Philips HU4803/01 luchtbevochtiger

Philips HU4803/01 luchtbevochtiger

Philips is één van de grootste merken die Nederland ooit heeft voortgebracht. Inmiddels excelleert deze producent op het gebied van diverse soorten elektrische apparaten. Bij deze fabrikant kun je daarom ook luchtbevochtigers kopen. Alles om een bijdrage te leveren aan een beter klimaat binnen je woning. Eén van de varianten waar je uit kunt kiezen, is de Philips HU4803/01 luchtbevochtiger. In welke mate is deze lucht bevochtiger een aankoop waard? Je leest het hieronder.

Philips HU4803/01 overzichtPhilips HU4803/01 luchtbevochtiger koudwaterverdamper

Als je de lucht van ruimtes tot maximaal 25 vierkante meter optimaal wilt bevochtigen, is dit klimaatsysteem een uitstekende keuze op dit vlak. Het apparaat beschikt over een aantal eigenschappen waar vergelijkbare modellen niet over beschikken. Ten eerste is er een hygrometer aanwezig, zodat je altijd het peil kunt aflezen. Tevens kan het toestel er voor zorgen dat dit peil tussen de 40% en 60% uitkomt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een waterfilter.

In de doos

  • Philips HU4803/01
  • Handleiding
  • Filter

Installatie van de Philips HU4803/01

Om te kunnen werken, heeft de Philips HU4803/01 luchtbevochtiger netstroom nodig. Dit gebruik het apparaat als voeding. Waar je dit apparaat gaat plaatsen, zal dus ook afhankelijk zijn van de locaties van de stopcontacten binnen een ruimte. Daarnaast wordt een waterfilter meegeleverd, die in het apparaat geïnstalleerd moet worden. Als je niet zeker weet hoe dit moet, kun je de handleiding raadplegen.

Technische specificaties

  • Oppervlak: 25 vierkante meter
  • Hygrometer: ja
  • Luchtvochtigheid: 40% – 60%
  • Type: koudwaterverdamper
  • Nachtmodus: ja
  • Geluidsniveau: 26 dB – 59 dB
  • Inhoud: 2 liter

Bediening en onderhoud van de Philips HU4803/01

Aan de hand van de knoppen op de luchtbevochtiger kun je het apparaat bedienen. In totaal heb je de keuze uit drie snelheden. De snelheid zal afhangen van de droogte in een kamer en welk peil je wilt bereiken. Daarnaast kun je ook kiezen voor de nachtmodus, waardoor het apparaat op een laag geluidsniveau van 26 dB werkt. Deze Philips luchtbevochtiger is een koudwaterverdamper, wat inhoudt dat er gebruik gemaakt wordt van een waterfilter. Echter kan dit filter na verloop van tijd vies worden. Het is dan ook aan te raden om deze jaarlijks te vervangen, zodat het apparaat zijn werk goed kan blijven doen. Daarnaast zul je op tijd het waterreservoir aan moeten vullen.

Voor- en nadelen van de Philips HU4803/01

Dankzij de inbegrepen hygrometer kun je altijd zien wat het luchtvochtigheidspeil is binnen een ruimte. Er is een nachtmodus aanwezig, wat de Philips HU4803/01 luchtbevochtiger geschikt maakt voor slaapkamers. Een lampje gaat branden als het waterreservoir leeg is, en bovendien schakelt het apparaat zichzelf uit als er geen water meer over is. Zo verspil je geen stroom. De grootte van de ruimtes waarin je de lucht kunt laten bevochtigen, is maximaal 25 vierkante meter. Dit is wat aan de geringe kant. Daarnaast kan het apparaat niet optimaal meer werken, en in het ergste geval er geheel mee stoppen, als het filter niet op tijd vervangen wordt.

Conclusie

De Philips HU4803/01 luchtbevochtiger beschikt over een aantal eigenschappen waar andere luchtbevochtigers die geschikt zijn voor ruimtes tot 25 vierkante meter niet over beschikken. Het beste voorbeeld hiervan is de hydrometer. Deze vertelt je niet alleen het luchtvochtigheidspeil, maar zo weet je ook in welke stand je het apparaat het beste kunt zetten. Ook is er een nachtmodus aanwezig. Er zijn enkele nadelen, maar desalniettemin is dit klimaatsysteem voor in huis een aanrader. Een van de beste luchtbevochtigers van dit moment.