Qlima A45 luchtreiniger

Qlima A45 luchtreiniger

Qlima is misschien niet het bekendste merk. Eigenlijk is dit vreemd, want al jaren leveren ze kwaliteit op het gebied van klimaatbeheersing. Ze helpen mensen om een aangename omgeving te creëren binnen hun eigen woning onder andere met luchtontvochtigers. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze luchtreinigers binnen hun aanbod hebben. Eén hiervan is de Qlima A45 luchtreiniger. Is deze luchtzuiveraar een aankoop waard?

Qlima A45 overzichtQlima A45 luchtreiniger

Ten eerste valt op dat de Qlima A45 luchtreiniger er goed uitziet. Dit klimaatsysteem voor in huis misstaat niet in menig vertrek binnen je woning. Het maximale oppervlak dat dit apparaat kan zuiveren is 34 vierkante meter, wat neerkomt op kleine tot klein gemiddelde ruimtes. Voor het zuiveren van deze ruimtes wordt een combinatie van filters en ionisatie gebruikt. Aan de hand van sensoren meet de reiniger automatisch de luchtkwaliteit en past het hier zijn taken op aan. Er is een nachtmodus aanwezig met een geluidsniveau van rond de 25 dB. Hier zul je dus weinig hinder van ondervinden als je gaat slapen.

In de doos

 • Qlima A45
 • Handleiding
 • Afstandsbediening
 • Filterpakket

Installatie van de Qlima luchtreiniger

Om de Qlima luchtreiniger werkend te krijgen, zal deze aangesloten moeten worden op het netstroom. Gelukkig is het apparaat relatief compact, zodat je deze op vele plekken kwijt kunt. Daarnaast moeten de filters geïnstalleerd worden. Als je niet zekerweet hoe dit moet, is er de meegeleverde handleiding die je kunt raadplegen.

Technische specificaties

 • Oppervlak: 34 vierkante meter
 • Reinigingstechniek: filters en ionisatie
 • Sensoren: ja
 • Nachtmodus: ja
 • Bevochtiger: nee
 • Geluidsniveau: 25 dB (stille modus) – 58 dB
 • Standen: 4

Bediening en onderhoud van de Qlima A45

Aan de hand van de knoppen op de Qlima A45 luchtreiniger kun je alle instellingen maken. Hierbij heb je de keuze uit 4 standen, waaronder een nachtmodus en een automatische modus. Als de automatische modus aanstaat, heb je compleet geen omkijken naar deze luchtreiniger. Van afstand bedienen is ook mogelijk bij dit model. Hiervoor gebruik je de meegeleverde afstandsbediening.

Als een lucht zuiveraar voorzien is van filters, weet je sowieso dat je eens in de zoveel maanden onderhoud moet uitvoeren. Filters worden nu eenmaal vies, en als filters te vies worden kunnen ze een negatieve impact hebben op de werking van je reiniger. Veelal geeft het apparaat aan wanneer de filters vervangen moeten worden.

Voor- en nadelen van de Qlima A45

Luchtreinigers die gebruik maken van verschillende technieken zoals filters en ionisatie zuiveren grondiger dan andere modellen, en ook de Qlima luchtreiniger bewijst dit principe. De automatische modus maakt je het erg gemakkelijk, en dankzij de sensoren kan dit model accuraat de luchtkwaliteit meten. Ook is er een nachtmodus aanwezig, met een stil geluidsniveau van 25 dB. Zo kun jij heerlijk doorslapen. In totaal kun je kiezen uit 4 standen.

Je ziet het steeds vaker bij moderne luchtreinigers: deze kun je aansturen middels een app, waar je ook diverse relevante info kunt lezen zoals de luchtkwaliteit en de temperatuur. Dit ontbreekt bij de Qlima A45. Daarnaast kan het zijn dat je een lucht reiniger nodig hebt voor een ruimte groter dan 34 vierkante meter. In dat geval moet je voor een ander model kiezen.

Conclusie

Voor kleinere ruimtes tot 34 vierkante voert de Qlima A45 luchtreiniger het zuiveren prima uit, onder meer omdat er gebruik gemaakt wordt van een combinatie van filters en ionisatie. Op deze goedkope luchtzuiveraar zijn meerdere soorten filters aanwezig, zodat meerdere soorten vuil en viezigheden uit de lucht worden gehaald. De nachtmodus is zeer stil en je kunt het apparaat van afstand aansturen middels de afstandsbediening.