Philips HU4801/01 luchtbevochtiger

Philips HU4801/01 luchtbevochtiger

Voor vele soorten elektrische en huishoudelijke apparaten kun je bij Philips terecht, dus eigenlijk zou het niet verbazend moeten zijn dat je ook bij hen terecht kunt voor lucht bevochtigers. Deze zorgen voor een aangenamer klimaat binnen, en ze leveren tevens een bijdrage aan een betere gezondheid. Binnen hun aanbod aan bevochtigers heb je veel keuze, van duurdere en geavanceerde modellen tot aan goedkopere en soberdere modellen. De Philips HU4801/01 luchtbevochtiger behoort tot deze laatste categorie.

Philips HU4801/01 overzichtPhilips HU4801/01 luchtbevochtiger

Deze luchtbevochtiger is de goedkoopste variant binnen het aanbod van dit merk. Als je budget niet al te hoog is of wanneer je niet te veel aan een luchtbevochtiger wilt spenderen, is dit één van de alternatieven waarvoor je kunt kiezen. Dit apparaat kan een ruimte tot 25 vierkante meter voorzien van bevochtigde lucht. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een filter. De lucht wordt naar binnen gezogen, waarna het filter er voor zorgt dat deze optimaal bevochtigd wordt. Dit climate control systeem is dan ook te typeren als een koudwaterverdamper.

In de doos

  • Philips HU4801/01
  • Handleiding
  • Filter

Installatie van de Philips HU4801/01

Alles wat de Philips HU4801/01 luchtbevochtiger nodig heeft om te werken, is netstroom. Je dient dan ook een locatie te vinden waar dit apparaat in de buurt van een stopcontact staat. Daarnaast zul je het filter in de luchtbevochtiger moeten plaatsen. Dit is gelukkig geen moeilijke taak. Loop je toch vast? Dan maak je gebruik van de meegeleverde handleiding.

Technische specificaties

  • Oppervlak: 25 vierkante meter
  • Hygrometer: nee
  • Luchtvochtigheid: 40% – 60%
  • Type: koudwaterverdamper
  • Nachtmodus: nee
  • Geluidsniveau: 26 dB – 59 dB
  • Inhoud: 2 liter

Bediening en onderhoud van de Philips HU4801/01

Luchtbevochtigers hebben qua bediening nog niet de vele opties waar luchtreinigers bijvoorbeeld wel over beschikken. Deze kun je niet alleen met een afstandsbediening aansturen, maar vaak ook al middels apps. De luchtbevochtigers van Philips zijn (nog) niet zo geavanceerd. Deze moet je ouderwets via de knoppen op het apparaat bedienen. Zo ook dit model.

De voornaamste taak qua onderhoud van de lucht bevochtiger hoef je gelukkig niet vaak uit te voeren. Om het jaar zul je het waterfilter namelijk moeten vervangen, zodat het apparaat zijn taken naar behoren blijft uitvoeren. Doe je dit niet, kan dit een negatieve impact hebben op de gehele werking van het apparaat.

Voor- en nadelen van de Philips HU4801/01

De Philips HU4801/01 is een koudwaterverdamper die een luchtvochtigheidspeil van 40% tot 60% kan verzorgen, het ideale peil. Alhoewel er geen nachtmodus aanwezig is, is dit model op de laagste stand relatief stil. Daarnaast is dit een zeer goedkoop model, met een goede prijs – kwaliteit verhouding.

Dankzij dit klimaat controle systeem kan een luchtvochtigheidspeil tussen de 40% en 60% behaald worden, maar het apparaat biedt zelf geen mogelijkheden om dit te controleren. Een hygrometer ontbreekt helaas. Deze kun je zelf aanschaffen, maar dit gaat met extra kosten gepaard. Ook de inhoud van het reservoir valt wat tegen: 2 liter.

Conclusie

De Philips HU4801/01 is een goedkope luchtbevochtiger binnen het assortiment van dit merk, en je krijgt dan ook waar je voor betaalt. Je kunt de lucht van ruimtes tot 25 vierkante meter bevochtigen, maar zaken zoals een hygrometer ontbreken en ook het reservoir is compacter dan bij andere modellen. Zijn primaire taak voert het apparaat wel prima uit.