Philips luchtbevochtigers

Een luchtbevochtiger

voorkomt droge lucht

Philips luchtbevochtigers

Bij Philips kun je terecht voor diverse soorten elektronische apparaten. Het aanbod is groot en de kwaliteit van het aanbod is hoog. Ook als het gaat om het verbeteren van de kwaliteit van lucht binnen je woning kun je bij hen terecht. Niet alleen ontdek je binnen het assortiment van Philips luchtreinigers, maar ook voor luchtbevochtigers kun je bij hen terecht. Hieronder gaan we dieper in op de luchtbevochtigers van Philips aan de hand van enkele voorbeelden. Daarnaast worden de voordelen van dit merk besproken, hoe de lucht bevochtigers werken en of ze speciale functies bezitten. Aan het eind van dit artikel geven we je nog enkele tips over waar je op moet letten als je een Philips luchtbevochtiger gaat kopen.

Welke Philips luchtbevochtiger kopen?

Philips luchtbevochtiger HU4816/10Bij Philips heb je de keuze uit goedkope bevochtigers en duurdere varianten, zodat er voor ieder wat wils is. Wat je budget ook is, je kunt bij dit merk terecht. Eén van de duurdere en beste luchtbevochtigers binnen het assortiment is de Philips HU4816/10. Hiermee kun je oppervlaktes tot maximaal 40 vierkante meter bevochtigen, met een minimaal peil van 40% en een maximum peil van 60%. Dit peil is tevens het ideale peil voor luchtreinigers om optimaal hun taken uit te voeren. Daarom wordt het vaak aangeraden om ook een reiniger aan te schaffen, voor de beste luchtkwaliteit binnen een ruimte.

De Philips HU4816/10 is een koudwaterverdamper, waarbij lucht bevochtigd wordt middels een filter. Lucht wordt namelijk als het ware langs de filters gezogen. Het waterreservoir van deze Philips luchtbevochtiger heeft een inhoud van 4 liter, wat inhoudt dat deze langer dan één dag de lucht binnen een ruimte kan bevochtigen. Daarnaast is dit een duurzame optie, want het exterieur is voor het grootste gedeelte van gerecycled materiaal gemaakt. Een ander goed verkopend model is de HU4803/10 koudwaterverdamper.

Als je op zoek bent naar een goedkopere optie, dan is de Philips HU4801/01 misschien iets voor jou. Deze luchtbevochtiger is geschikt voor ruimtes tot 25 vierkante meter. Je kunt de luchtvochtigheid instellen tussen de 40% en 60%. Echter ontbreekt een hygrometer, dus je kunt het precieze peil niet meten (je kunt deze natuurlijk afzonderlijk kopen). Dit is een koudwaterverdamper. Het reservoir is flexibel en er wordt aangegeven wanneer deze bijna leeg is, zodat de lucht bevochtiger niet voor niets aan staat.

Wat zijn de voordelen van Philips luchtbevochtigers?

Philips heeft een goede naam onder Nederlandse consumenten als het gaat om kwaliteit. Hun assortiment zit boordevol innovatieve producten die toegankelijk zijn voor iedereen. Zo’n reputatie krijg je niet zomaar. Het is dan ook aan het bedrijf om deze reputatie iedere keer weer waar te maken. Ook als het gaat om luchtbevochtigers. Wat maken Philips luchtbevochtigers aanraders? Bij een Philips luchtbevochtiger ben je gegarandeerd van een luchtvochtigheidspeil van 40% tot 60%, wat het ideale peil is voor een ruimte. Ook het geluidsniveau is over de gehele linie laag, waarbij vaak ook nog eens een nachtmodus aanwezig. Kortom, deze modellen zijn geschikt voor de slaapkamer. Ook de waterreservoirs zijn ruim, zodat je niet te frequent het water hoeft bij te vullen.

Hoe werkt een Philips luchtbevochtiger?

De waterreservoirs van Philips zijn afneembaar en eenvoudig te vullen. Dit moet je doen voordat een lucht bevochtiger zijn taak kan uitvoeren. Philips luchtbevochtigers zijn allen koudwaterverdampers, waarbij de lucht binnengehaald wordt en vervolgens door een filter gaat waar het als het ware bevochtigd wordt. Hierna gaat bevochtigde lucht naar buiten.

Speciale functies van een Philips bevochtiger

Ten eerste zijn de waterreservoirs van de bevochtigers zoals de  Philips HU4810/10 flexibel. Deze kun je eenvoudig losklikken om ze te vullen met water. Vaak wordt er ook een seintje gegeven wanneer het water weer aangevuld moet worden. De duurdere varianten beschikken veelal over een ingebouwde hygrometer, zodat je kunt zien wat het luchtvochtigheidspeil op dit moment is. Echter is dit niet bij alle modellen het geval. Alle modellen van Philips zijn wel voorzien van een filter, dat om de zoveel maanden vervangen moet worden. Bij sommige modellen is dit om het half jaar, bij andere maanden gaan ze een heel jaar mee. Ook valt op dat het geluidsniveau over het algemeen consistent laag is, waardoor de bevochtigers van dit merk ook in je slaapkamer geplaatst kunnen worden. Vaak hebben ze ook een nachtmodus.

Voor de speciale functies van een Philips luchtbevochtiger zul je moeten kiezen voor één van de duurdere varianten. Alhoewel goedkopere varianten hun primaire taak prima uitvoeren, missen ze wel enkele eigenschappen die de duurdere modellen speciaal maken. Zo zijn duurdere varianten altijd voorzien van een hygrometer, zodat je precies kunt zien wat het luchtvochtigheidspeil is. Bovendien schakelen duurdere modellen zichzelf uit als het waterreservoir leeg is, terwijl goedkope varianten door blijven gaan voor niets.

Waar je rekening mee moet houden bij je aankoop

Wil je in je woning klimaatbeheersing aanschaffen, dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. Ten eerste is het aan te raden om te kijken wat het oppervlak van de ruimte is waar je de Philips luchtbevochtiger gaat plaatsen. Een te kleine bevochtiger levert je te weinig op, je kunt beter te ruim dan te klein kiezen. Kijk tevens naar de inhoud van het waterreservoir, zodat je zeker weet dat deze er een tijdje mee door kan.