Philips AC5659/10 luchtreiniger

Philips AC5659/10 luchtreiniger

Philips is één van de grootste merken die Nederland ooit heeft voortgebracht. Het begon met een aantal innovatieve gloeilampen, maar tegenwoordig kun je voor diverse soorten elektrische huishoudelijke apparaten bij deze producent terecht. Zo ook als het gaat om luchtreinigers. Philips heeft hier meerdere modellen van in het assortiment, en de Philips AC5659/10 luchtreiniger is hier een voorbeeld van. Is deze lucht zuiveraar het model waar je voor moet kiezen?

Philips AC5659/10 overzichtPhilips AC5659/10 luchtreiniger

Voor een ruimte met een maximaal oppervlak van 103 vierkante meter kan de Philips AC5659/10 luchtreiniger er voor zorgen dat de lucht gereinigd wordt. Dit wordt gedaan aan de hand van filters, waarbij het apparaat voorzien is van een HEPA filter en een koolstoffilter. In totaal zijn er 4 standen waar je uit kunt kiezen. Eén hiervan is de nachtmodus, waarbij het apparaat op een stiller geluidsniveau van 32 dB opereert.

In de doos

 • Philips AC5659/10
 • Handleiding
 • HEPA filter
 • Koolstoffilter

Installatie van de Philips AC5659/10

Het installeren van dit klimaat controle systeem werkt niet anders dan andere lucht reinigers. Ten eerste is het van belang om de reiniger in de buurt van netstroom te plaatsen. Daarnaast zul je de meegeleverde filters moeten plaatsen. Weet je niet precies hoe je het apparaat moet bedienen? In dat geval kun je de meegeleverde handleiding raadplegen.

Technische specificaties

 • Oppervlak: 103 vierkante meter
 • Reinigingstechniek: filters
 • Sensoren: ja
 • Nachtmodus: ja
 • Bevochtiger: nee
 • Geluidsniveau: 32 (stille modus) – 62 dB
 • Standen: 4

Bediening en onderhoud van de Philips AC5659/10

Als het gaat om de bediening van de AC5659/10 luchtreiniger, heb je twee mogelijkheden. Ten eerste kun je er voor kiezen om old school de luchtreiniger middels het apparaat zelf te bedienen. Hiervoor dienen de knoppen en de display. Maar de moderne technologie staat niet stil, en het is inmiddels ook mogelijk om het toestel te bedienen middels de Air Matters app van Philips. Nog nooit was het zo eenvoudig om een luchtreiniger te bedienen, waar je ook bent. Naast het reguliere afstoffen van dit apparaat, is het aan te raden om de filters om het jaar te vervangen. Veelal geeft het apparaat zelf aan wanneer dit nodig is middels een handig lampje. Vervang de filters dan ook meteen, anders kan dit een negatieve impact hebben op de algehele werking van het apparaat.

Voor- en nadelen van de Philips AC5659/10

Voor grotere ruimtes is de Philips luchtreiniger een uitstekende aankoop, met een reinigbaar oppervlak van zo’n 103 vierkante meter. Meerdere soorten filters zijn aanwezig, voor een schonere lucht. Ook is er een nachtmodus aanwezig. In totaal zijn er 4 standen. Deze lucht zuiveraar kan van afstand bediend worden middels je eigen smartphone. Hiervoor kun je de speciaal door Philips ontwikkelde app downloaden. Het enige nadeel aan deze lucht reiniger is dat je direct de filters moet vervangen als dit aangegeven wordt. De luchtreiniger gaat anders slechter werken, en in het ergste geval gaat je luchtzuiveraar kapot. Daarnaast zijn er reinigers met een stillere nachtmodus, mocht je gevoelig zijn voor geluiden.

Conclusie

Voor grote ruimtes is er geen betere aankoop dan de Philips AC5659/10 luchtreiniger. Door het gebruik van meerdere soorten filters zal de luchtkwaliteit in een ruimte nagenoeg perfect zijn. Bovendien is er een nachtmodus aanwezig, zodat de lucht ook in de nacht goed blijft. Dit is tevens één van de innovatiefste luchtreinigers van dit moment, onder meer dankzij de app waarmee je dit apparaat kunt aansturen. Een van de beste luchtreinigers en een must have!