Sharp luchtreinigers

Een luchtreiniger

zuivert de lucht

Sharp luchtreinigers

Sharp is een Japans bedrijf met een focus op elektronica voor consumenten. Als voetbal liefhebber herken je ze misschien nog wel als het oude shirt sponsor van Manchester United tijdens de jaren ’90. Binnen het aanbod van deze Japanse producent vind je vele elektronische apparaten, waaronder luchtreinigers. Hieronder wordt besproken of een Sharp luchtreiniger de moeite waard is, waarbij enkele voorbeelden genoemd zullen worden. Daarnaast komen de voordelen van de luchtzuiveraars van dit merk aan bod. Tevens bekijken we het functioneren, waarbij speciale functies belicht worden. Aan het eind van dit artikel geven we je nog enkele tips over waar je op moet letten als je een luchtreiniger van dit merk gaat kopen.

Als we kijken naar het assortiment, valt meteen iets op. Van de duurste tot aan de goedkoopste variant, zijn alle modellen zowel luchtreinigers als luchtbevochtigers. En dat komt het schoonmaken van de lucht alleen maar ten goede. Wist je dat een luchtreiniger optimaal werkt bij een luchtvochtigheidspeil tussen de 40% en 60%? Hier kan een luchtbevochtiger voor zorgen. De combinatie van de twee zorgt er dus voor dat een Sharp luchtreiniger zijn primaire taak optimaal kan uitvoeren. En dat zijn niet de enige voordelen van de lucht reinigers van dit merk.

Welke Sharp luchtreiniger kopen?

Sharp luchtreiniger (KC-D60EU-W)Wat is nu de beste luchtreiniger van Sharp? Een merk heeft altijd duurdere en goedkopere varianten in het assortiment. Qua prijs is kwaliteit niet per se van invloed, maar vooral de grootte van het oppervlak dat aan de hand van het apparaat gereinigd kan worden. Zo ook bij de luchtreinigers van Sharp. Het duurste alternatief binnen het aanbod van dit merk is de Sharp KC-D60EU-W. Deze kan ruimtes tot maximaal 63 vierkante meter optimaal reinigen aan de hand van filters en ionisatie. Ook kan de lucht bevochtigd worden. Sensoren zijn aanwezig om de luchtkwaliteit te meten. Dit is vooral handig voor de automatische modus, die zichzelf automatisch hierop kan aanpassen. Het geluidsniveau is bovendien erg laag, wat deze Sharp luchtreiniger tevens een goede keuze maakt voor de slaapkamer.

De goedkoopste variant binnen het aanbod van Sharp is de Sharp KC-F32EU-W. Ook dit is een luchtreiniger en luchtbevochtiger in één, voor een ruimte tot maximaal 27 vierkante meter. Sensoren en een nachtmodus ontbreken helaas, maar deze goedkope luchtreiniger maakt dat laatste goed door van nature een maximaal geluidsniveau van 21 dB te hebben. Deze 2 in 1 oplossing kan dus prima in de slaapkamer geplaatst worden. Tevens is er een indicator aanwezig met 3 kleuren, zodat je in één oogopslag kunt zien hoe goed de luchtkwaliteit is. Er wordt gebruik gemaakt van zowel filters als ionisatie.

Wat zijn de voordelen van Sharp luchtreinigers?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn er verschillen onderling tussen de modellen uit het assortiment. Maar er zijn ook een aantal overeenkomsten die deze lucht zuiveraars de moeite waard maken. Ten eerste zijn alle modellen zowel luchtreinigers als luchtbevochtigers in één, wat het functioneren van beide verbetert. Ook qua filtertechniek wordt er gebruik gemaakt van twee varianten: filters en ionisatie. Dit alles leidt tot een ontzettend schoon resultaat en een hoge kwaliteit lucht binnen een ruimte. Je kunt bij een Sharp luchtreiniger daarnaast altijd kiezen uit meerdere standen. Niet alle varianten hebben een nachtmodus, maar de reinigers zonder nachtmodus maken dit goed door van nature een zeer laag geluidsniveau te produceren. Bij alle modellen is een laag geluidsniveau dus mogelijk.

Hoe werkt een Sharp luchtreiniger?

Qua werking kunnen Sharp luchtreinigers onderling verschillen. Wel is het zo dat alle varianten met de hand bediend moeten worden middels het apparaat zelf. Echter zijn er verschillen op dit vlak. Zo beschikt de Sharp KC-D60EU-W over een automatische modus, zodat je het apparaat zelf zijn gang kan laten gaan. Bij de Sharp KC-F32EU-W kan dit daarentegen weer niet. Deze zul je dus wel zelf moeten aansturen.

Speciale functies van een Sharp luchtzuiveraar

Qua speciale functies zijn er wederom verschillen tussen de diverse klimaatbeheersingssystemen binnen het aanbod van dit merk. Zo beschikt het ene model wel over sensoren om de luchtkwaliteit te meten, en het andere niet. Tevens beschikt het ene model wel over nachtmodus en het andere model niet. Bij het ene model is er een display aanwezig, bij het andere model wordt gebruik gemaakt van een indicator met meerdere kleuren om de luchtkwaliteit weer te geven.

Waar je rekening mee moet houden bij je aankoop

Onderling kunnen Sharp luchtreinigers op een aantal fronten van elkaar verschillen. Ten eerste is er de grootte van de ruimte die een reiniger maximaal kan reinigen. Dit kan variëren van 27 vierkante meter tot aan 63 vierkante meter. Daarnaast moet je letten op je eigen voorkeuren. Vind je het fijn als een luchtreiniger over een automatische modus beschikt, of vind je het niet erg om dit apparaat zelf te bedienen? En zijn sensoren een vereiste voor je of niet? Door je deze en vergelijkbare vragen aan jezelf te stellen, zul je binnen het aanbod van Sharp je ideale lucht reiniger kunnen vinden.