Philips luchtreinigers

Een luchtreiniger

zuivert de lucht

Philips luchtreinigers

Wanneer je aan het merk Philips denkt, denk je waarschijnlijk als eerste aan de gerenommeerde (gloei)lampen van deze producent. Alhoewel dit nog altijd het product is waar Philips het meest bekend om staat, en de lampen in hun huidige assortiment nog steeds state of the art zijn, heeft Philips je veel meer te bieden dan dat. Zo vind je ook naast Philips luchtontvochtigers ook luchtreinigers terug binnen hun aanbod. Hieronder gaan we dieper in op de luchtzuiveraars van deze Nederlandse producent. Een aantal voorbeelden worden voor je op een rij gezet. Tevens laten we je zien wat de voordelen zijn van deze reinigers, hoe ze werken en of ze nog speciale functies bezitten. Dat is natuurlijk ook afhankelijk van het model dat je kiest. Als laatste sommen we voor je op waar je op moet letten als je een Philips luchtreiniger gaat kopen.

Philips valt op als merk omdat het zowel duurdere (meer geavanceerde) als goedkope luchtreinigers in het assortiment heeft. In de voorbeelden hieronder gaan we dieper in op zowel een goedkope als een duurdere variant. Eén element waardoor alle luchtreinigers opvallen, is de luchtring die als indicator dient van de luchtkwaliteit. Verder valt op dat alle lucht reinigers relatief grote oppervlakten kunnen reinigen. Het kleinste oppervlak dat een Philips luchtreiniger aan kan is ongeveer 35 vierkante meter, de rest kan grotere oppervlaktes aan.

Welke Philips luchtreiniger kopen?

Philips luchtreiniger (AC2887/10)Eén van de best verkochte luchtreinigers binnen het aanbod van Philips is de Philips AC2887/10. Qua prijs is deze lucht zuiveraar gemiddeld, maar hiervoor levert dit apparaat wel resultaten van een hoge kwaliteit af. De lucht van een oppervlak tot 67 vierkante meter wordt gereinigd aan de hand van diverse filters: HEPA, koolstof en een voorfilter. Op alle Philips luchtreinigers is een lichtring aanwezig die aangeeft hoe het er voor staat met de luchtkwaliteit. De nachtmodus is uiterst stil, waardoor de AC2887/10 ook geschikt is voor de slaapkamer. Zoek je een luchtreiniger met luchtbevochtigingsfunctie, dan is de AC3829/10 een goede keuze.

Een duurdere variant uit het assortiment de Philips AC5659/10. Dit model kan oppervlaktes tot wel 103 vierkante meter voor je reinigen. Dit is dus hét model om voor te kiezen als je grote ruimtes wilt voorzien van schone lucht. Ook dit model maakt gebruik van filters, zowel HEPA als koolstoffilters. Ook hierop is een lichtring aanwezig en is de nachtmodus uiterst stil. Wel is er bij de AC5659/10 een extra manier om deze aan te sturen: aan de hand van de Air Matters app op je smartphone. Er zijn in totaal 5 standen aanwezig, waaronder een turbo stand. Het zal je niet verbazen dat deze stand het meeste geluid maakt. Ben je op zoek naar een goedkopere luchtreiniger, dan is er de AC0820/10 met een HEPA- en voorfilter.

Wat zijn de voordelen van Philips luchtreinigers?

Ten eerste ben je van Philips gegarandeerd van kwaliteit. Wij durven zelfs te stellen dat er weinig andere merken zijn die een betere verhouding tussen prijs en kwaliteit kunnen aanbieden dan Philips. Daarnaast vallen de Philips luchtreinigers op door de handige lichtring waarvan ze voorzien zijn. Deze geeft duidelijk aan hoe het er voor staat met de luchtkwaliteit binnen een ruimte. Ook zijn er meerdere lucht zuiveraars binnen het assortiment van deze producent die aangestuurd kunnen worden middels de handige Air Matters app voor je smartphone zoals de Connected AC4236/10. Alle modellen zijn voorzien van een nachtmodus die ook daadwerkelijk stil is. Je zult in de nacht dus geen overlast hebben van deze modellen.

Hoe werkt een Philips luchtreiniger?

De lucht reinigers van Philips maken allen gebruik van filtertechnieken om de lucht te reiniger. Hierbij kan een model voorzien zijn van meerdere soorten filters: HEPA, koolstof en/of een voorfilter. Aansturing kan middels de knoppen op de luchtreiniger zelf, en bij vele varianten is het ook mogelijk om de reiniger via de smartphone aan te sturen aan de hand van de Air Matters app. Mocht je twijfels hebben over bepaalde functies, is er de meegeleverde handleiding om je uit de brand te helpen. Voor een optimale werking van het klimaat controle systeem moeten de filters tijdig vervangen worden.

Speciale functies van een Philips luchtzuiveraar

Elke Philips luchtreiniger is voorzien van een mooie en overzichtelijke lichtring die aangeeft hoe het er voor staat met de luchtkwaliteit binnen een ruimte. Binnen één oogopslag zie je of je misschien even de turbo stand moet aanzetten of niet. Daarnaast kun je meerdere varianten middels de Air Matters app aansturen van afstand. Deze kun je voor jouw smartphone downloaden. Tevens geeft een lampje aan wanneer de filters vervangen moeten worden. Handig, want het is van essentieel belang dat dit tijdig gebeurt.

Waar je rekening mee moet houden bij je aankoop

De meeste Philips luchtreinigers zoals bijvoorbeeld de Philips AC1214/10 en de Philips AC44550/10 luchtreiniger maken geen gebruik van ionisatie. Als dat je voorkeur is, zul je een luchtzuiveraar van een ander merk moeten kopen. Check daarnaast de grootte van het oppervlak waarvoor een lucht reiniger geschikt is, zodat deze optimaal kan werken. Als je een Philips luchtreiniger in de slaapkamer wilt plaatsen, is het aan te raden het geluidsniveau nader te bekijken. Een nachtmodus is sowieso op alle modellen aanwezig.