Philips HU4816/10 luchtbevochtiger

Philips HU4816/10 luchtbevochtiger

Philips heeft een goede naam onder Nederlandse consumenten. Je kunt bij dit merk voor vele elektrische producten terecht, en veelal zijn deze van een zeer hoge kwaliteit. Maar hoe zit dat bij de luchtbevochtigers? We gaan dit bekijken aan de hand van de Philips HU4816/10 luchtbevochtiger, één van de duurste modellen binnen het assortiment van deze Nederlandse producent.

Philips HU4816/10 overzichtPhilips HU4816/10 luchtbevochtiger

Een prijskaartje schept nu eenmaal verwachten. De Philips HU4816/10 luchtbevochtiger is één van de duurdere climate control systemen binnen het aanbod van dit merk, en dan verwacht je ook meer dan van de gemiddelde bevochtiger. Gelukkig maakt het apparaat dit waar. Aan de hand van deze luchtbevochtiger kun je ruimtes met een maximaal oppervlak van 40 vierkante meter. Het peil van de luchtvochtigheid kan tussen de 40% en 60% gezet worden, met de keuze uit 3 standen: 40%, 50% en 60%. Een hygrometer zit ingebouwd, zodat je precies kunt zien wat het peil exact is.

In de doos

  • Philips HU4816/10
  • Handleiding

Installatie van de Philips HU4816/10

Qua stroomvoorziening is deze Philips bevochtiger afhankelijk van netstroom om te kunnen werken. Je zult de luchtbevochtiger dus altijd in de buurt van een stopcontact moeten plaatsen. Gelukkig is het apparaat zeer compact, zodat deze nergens in de weg staat.

Technische specificaties

  • Oppervlak: 40 vierkante meter
  • Hygrometer: ja
  • Luchtvochtigheid: 40% – 60%
  • Type: koudwaterverdamper
  • Nachtmodus: ja
  • Geluidsniveau: 35 dB – 59 dB
  • Inhoud: 4 liter

Bediening en onderhoud van de Philips HU4816/10

Bij luchtreinigers heb je vaak de optie om op meerdere manieren het apparaat te bedienen. Bij luchtbevochtigers zoals de Philips HU4816/10 heb je deze opties vaak niet. Je kunt dus alleen alles instellen middels de knoppen op het apparaat zelf. Hierbij heb je de keuze uit 3 standen qua de peil van het luchtvochtigheid: 40%, 50% en 60%.

Deze luchtbevochtiger is een koudwaterverdamper. Dit houdt in dat er gebruik gemaakt wordt van een filter voor het bevochtigen van de lucht. Echter zul je dit filter om de zoveel tijd moeten vervangen voor een optimale werking van het apparaat. Dit zul je om het half jaar moeten doen.

Voor- en nadelen van de Philips HU4816/10

Oppervlaktes tot maximaal 40 vierkante meter kunnen optimaal bevochtigd worden door deze koudwaterverdamper. Dankzij de handige hygrometer zie je altijd wat het peil is. Het waterreservoir heeft een grote inhoud, zodat deze langer dan 24 uur zijn werk kan doen zonder bijgevuld te moeten worden. Bovendien schakelt deze luchtbevochtiger zichzelf uit als het waterreservoir leeg is. Handig, want zo gaat het apparaat niet voor niets door en het bespaart je ook nog eens stroom. Tot slot is er een nachtmodus aanwezig.

Vaak denken mensen dat een luchtbevochtiger en een luchtreiniger op hetzelfde neerkomen. Deze verwarring wordt alleen nog maar vergroot omdat deze Philips luchtbevochtiger voorzien is van een filter. Echter kan het klimaatsysteem de lucht niet reinigen. Daarnaast krijg je problemen als je de filters niet tijdig vervangt. Hou deze dus goed in de gaten.

Conclusie

Ondanks enkele kleine nadelen is de Philips HU4816/10 luchtbevochtiger een aanrader. Dit is één van de beste luchtbevochtigers, geschikt voor ruimtes tot 40 vierkante meter. Niet alleen kun je zo het peil van de luchtvochtigheid optimaliseren, maar je weet ook precies hoe hoog dit peil is dankzij de hygrometer. Het waterreservoir is ruim en kan lang mee. Al met al een goede aankoop.