Philips Connected AC4236/10 luchtreiniger

Philips Connected AC4236/10 luchtreiniger

Het liefst ben je zo min mogelijk tijd kwijt aan het installeren van een luchtreiniger. Helemaal fantastisch is wanneer een dergelijk apparaat beschikt over een automatische modus. Hierbij meet de lucht zuiveraar zelf de luchtkwaliteit en maakt het, gebaseerd op de eigen metingen, aanpassingen om de lucht zo schoon mogelijk te houden. Ook de Philips Connected AC4236/10 luchtreiniger kan dit. Van Philips ben je kwaliteit gewend. Maakt het merk dat ook met deze luchtzuiveraar waar?

Philips Connected AC4236/10 overzichtPhilips Connected AC4236/10 luchtreiniger

Ook luchtreinigers zijn tegenwoordig smart. Aan de hand van een app blijft je ‘connected’ met je luchtreinigingssysteem. Zo hoef je niet elke keer de knoppen op het apparaat zelf te gebruiken om deze luchtreiniger aan te sturen. Oppervlaktes tot maximaal 100 vierkante meter kunnen gezuiverd worden middels dit apparaat. Hierbij wordt gebruik gemaakt van filters. Meerdere modi zijn mogelijk, waaronder nachtmodus.

In de doos

  • Philips Connected AC4236/10
  • Handleiding

Installatie van de Philips luchtzuiveraar

Om te kunnen werken, heeft de Philips Connected AC4236/10 luchtreiniger netstroom nodig. Hier moet je rekening mee houden als je het apparaat weg gaat zetten. Ook de filters zullen geïnstalleerd moeten worden. Daarnaast kun je een connectie maken met de Air Matters app. Voor vragen hierover kun je de meegeleverde handleiding raadplegen.

Technische specificaties

  • Oppervlak: 100 vierkante meter
  • Reinigingstechniek: filters
  • Sensoren: ja
  • Nachtmodus: ja
  • Bevochtiger: nee
  • Geluidsniveau: 34 dB (stille modus) – 70 dB
  • Standen: 3

Bediening en onderhoud van de Philips Connected AC4236/10

Je hebt twee mogelijkheden op het gebied van het bedienen van deze Philips luchtzuiveraar. Ten eerste kun je ouderwets de knoppen op het apparaat zelf gebruiken. Maar je kunt ook een connectie maken met de Air Matters app en op deze wijze de AC4236 aansturen. Voor een lucht reiniger dat gebruik maakt van filters, is het van belang dat deze op tijd worden vervangen. Vieze filters doen niet alleen minder effectief hun werk, maar ze kunnen er ook voor zorgen dat de gehele luchtreiniger schade oploopt. Gelukkig geeft deze luchtreiniger zelf aan wanneer het tijd is om de filters te vervangen. Veelal moet dit om het jaar.

Voor- en nadelen van de Philips Connected AC4236/10

De Philips Connected AC4236/10 luchtreiniger is een effectief zuiverende lucht reiniger die geschikt is voor grote ruimtes tot 100 vierkante meter. Dankzij de sensoren past dit apparaat zijn taken aan op de staat van de luchtkwaliteit. De lichtring geeft dit op een duidelijke wijze aan. Je kunt kiezen uit 3 standen, waaronder een automatische modus en een nachtmodus. Van afstand bedienen is mogelijk middels de handige app. Een luchtbevochtiger ontbreekt. Daarnaast valt op dat het klimaatcontrole systeem relatief veel geluid maakt. Er is een nachtmodus aanwezig, maar ook in deze stand maakt dit apparaat nog veel geluid, zeker in vergelijking met andere modellen. Bovendien kan in de automatische modus het geluid variëren, wat als hinderlijk ervaren kan worden.

Conclusie

Minus het geluidsniveau is er weinig mis met de Philips Connected AC4236/10 luchtreiniger. Dit is een effectief werkende luchtzuiveraar die zichzelf prima kan aansturen. En mocht je iets willen veranderen, kan dit eenvoudig op afstand middels de app. Voor iedereen geschikt, mits je niet overgevoelig bent voor geluiden.