Qlima luchtontvochtigers

een luchtontvochtiger

bestrijdt vocht

Qlima luchtontvochtigers – Van alle vochtproblemen af

Een Qlima luchtontvochtiger zorgt ervoor dat je nooit meer vocht in huis hebt. Normaal gesproken is er namelijk 40 tot 60 procent luchtvochtigheid in ons huis te vinden, met alle gevolgen van dien. Door een ontvochtiger in huis te plaatsen ga je merken dat je de gevolgen van een grote hoeveelheid vocht niet meer mee hoeft te maken. Zo zul je geen schimmels meer op de muren tegenkomen. Echter moet je dan wel precies weten wat voor ontvochtiger je aanschaft. Qlima heeft namelijk meerdere varianten in het assortiment opgenomen, waarbij er ook meerdere prijsklassen zijn ontstaan.

Welke Qlima luchtontvochtiger kopen?

Qlima luchtontvochtiger (D612)Qlima luchtontvochtigers zijn de meest duurzame apparaten die je kunt hebben op het gebied van elektrische apparaten. De ontvochtigers kunnen daarbij voor veel gemakken zorgen. Denk aan het tegengaan van schimmelvorming en het verhelpen van gezondheidsklachten. De chemische vochtvreters zullen dit niet kunnen verhelpen, maar een ontvochtiger wel. Je hebt hiermee een aankoop waar je een leven lang mee zou kunnen doen en waarbij alle vochtigheid uit de lucht getrokken gaat worden. Zo kun je ontvochtigers tegenkomen die meer dan 30 liter per dag aan een ruimte onttrekken.

Een van de Qlima luchtontvochtigers waar je voor zou kunnen kijken is de Qlima D612. Deze goedkope lucht ontvochtiger is geschikt voor in bijvoorbeeld een badkamer. Deze kan tot 12 liter per dag aan vocht opvangen, wat neerkomt op ruimtes tot 75 kubieke meter. De badkamer kan als een van de meest vochtige plekken van het huis direct weer zijn voorzien van een goede luchtkwaliteit, waardoor de ventilatie ook weer zijn werk kan doen. Liever een grote ontvochtiger? Dan is de D625 een goede oplossing. Deze haalt namelijk tot 25 liter per dag uit de lucht, waardoor ruimtes tot 165 kubieke meter aangepakt kunnen worden. Zoek je een Qlima luchtreiniger, dan kun je onder andere de Qlima A45 kopen.

Wat zijn de voordelen van Qlima luchtontvochtigers?

Een Qlima luchtontvochtiger is er voor iedere ruimte. Hierdoor kun je zelf bepalen in welke ruimte je deze zou plaatsen. Als je er een aanschaft die voor meerdere ruimtes geschikt moet zijn, dan kun je dus ook bekijken welke hier het beste op aansluiten. Daarbij ben je altijd voorzien van een goede capaciteit. Ook hiervoor zijn er namelijk veel verschillende mogelijkheden. Zo kun je jarenlang vooruit, zelfs wanneer je situatie verandert. Als je een Qlima klimaatbeheersing in huis aanschaft, schaf je deze dus voor een langere tijd aan.

Hoe werkt een Qlima luchtontvochtiger?

Een Qlima luchtontvochtiger kent een snelle werking. Hiervoor wordt dagelijks een grote hoeveelheid aan water uit de lucht gehaald. De ontvochtiger zorgt er daarbij voor dat de lucht condenseert. De enige lucht die terug de ruimte in geblazen wordt, is de ontvochtigde lucht. Daarbij ga je ook geen vuil of stof meer tegenkomen. Ook dit wordt namelijk aangetrokken en blijft in de filter achter. De ontvochtiger zorgt er dus niet alleen voor dat je geen hoge luchtvochtigheid meer hebt, maar ook dat je allergieën geen kans meer krijgen.

Speciale functies van een Qlima luchtontvochiger

Qlima luchtontvochtigers kennen meerdere functies. Zo zijn ze allemaal een eigen werking, wat aangepast is aan de ruimte waarin ze komen te staan. Hierdoor heb je verschillende functies voor de koude ruimtes, maar ook meerdere functies voor een natte ruimte. De specificaties van de lucht ontvochtiger geven hierdoor precies aan voor welke ruimte je deze aan kunt schaffen. Bij de badkamer wordt er bijvoorbeeld dagelijks veel vocht onttrokken na het douchen, terwijl kleinere ruimtes een krachtiger apparaat nodig hebben om van vochtproblemen af te komen. Zo blijft de ontvochtiger doeltreffend.

Waar je rekening mee moet houden bij je aankoop

Bij de aankoop van een Qlima luchtontvochtiger is het belangrijk dat je goed op gaat letten. Je kunt zonder enige voorbereiding namelijk geen goede keuze maken. Bepaal daarom voor jezelf voor welke ruimtes je de ontvochtiger wilt gaan gebruiken, zodat je aan de hand hiervan naar de specificaties gaat kijken. Zo kun je onder andere de capaciteit meenemen in de zoektocht, maar ook het vermogen van het apparaat. Vergeet dan ook niet om het aantal kubieke meters van een ruimte mee te nemen. Een grotere ruimte heeft immers een klimaatsysteem met meer kracht nodig dan een een kleinere.

Daarnaast is het bij het vinden van de beste luchtontvochtiger belangrijk dat je je budget in de gaten houdt. De luchtontvochtigers van dit merk zijn niet goedkoop, maar je kunt ze wel aanpassen aan het budget. Zo heb je ontvochtigers voor net iets meer dan 100 euro, maar ook boven de 200 euro. Pas wanneer je het beschikbare budget hebt vastgesteld kun je echt gaan kijken of een luchtontvochtiger van Qlima bij het huishouden past. Het is daarna alleen nog de taak om het juiste model uit te zoeken en aan te schaffen.

Qlima luchtontvochtigers

  • Voor iedere ruimte een eigen model
  • Een duurzame oplossing voor vochtproblemen
  • Verschillende prijsklassen