden vervangen, en er wordt een onderhoudsborstel meegeleverd om dit reservoir goed schoon te houden.

Voor- en nadelen van de Stadler Form Emma

Het toestel is één van de weinige luchtbevochtigers die niet per se een stopcontact nodig heeft om te werken, dankzij de handige USB kabel. Het geluidsniveau is van nature zeer laag, zodat je dit model prima in de slaapkamer kunt plaatsen. Het bedienen gaat eenvoudig en ook het bijvullen is gemakkelijk, omdat je het reservoir van het apparaat af kunt nemen. Ook zijn er een aantal nadelen aan dit climate control systeem. Ten eerste is het jammer dat er geen geurolie toegevoegd kan worden aan het water. Daarnaast kunnen de ultrasone trillingen verveeld zijn voor je huisdieren. Deze trillingen leiden er tevens toe dat het water een beetje spat, wat negatief is voor houten ondergronden. De inhoud van het reservoir, 0.5 liter, is erg klein.

Conclusie

Voor ruimtes tot 25 vierkante meter is de Stadler Form Emma luchtbevochtiger een prima keuze. Door het stille geluidsniveau en de nachtmodus is dit ook een prima keuze voor slaapkamers. Er kleven echter ook enkele nadelen aan deze goedkope bevochtiger, van het kleine reservoir tot aan het (licht) opspattende water. Dat is het nadeel van een goedkopere variant.