Sharp KC-D60EU-W luchtreiniger

Sharp KC-D60EU-W luchtreiniger

Sharp is een producent die beschikt over een groot assortiment aan lucht reinigers. Hierbij kun je kiezen uit diverse modellen die allen variëren qua de grootte van het oppervlak dat ze kunnen reinigen. Als je op zoek bent naar het model dat het grootste oppervlak kan reinigen binnen het aanbod van Sharp, kom je uit bij de Sharp KC-D60EU-W luchtreiniger. Wat kun je verwachten van dit apparaat?

Sharp KC-D60EU-W overzichtSharp KC-D60EU-W luchtreiniger

Met een maximaal te reinigen oppervlak van 63 vierkante meter is de Sharp KC-D60EU-W luchtreiniger de luchtreiniger binnen het aanbod van Sharp dat de grootste ruimtes kan reinigen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een combinatie van filters en ionisatie, waarbij meerdere soorten filters inbegrepen zijn. Er zijn 6 standen waaruit je kunt kiezen, waaronder een nachtmodus en een automatische modus. Voor die laatste stand maakt deze Sharp luchtreiniger gebruik van sensoren.

In de doos

 • Sharp KC-D60EU-W
 • Handleiding
 • HEPA filter
 • Koolstoffilter
 • Luchtbevochtigingsfilter

Installatie van de Sharp KC-D60EU-W

Er zijn twee dingen van belang voor het installeren van dit apparaat. Ten eerste maakt deze lucht reiniger gebruik van netstroom, dus deze dien je in de buurt van een stopcontact te plaatsen. Daarnaast dienen de meegeleverde filters in de luchtreiniger geplaatst te worden. Als je niet zeker weet hoe dit moet, kun je gebruik maken van de meegeleverde handleiding.

Technische specificaties

 • Oppervlak: 63 vierkante meter
 • Reinigingstechniek: filters en ionisatie
 • Sensoren: ja
 • Nachtmodus: ja
 • Bevochtiger: ja
 • Geluidsniveau: 40 (stille modus) – 70 dB
 • Standen: 6

Bediening en onderhoud van de Sharp KC-D60EU-W

Qua bediening is deze Sharp luchtreiniger nog ietwat ouderwets. Er wordt geen afstandsbediening meegeleverd en er is ook geen app, je kunt alleen via het apparaat zelf de luchtreiniger bedienen. Wel is er een automatische modus aanwezig, zodat je weinig tijd kwijt bent aan de bediening. De luchtzuiveraar maakt gebruik van meerdere soorten filters: HEPA filter, koolstoffilter en luchtbevochtigingsfilter. Voor een optimale werking van het apparaat is het nodig deze op tijd te vervangen. Doe je dit niet, dan zal het apparaat minder goed werken en zal de levensduur omlaag gaan.

Voor- en nadelen van de Sharp KC-D60EU-W

Door de combinatie van reinigingstechnieken, namelijk filters en ionisatie, houdt deze lucht zuiveraar de lucht optimaal schoon. Ook vieze geurtjes en rook worden tegen gegaan. Door de automatische stand heb je weinig omkijken naar dit apparaat. Er is ook een nachtmodus aanwezig. Het grootste voordeel is dat dit een luchtreiniger en luchtbevochtiger in één is. Je kan dit klimatiseringssysteem echter maar op één wijze bedienen: via het apparaat zelf. Van afstand bedienen is niet mogelijk, alhoewel de automatische modus je een hoop werk uit handen neemt. Daarnaast is het laagste geluidsniveau 40 dB. Er zijn varianten met een stillere nachtmodus.

Conclusie

Door de combinatie van filters en ionisatie is de Sharp KC-D60EU-W luchtreiniger een prima keuze voor ruimtes met een oppervlak tot maximaal 63 vierkante meter. Daarnaast is dit een luchtreiniger en luchtbevochtiger in één, wat er voor zorgt dat beide functies optimaal werken. Dit leidt tot een schonere lucht van een hoge kwaliteit.