Sharp KC-F32EU-W luchtreiniger

Sharp KC-F32EU-W luchtreiniger

Sharp is een producent die beschikt over luchtreinigers in allerlei soorten en maten. Zo zijn er luchtreinigers die geschikt zijn voor grote ruimtes, maar ook zijn er luchtreinigers die zich vooral focussen op de kleinere ruimtes. De Sharp KC-F32EU-W luchtreiniger is hier een goed voorbeeld van. Hoe zit het met de andere eigenschappen van dit apparaat?

Sharp KC-F32EU-W overzichtSharp KC-F32EU-W luchtreiniger

Ruimtes met een oppervlak tot maximaal 25 vierkante meter kun je reinigen aan de hand van de Sharp KC-F32EU-W luchtreiniger. Deze luchtzuiveraar maakt hierbij gebruik van zowel een filter als ionisatie. Daarnaast is dit apparaat zowel een luchtreiniger als een luchtbevochtiger. Luchtreinigers kunnen optimaal hun taak uitvoeren als het peil van de luchtvochtigheid tussen de 40% en 60% is. Hierdoor vullen de lucht reiniger en de bevochtiger elkaar optimaal aan en verbeteren ze elkaars functioneren. Ook het lage geluidsniveau van dit apparaat valt op: 21 dB.

In de doos

  • Sharp KC-F32EU-W
  • Handleiding
  • HEPA filter

Installatie van de Sharp KC-F32EU-W

Een luchtreiniger behoeft elektriciteit. Daarom is het aan te raden om dit klimaatsysteem in de buurt van een stopcontact te plaatsen. Het enige wat je hierna nog hoeft te doen, is het plaatsen van de HEPA filter. Als je niet zeker weet hoe dit moet, raadpleeg je de handleiding.

Technische specificaties

  • Oppervlak: 25 vierkante meter
  • Reinigingstechniek: filters en ionisatie
  • Sensoren: nee
  • Nachtmodus: nee
  • Bevochtiger: ja
  • Geluidsniveau: 21 dB
  • Standen: 6

Bediening en onderhoud van de Sharp KC-F32EU-W

Deze luchtreiniger van Sharp is nog van de oude stempel. Er wordt geen afstandsbediening meegeleverd en is er ook geen app die je kunt gebruiken om het apparaat aan te sturen. Dit doe je gewoon via de knoppen op het apparaat zelf. In totaal zijn er 6 standen aanwezig. Naast ionisatie maakt deze Sharp lucht zuiveraar ook gebruik van een filter. Specifiek gaat het hierbij om een HEPA filter. Om er voor te zorgen dat dit apparaat zo goed mogelijk blijft werken, is het aan te raden deze om het jaar te vervangen. Vieze filters kunnen een averechts effect hebben op de werking van het gehele apparaat.

Voor- en nadelen van de Sharp KC-F32EU-W

Door de combinatie van een filter en ionisatie kan de Sharp KC-F32EU-W luchtreiniger de lucht binnen een ruimte effectief reinigen. Dit effect wordt nog eens versterkt doordat deze reiniger een lucht reiniger en lucht bevochtiger in één is. Deze functies vullen elkaar uitstekend aan. Dankzij het HEPA filter worden stoffen die allergieën veroorzaken uit de licht gefilterd. De Sharp KC-F32EU-W richt zich op kleinere ruimtes. Als je de lucht binnen een ruimte groter dan 25 vierkante meter wilt reinigen, kun je beter kiezen voor een ander alternatief. Het gebrek aan sensoren, bediening van afstand en nachtmodus is jammer. Dit laatste wordt goed gemaakt doordat het geluidsniveau altijd laag is.

Conclusie

Al met al is de Sharp KC-F32EU-W luchtreiniger een goede lucht zuiveraar voor de kleinere ruimtes tot 25 vierkante meter. Wel is het zo dat enkele features ontbreken, zoals sensoren en bediening van afstand. Als dit factoren zijn die je belangrijk vindt, kun je beter voor een ander model kiezen. Wel reinigt dit apparaat enorm effectief dankzij de combinatie van luchtreiniger en luchtbevochtiger.