Philips HU4810/10 luchtbevochtiger

Philips HU4810/10 luchtbevochtiger

Philips is al jaren één van de grootste merken en producenten van ons land. De producten van dit merk doen het tevens al jaren goed onder de Nederlandse consument. Bij hen kun je terecht voor vele soorten huishoudelijke producten. Wist je dat ook luchtbevochtigers terug te vinden zijn in hun assortiment? Eén hiervan is de Philips HU4810/10 luchtbevochtiger. Maar is deze humidifier ook de moeite waard? Je leest het in de review hieronder.

Philips HU4810/10 overzichtPhilips HU4810/10 luchtbevochtiger

De Philips HU4810/10 luchtbevochtiger is één van de goedkopere modellen binnen het assortiment van dit merk, maar goedkoop hoeft niet per definitie duurkoop te betekenen. Met behulp van dit klimaatsysteem kan een ideaal luchtvochtigheidspeil behaald worden. Dit kan gedaan worden voor ruimtes met een oppervlak tot maximaal 25 vierkante meter. Dit is een koudwaterverdamper, dus de lucht gaat door een filter waarna het bevochtigd is. Er is geen nachtmodus aanwezig, maar in de laagste stand is het apparaat zo stil dat je hier geen last van zult hebben tijdens het slapen.

In de doos

  • Philips HU4810/10
  • Handleiding
  • Luchtbevochtigingsfilter

Installatie van de Philips HU4810/10

Het moeilijkste aan het installeren van deze Philips luchtbevochtiger is de exacte locatie waar je deze gaat plaatsen. Je moet niet alleen rekening houden met de dimensies van het apparaat, maar ook met de voeding. Deze lucht bevochtiger heeft namelijk netstroom nodig. Deze moet daarom altijd in de buurt van een stopcontact staan. Daarnaast moet het filter geïnstalleerd worden. Weet je niet zeker hoe dit moet? Raadpleeg dan de handleiding.

Technische specificaties

  • Oppervlak: 25 vierkante meter
  • Hygrometer: nee
  • Luchtvochtigheid: 40% – 60%
  • Type: koudwaterverdamper
  • Nachtmodus: nee
  • Geluidsniveau: 26 dB – 59 dB
  • Inhoud: 2 liter

Bediening en onderhoud van de Philips HU4810/10

Op het gebied van luchtbevochtigers van Philips zijn er nog geen apparaten die van afstand bediend kunnen worden. Jammer, want bij luchtreiniger is dit inmiddels wel de norm aan het worden en het is dan ook erg gemakkelijk. Wel kun je het apparaat eenvoudig bedienen met de knoppen die op het toestel te vinden zijn.

De Philips HU4810/10 luchtbevochtiger is een zogenaamde koudwaterverdamper. Dit houdt in dat het apparaat de lucht binnenhaalt en door een waterfilter laat gaan, waarna het perfect bevochtigd is. Dit filter dien je echter wel om het half jaar te vervangen. Doe je dit niet, kan dit een negatieve impact hebben op de werking van het apparaat.

Voor- en nadelen van de Philips HU4810/10

Ten eerste: het toestel is een koudwaterverdamper, wat een goede manier is om de lucht bevochtigd te krijgen. De luchtvochtigheid kan tussen de 40% en 60% ingesteld worden, wat het ideale peil is. Het geluidsniveau van de laagste stand ligt rond de 26 dB, wat het gebrek aan een nachtmodus ietwat goed maakt.

Een hygrometer ontbreekt echter. Wil je deze toch hebben, dan zul je hem apart moeten aanschaffen. Dat is jammer, want zonder deze meter heb je geen idee wat het luchtvochtigheidspeil precies is. Daarnaast zul je voor een andere variant moeten kiezen als je een oppervlak groter dan 25 vierkante meter wilt bevochtigen. Ook zul je om de zoveel tijd het filter moeten vervangen.

Conclusie

Voor kleinere ruimtes tot 25 vierkante meter en voor consumenten met een lager budget (of die simpelweg niet een te hoge prijs willen afrekenen) is deze betaalbare luchtbevochtiger een prima keuze. Deze voert zijn primaire taak naar behoren uit. Wel is het ontbreken van een hygrometer een gemis, deze zul je apart erbij moeten kopen.