Philips AC4550/10 luchtreiniger

Philips AC4550/10 luchtreiniger

Bestel je een product van Philips, dan doet 9 van de 10 consumenten dat met een gerust hart. Philips staat nu eenmaal voor kwaliteit, en deze producent is vaak in staat om producten te maken met bijzondere eigenschappen waar andere vergelijkbare producten niet over beschikken. Binnen hun ruime assortiment vind je ook meerdere soorten klimaatbeheersing systemen, waaronder luchtreinigers, terug. De Philips AC44550/10 luchtreiniger is er hier één van. Is dit model een aankoop waard?

Philips AC4550/10 overzichtPhilips AC4550/10 luchtreiniger

Philips beschikt over een groot assortiment aan luchtzuiveraars, waarbij vaak de eigenschappen overeenkomen maar de grootte van het oppervlak dat gezuiverd kan worden onderling verschilt van elkaar. De Philips AC4550/10 luchtreiniger is geschikt voor ruimtes tot 80 vierkante meter en maakt gebruik van filters om de luchtkwaliteit te verbeteren. Zoals het geval is bij de meeste luchtreinigers van Philips, is dit model voorzien van een handige lichtring die als indicator van de luchtkwaliteit dient. De kwaliteit wordt gemeten middels sensoren.

In de doos

  • Philips AC4550/10
  • Handleiding
  • Afstandsbediening

Installatie van de Philips AC4550/10

De reinigingstechniek waar de Philips luchtzuiveraar gebruik van maakt, zijn filters. Deze dien je dan ook te installeren, waarbij de meegeleverde handleiding je laat zien hoe dit moet. Qua voeding heeft dit apparaat netstroom nodig. Daarnaast kun je een connectie leggen met de Air Matters app, zodat het apparaat van afstand bestuurd kan worden.

Technische specificaties

  • Oppervlak: 80 vierkante meter
  • Reinigingstechniek: filters
  • Sensoren: ja
  • Nachtmodus: ja
  • Bevochtiger: nee
  • Geluidsniveau: 21 dB (stille modus) – 52 dB
  • Standen: 4

Bediening en onderhoud van de Philips AC4550/10

Net zoals iedere andere lucht reiniger, is het mogelijk om instellingen te maken via de knoppen van deze luchtreiniger zelf. Daarnaast is het mogelijk het apparaat te bedienen middels de handige Air Matters app. Deze installeer je op jouw smartphone, waarna je overal jouw luchtreiniger kan bedienen. De app geeft tevens info over de luchtkwaliteit en geeft ook aan wanneer de filters vervangen moeten worden.

Zoals je hierboven al las, zul je van tijd tot tijd de filters van dit model moeten vervangen. Gemiddeld gaan de filters 12 maanden mee. Wanneer ze vervangen moeten worden, gaat een lichtje op het apparaat branden. Ook de app geeft dit aan. Vervang ze spoedig, want door te vieze filters kan de Philips AC4550/10 luchtreiniger kapot gaan.

Voor- en nadelen van de Philips AC4550/10

Dankzij de effectieve filters is de Philips AC4550/10 perfect voor het zuiveren van de lucht in ruimtes tot maximaal 80 vierkante meter. Dankzij de handige lichtring zie je meteen hoe de luchtkwaliteit binnen een ruimte is. De handige Air Matters app zorgt er voor dat deze reiniger ook van afstand te besturen valt. Er is een nachtmodus aanwezig die uiterst stil is. Dus zoek je een luchtreiniger voor op de slaapkamer, dan kan dit misschien wel de beste luchtreiniger voor jou zijn!

Een luchtbevochtiger is echter niet aanwezig op dit model. Ook kan deze variant niet middels een afstandsbediening aangestuurd worden. De AC4550/10 kan kapot gaan als de filters niet op tijd worden vervangen.

Conclusie

Philips levert ook deze keer weer kwaliteit af met de AC4450/10 luchtreiniger. Voor ruimtes tot maximaal 80 vierkante meter is dit een goede aankoop. De effectieve filters zuiveren de lucht optimaal, en dankzij de sensoren weet het apparaat meteen wanneer het aan de slag moet om de luchtkwaliteit te verbeteren.